STAJ İŞLEMLERİ

STAJ BAŞVURU ADIMLARI


1.ADIM: Staj yapmak istediğin kurum ve kuruluşların Ulusal Staj Programı kapsamında olup olmadığını kontrol et. T.C Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi-Kariyer Kapısı'ndan e-devlet şifren ve T.C Kimlik numaran ile Ulusal Staj Programı'na başvuru yapın. Kurum ve kuruluşlardan kabul aldığınızda size gönderilen kabul maili ile birlikte Staj Komisyonu'nun belirlediği sürelerde bölüme stajınızı bildiriniz.


2.ADIM: Staj yapmak istediğiniz kurum /kuruluş programda yer almıyorsa; Staj Komisyonu'nun duyurduğu tarihlerde;


  • Öğrenci, staja kabul edildiği işletmeden aldığı ‘Staj Kabul Belgesi’ni staj başvurusu yapacağı Çevrimiçi (Online) başvuru formuna ekler. Çevrimiçi staj başvuru formu bir defaya mahsus doldurulur ve staj komisyonu onayına sunulur.

  • SAĞLIK PROVİZYON AKTİVASYON BELGESİ (SPAS): Sigorta işlemlerinin doğru olarak yürütülebilmesi için öğrencilerden durumlarını belirten "Sağlık Provizyon Aktivasyon Belgesi" (www.turkiye.gov.tr adresinin e-devlet kapısı, e-hizmetler, Sosyal Güvenlik Kurumu, SPAS Müstehaklık Sorgulama) talep edilmektedir. Alınacak beyanın eksik ya da hatalı olması durumunda Üniversitemiz cezai durumla karşı karşıya kalabilecek olup bu cezalar, işlemin yapılmasında sorumluluğu olan ve işlemde kusuru bulunan görevlilere rücu edileceğinden birim sorumlularının cezai bir duruma düşmemeleri için beyanların alınmasında ve beyanlardaki sonradan oluşan değişikliklerin zamanında bildirilmesindeki hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

  • Öğrencinin başvurusu bölüm staj komisyonu tarafından incelenerek ve gerektiğinde staj yeriyle ilgili detaylı bilgiler istenerek, stajın o işletmede yapılıp yapılamayacağına karar verilir.

  • Başvurusu kabul edilen öğrenci, okulundan aldığı ‘Staj Değerlendirme Formu’nu ve istenilen diğer belgeleri en geç, staja başladığı ilk iş gününe kadar staj yapacağı işletmenin yetkilisine teslim eder.


3.ADIM: Stajyer, staj süresince yaptığı çalışmalar hakkında, bölümün staj yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre yurt içinde yaptığı stajlarda Türkçe, yurt dışında yaptığı stajlarda İngilizce dilinde bir uygulamalı eğitim dosyası hazırlar. Stajyer, staj çalışmasının sonunda, hazırladığı uygulamalı eğitim dosyasını ve varsa eklerini, bölüm staj komisyonunun ilan ettiği tarihlerde Konya Teknik Üniversitesi Uzaktan Öğretim Modülüne (lms) yükler.

  • Teslim edilen belgelerde ilgili onayların eksik olması halinde yapılan staj geçersiz sayılır.

  • Staj bittiğinde işletme değerlendirme formu, staj yapılan işletme tarafından staj komisyonunca önceden belirtilen süre içinde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü staj komisyonu e-posta adresine (sbpstaj@ktun.edu.tr) gönderilir.