VIRTUALNA KNJIŽNICA

Dobro došli u virtualnu knjižnicu

OŠ "August Cesarec" Ivankovo!

S obzirom na situaciju s koronavirusom, nastalu 2020. godine sva nastava odvijala se virtualno pa smo iz tog razloga odlučili i našu knjižnicu preseliti u virtualni svijet. Osim poveznica na korisne sadržaje, ovdje ćete moći pronaći i razne druge ideje kako što bolje iskoristiti vrijeme, nešto naučiti, biti kreativan i biti u toku.Katalog naše školske knjižnice


Upute za pretraživanje

U prozorčić upišite traženi pojam (naslov knjige, prezime autora...) i kliknite na "Traži". (Možete pretraživati po prezimenu autora ili po naslovu knjige). Nakon što se otvori prozor s popisom traženih knjiga kliknite na jednu od njih i prikazat će vam se broj tih naslova u knjižnici, najvažniji podaci o knjizi i je li knjiga posuđena (i do kada) ili je slobodna i čeka na posuđivanje.

(Mala napomena: kod pretraživanja upisujte slova bez dijakritičkih znakova!)


Ukoliko niste uspjeli posuditi knjigu iz školske knjižnice, ne brinite, postoje i eLektire. Klikom na poveznicu otvara vam se baza naslova za čitanje u cjelovitom obliku. Potrebna je samo prijava s vašim podacima za e-Dnevnik ili Yammer.

Školska knjiga pobrinula se da vam i vaši omiljeni časopisi budu dostupni online. Klikom na sliku s lijeve strane, otvorit će vam se Školski portal gdje možete pronaći zadnje brojeve Modre laste i Smiba.

Online možete čitati i naš školski časopis Cesarus.

Mozaik knjiga nam je, također, omogućio online čitanje časopisa Prvi izbor i Moj planet.

Za one malo mlađe, tu je i youtube kanal s dragom knjižničarkom Marijom, koja svaki dan čita novu slikovnicu.


Audioknjižnica - Slušam knjigu nastala je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH. Ovdje možete posušati neke klasike hrvatske književnosti.