Deliverables

Deliverables

In het vooronderzoek worden de eerste vragen beantwoord en wordt er in kaart gebracht wat er nog moet veranderen.

1.1 De Anne Frank stichting en hun doel

In dit deel van het vooronderzoek wordt onderzoek gedaan naar de Anne Frank stichting en wat hun doel is.

Om de opdracht tot een goed einde te brengen, wordt er gekeken naar hoe de stichting zelf te werk gaat. Er wordt daarom ook een bezoek gebracht aan het Anne Frank huis. Over dit bezoek wordt een kort verslag geschreven.

1.2 Het Jongerenteam

Het is de opdracht om meer jongeren aan te trekken voor het Jongerenteam, daarom moet er eerst onderzocht worden wat dit team inhoudt. Er wordt onderzoek gedaan naar wat het team doet, wat het doel van het team is en waarom je hieraan mee zou doen. Daarbij komt er onderzoek naar de jongeren die eerder hebben meegedaan zodat er goed gereflecteerd kan worden. Ook dit wordt in een kort verslag beschreven.

1.3 Kennis van jongeren testen

Wat weten de jongeren over dit onderwerp? Voor deze opdracht is het goed om te weten wat al bekend is en wat juist niet. Dus wat weten jongeren van het verhaal van Anne Frank, weten zij een verband te leggen tussen toen en nu en weten zij van het bestaan van het Jongerenteam? Dit wordt allemaal onderzocht in dit onderdeel van het vooronderzoek.

1.4 Behoeftes en interesses

Welke thema’s uit het verhaal van Anne Frank vinden jongeren het interessantst? Hoeveel tijd hebben zij beschikbaar om aan dit team te besteden? Hoe worden ze het liefst en effectiefst bereikt? Dit zijn belangrijke vragen om de juiste activiteiten te kiezen. Daarom wordt dit onderzocht en het team (Colin, Lot, Manal en Sacha) zal ook hun eigen mening hierover geven, aangezien de leden binnen de doelgroep vallen. Het resultaat wordt beschreven in een verslag.


In overleg met de opdrachtgever en op basis van het vooronderzoek wordt het definitieve Programma van Eisen en Wensen opgesteld. Die eisen worden SMART uitgewerkt in deze deliverable. In het Plan van Aanpak is al een concept van het PvE opgesteld met de eerste eisen, deze worden aangevuld in deliverable 2.


Er worden drie ideeën bedacht om meer jongeren aan te trekken voor het Jongerenteam. Het bedenken van deze ideeën gebeurt in de vorm van brainstormen. Dit is een creativiteitstechniek waarmee er snel, veel nieuwe ideeën kunnen ontstaan over de oplossing van het probleem. Daarvoor wordt in dit geval de brainstormtechniek Brainwriting gebruikt. Hierin krijgt elk teamlid en leeg blaadje waarop hij/zij in 10 minuten de gekste ideeën neerzet. Achteraf worden de ideeën op papier besproken en beoordeeld naar realiseerbaarheid. Na het kiezen en kort uitwerken van de drie beste ideeën wordt er een pitch met o.a. schetsen gemaakt. De opdrachtgever zal voor elk idee een go of no go geven en zal aangeven welk idee hij verder uitgewerkt wil zien.


4.1 Ontwerpen

Het idee met de go uit deliverable 3 wordt verder uitgewerkt in de vorm van een ontwerp en een uitleg hiervan.

4.2 Testen

Het idee wordt eventueel getest op een klas van het Calandlyceum en zal met het resultaat hiervan verbeterd en verfijnd worden. Er wordt gekozen voor een klas/groep jongeren van de eigen school, omdat dit met de huidige corona maatregelen de veiligste en makkelijkste optie is.

4.3 Afronding opdracht

Er wordt een concept gemaakt met behulp van het Programma van Eisen en Wensen, aan de hand van een ontwerp en een verslag. Hierin wordt beschreven waarom er voor dit ontwerp/idee gekozen is, wat het idee zal opleveren voor de stichting en wat het inhoudt. Ook zal dit concept gepresenteerd worden aan de opdrachtgever en docenten.