UKK / FAQ

  1. Miksi liittyisin?

On monta syytä liittyä sekä olla liittymättä, sinä tietenkin valitset sinulle sopivia. Ensiksi liittymällä osoitat itsellesi ja muille että kiipeily onkin tärkeä juuri sinulle. Tämä näkyy sekä kunnallisesti että koko liiton tasolla. Liitosta puheen olleen, Suomen Kiipeilyliitto tue valtakunnalloisesti kiipeilyä monilla tavalla. Paikallisesti me järjestämme vuoden aikana eri aktiviteetteja kuten kiipeilyreissuja ja osoittamasi tuki on paras motivointi tässä toiminnassa.

  1. Mikä on täysjäsenyyden etu?

Kokkolan Kiipeilijät ry täysjäsen on automaattisesti myös SKIL jäsen, mikä tarkoittaa muun muuassa vakuutusta joka kattaa kiipeilyyn liittyvät tapaturmat.

  1. Opetusta, kursseja, vinkkejä alkuun?

Helpoiten lajiin tutustuu sisätiloissa kiipeilemällä lyhyitä reitteja, tätä kutsutaan boulderoinniksi. Myös ilman aiempaa kokemusta kokeneen varmistajan parissa kiipeilyä voi kokeilla kiipeilyseinällä joka löytyy monista paikoista, lähin Kokkolan Urheilutalossa. Mikäli into herää meiltä saa vinkkeja kiipeilyyn ja opetusta olisi tarjolla sekä paikallisesti että valtakunnalisesti.

  1. Ei minusta ole kiipeilyyn...

Liikunnan ilo ja hyödyt kuuluvat kaikille ja kiipeily lajina on sekä hyvin rento että moniulotteinen. Tule ja kokeile =)

  1. Onko kiipeily kallis harrastus?

Alkuun pääsee pienilla maksuilla (vuokravälineet yms.), jatkossa alalajista riippuen siihen voi käyttää sopivan suuruisia summia, mutta yleensä sadalla eurolla pääsee pitkälle.

  1. Kuinka kiipeilyn riskit hallitaan?

Edellämainittu vakuutus on tietenkin viimeinen apu, mutta riskit otetaan huomioon koulutuksissa, kiipeilyseinien ja välineiden tarkastuksissa jotta kaikki riskintekijät olisi hallinnassa.

  1. Mitä kiipeilyllä on tarjottavaa minulle?

Ihmiset kiipeilevät eri syistä ja ehkä sinä samaistut muutamaan allamainituista:

  • kiipeily on sosiaalinen laji, on myös totta että yksi hyvä kanssaharrastaja riittää

  • kiipeilyä voi harrastaa sekä sisätiloissa että luonnon kohdissa

  • kiipeilyä voi katsoa pelkästään fyysisenä suorituksena ja kilpailuna

  • kiipeilyä voi katsoa myös kehonhallinnan harjoittamisena, sisäisen lapsen vapauttamisena sekä henkisen sitkeyden harjoittamisena


Mikäli sinulla on muuta kysyttävää, vastauksia saa helposti meiltä!