les plantes es mouen?

I comencem una nova SITUACIÓ D'APRENENTATGE? 

LES PLANTES ES MOUEN?

I quina diferència hi ha entre els animals i les plantes? Sembla una pregunta fàcil però no ho és... Ens vam asseure per grups de treball i vam pensar quines serien les diferències més generals. Després les vam posar en comú. MIREU QUINES RESPOSTES!


La primera activitat que estem portant a terme és l'observació del creixement d'una llavor de llentia.

Per parelles vam plantar en un pot de vidre amb cotó una llavor de llentia.  A la caixa de sabates vam construir un laberint per veure quin recorregut feia la planta per buscar la llum. Per acabar ens vam inventar el nom de la nostra futura planta.

Durant unes setmanes hem anat observant què passava.

El mètode científic és important per seguir l'aprenentatge. De tant en tant, després de l'observació, escrivim tot el que ha anat passant. Així amb totes les situacions podrem extreure les conclusions.

què hem fet? què crec que passarà?

què ha passat? setmana 1 i 2


què ha passat? setmana 3, 4 i 5


Conèixer les parts de les plantes i les seves característiques és important per entrendre el seu funcionament. Hem parlat de les arrels i dels diferents tipus que hi ha, de la tija i les seves funcions i de les fulles. Si observem les fulles veiem que no totes són iguals. 

Per conèixer la reproducció de les plantes primer hem de saber identificar les parts d'una flor. Amb la col·laboració dels alumnes de 1r d'ESO vam poder observar les diferents parts amb els microscopis. 

Sabíeu que la pols del desert del Sàhara és molt important per a la vida de tota la vegetació de la Selva Amazònica

Veieu el vídeo següent:


Després hem situat els països que formen part de cada regió i hem buscat informació del desert i la selva.

I arriba l'exposició! Expliquem a la resta de companys i companyes tot el que hem après sobre el Sahara i l'Amazones.

La Yolanda, la mare del Pau, va venir a explicar la cèl·lula. Vam aprendre moltes coses d'ella i ara ja en sabem una mica més de la part més petita de l'ésser viu.

Gràcies Yolanda!