Over ons

Wat is Lichtweek Wedde?

Lichtweek Wedde is een sprankelend evenement dat jaarlijks terugkeert in het charmante dorpje Wedde, gelegen in het prachtige Groningse landschap. Dit bijzondere evenement vindt altijd plaats in de eerste volle week van september en brengt een viering van licht, gemeenschapszin en vreugde met zich mee. Het trekt zowel lokale bewoners als bezoekers uit alle hoeken van het land.

Onze Lichtweek is uitgegroeid tot een geliefde traditie die al vele jaren teruggaat. Het is een tijd waarin de straten van Wedde tot leven komen met een adembenemende pracht van kleuren, schittering en betoverende verlichting. Elk jaar worden de straten versierd met creatieve lichtinstallaties en kunstwerken, waardoor een magische en feestelijke sfeer ontstaat.

Wat Lichtweek Wedde echt uniek maakt, is de warmte en gastvrijheid van de mensen. Het evenement brengt mensen samen en creëert een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. Het is een gelegenheid waar buren elkaar ontmoeten, nieuwe vriendschappen worden gesloten en mooie herinneringen worden gemaakt.

Bij Lichtweek Wedde draait alles om het vieren van het leven, het omarmen van vreugde en het delen van geluk. Of je nu een bezoeker bent die voor het eerst komt of een trouwe gast die jaar na jaar terugkeert, je zult worden verwelkomd met open armen en een glimlach. Onze toegewijde organisatoren en vrijwilligers werken hard om ervoor te zorgen dat elke editie van Lichtweek Wedde een buitengewone ervaring wordt die je lang bij zal blijven.

We nodigen je van harte uit om de magie van Lichtweek Wedde zelf te komen ervaren. Laat je onderdompelen in de betoverende sfeer en laat je verrassen door de creativiteit en het enthousiasme van de mensen. Of je nu jong of oud bent, Lichtweek Wedde heeft voor iedereen iets te bieden.

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen op Lichtweek Wedde, waar we samen licht laten schijnen in het hart van Groningen en waar vreugde en verbondenheid centraal staan.