Virtualna knjižnica

OŠ Mitnica, Vukovar

Dobro došli na stranicu Virtualna knjižnica OŠ Mitnica, Vukovar!

S obzirom da je cijela nastava podignuta u virtualno okruženje zbog opasnosti od ovog nesretnog virusa COVID 19, na ovoj stranici ćete pronaći razne poveznice na izvore znanja, kao i na mrežna mjesta koja sadrže digitalna izdanja cjelovitih knjiga. Znamo da bez čitanja nema učenja, pa ga ni u ovim novim okolnostima ne treba zanemariti! Čitajmo bar digitalna izdanja, dok ne bude opet prilika da nam papirnata knjiga zašuška u rukama!

Djela za cjelovito čitanje, pa i slušanje

Mrežna stranica https://lektire.skole.hr/ omogućuje vam čitanje lektirnih djela u cijelosti. Za pristup sadržajima potrebno se prijaviti skole.hr adresom i lozinkom, te u popisu djela odabrati osnovnu školu i djelo po želji! Neka djela imaju i audio zapis pa ih, kada se umorite čitajući, možete i slušati!

Hrvatski pravopis

Prava pomoć pri pisanju uvijek je Hrvatski pravopis. Dostupan je i u mrežnom izdanju na http://pravopis.hr/rjecnik/

Hrvatska školska gramatika

Budite sigurni u svoje znanje hrvatske gramatike. Istražujte i provjerite svoje znanje na poveznici http://gramatika.hr/

Hrvatska enciklopedija

Na poveznici https://www.enciklopedija.hr/ pronaći ćete objašnjenja brojnih pojmova koji će vam dobro doći pri učenju i istraživanju! Možete biti sigurni u točnost!

Omiljeni časopisi za online čitanje

Od sada svoje omiljene časopise Smib i Modru lastu, koje čitate i u pravoj školskoj knjižnici, možete pronaći ovdje https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/iz-drugih-medija/kao-podrska-ucenju-na-daljinu-smib-i-modra-lasta-dostupni-su-svim-ucenicima/

Radioigre za djecu i mlade

Izaberite jednu od radioigara za djecu i mlade (a neke su nastale na temelju djela koja ste čitali za lektiru) i poslušajte ih u izvedbi glumaca! Kliknite na https://meduza.carnet.hr/index.php/media/packages prijavite se svojom skole.hr adresom i lozinkom i odaberite što ćete slušati!

Čitajte i na engleskom jeziku

Gradska knjižnica Vukovar

Naša je Gradska knjižnica uvela posudbu e-knjiga, a kako ostvariti ovu uslugu pročitajte https://gkvu.hr/upute-za-posudbu-e-knjige-microsoft/

Prvi izbor za online čitanje

Prvi izbor je časopis za najmlađe učenike, a sada je dostupan online. Pronađite zanimljivosti, zabavite se i nešto naučite!

https://mozaik-knjiga.hr/casopisi/prvi-izbor/prvi-izbor-2019-2020-ucenje-na-daljinu/?fbclid=IwAR1EV9doZbMxUBxLhHyzZq3dKlHaJDT47Ra4YpsUmjMUAgY4ROTKrbq2xGA

Besplatne fotografije

Vjerojatno svaki učenik i učitelj povremeno ima potrebu upotpuniti svoj rad nekom fotografijom, ali nismo uvijek u mogućnosti sami izraditi. Na poveznici Pixabay možete preuzeti potrebne fotografije! Sve su free (besplatne)! Nećete prekršiti Zakon o autorskom pravu!

Smib i Modru lastu br. 9 čitajte online

Smib i Modra lasta opet su nam dostupni online. Čitajte, zabavite se i nešto naučite!