דרישות ותנאים להשתתפות בתוכנית הכישורים

  1. המכללה תמנה רכז פדגוגי לריכוז נושא כישורים ומיומנויות. הרכז הפדגוגי יהיה אחראי על הקשר בין המכללה לתוכנית.

  2. המכללה תציג רשימה של הצוות המקצועי שהיא מבקשת להכשיר. יש להציג בקול הקורא שלושה אנשי צוות לפחות, שני ראשי מגמות/מרצים ורכז פדגוגי אחד כמפורט בטבלת הפרופיל המובאת מטה (קישור לטפסים ראו בדף הבית. על נשיא.ת המכללה למלא את הטופס המכללתי, ועל המרצים/רכז פדגוגי למלא את הטופס הייעודי להם).

  3. התחייבות הנהלת המכללה:

  • הנהלת המכללה תתחייב על השתתפות הצוות המקצועי שיישלח מטעמה בכל רכיבי ההכשרה, וכן על תשלום שכר עבודה עבור שעות ההכשרה, ההכנה ופיתוח כפי שיידרשו.

  • הנהלת המכללה תצהיר על השתתפותה בתוכנית פיתוח כישורים מיומנויות בקרב סטודנטים במכללה ואישור התנאים והדרישות במסגרת הקול הקורא בטופס מצורף (ראו נספח ב' - טופס הצהרה וחתימה חתימה ידני).

  • המכללה תציג את כיתות הסטודנטים שבהן מוצעת התערבות של הצוות המקצועי להקניית כישורים ומיומנויות לסטודנטים, ובה תתקיים הערכה ומדידה של רכישת הכישורים.

  • עבור כל כיתה שבה מוצעת התערבות, המכללה תציע ותציג כיתת ביקורת בעלת מאפיינים דומים לכיתת ההתערבות. בכיתת הביקורת לא תיושם תוכנית הפיילוט אך ייושמו תהליכי המדידה, וזאת לשם שיפור ותיקוף של תהליכי הקניית הכישורים במסגרת תוכנית הפיילוט. שימו לב, במכללה בה לא תמצא כיתת ביקורת מקבילה, הביקורת תהיה כל המכללה וזאת כדי להפחית רעשים של כיתה במגמה אחרת, רמת סטודנטים שונה, כיתות שייפתחו או לא ייפתחו, מרצים מהתכנית שמלמדים גם בכיתות הביקורת וכו'.

  • המכללה תתמוך במדידת הכישורים של הסטודנטים בכיתות ההתערבות ובכיתות הביקורת ככל הנדרש באמצעים ובמועדים המחויבים בתוכנית.

  • המכללה תציג ותתאר את תפיסתה ואת פועלה בנושא המיומנויות, תיאור המשאבים התומכים בהטמעת הכלים והמתודולוגיה יפותחו במכללה. המכללה תגיש את מועמדותה ומענה לסעיפים הנ"ל בנספחים באמצעות הטפסים הדיגיטליים (קישור מצורף לקול הקורא).


פרופיל השתתפות בתוכנית ההכשרה – ראשי מגמות, מרצים ורכזים פדגוגיים:

המועמדים יעברו ריאיון עם המנהלות המקצועיות של תוכנית ההכשרה בתהליך הקבלה.