Welkom bij Krav Maga Global Oost Nederland

Burenruzies, vechtpartijen, agressie op de snelweg en vakantie, ontvoeringen, oorlog, extremisme, wapens en zelfs martelcontainers. Door de sociale media lijkt geweld steeds dichterbij. Gelukkig in het dagelijkse leven een stuk minder maar uitsluiten kan helaas niet helemaal.

Als antwoord zoeken meer en meer mensen, manieren om zichzelf in ieder geval, enigszins te kunnen verdedigen. Naast praktische maatregelen is het beheersen van een vechtsport overal en altijd de beste verdediging!!

Na de lockdown zijn wij, Krav Maga Nijmegen, weer op volle sterkte aan het trainen, op het Radboud Sportcentrum, in de gymzaal en in de privédojo.

Krav Maga Nijmegen

Maar welke vechtsport is dan de beste? Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat Krav Maga de meest effectieve vechtsport is die op dit moment bestaat.

Krav Maga is namelijk de enige vechtsport die geen regels hanteert over wat wel of niet mag. Stel: je wordt aangevallen, dan mag je jezelf toch altijd op alle mogelijke manieren verdedigen. Logisch, duidelijk en vooral: terecht!!!

What’s in it for me?

Bij Krav Maga Nijmegen trainen wij kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, technieken, psychische vecht-aspecten, pre- en postfight, proportionaliteit, grondtechnieken, mes-, stok- en vuurwapen-verdediging en ga zo maar door. Dat doen we qua technieken maar ook simulaties van rustig tot full contact en train-as-you-fight oefeningen. Ook maken we de lessen interessant en uitdagend door regelmatig een real life setting te creëren: trainen in het donker, met burgerkleding aan en/of met harde muziek (alsof je in een uitgaansgelegenheid staat. Naast de reguliere lessen biedt Krav Maga Nijmegen (optioneel) extra seminars aan, ook is er de mogelijkheid om privélessen te boeken om jouw ontwikkeling te boosten.


Niks geen institute onzin, gewoon hard werken om keihard de beste te worden!!!

Hmmmm, maar wat wil ik eigenlijk?

Hoe sterker de wil, hoe verder je komt. Een beetje doorzettingsvermogen daarbij helpt je allicht wat sneller op weg.

Wij gaan jou brengen naar waar je wilt uitkomen: Sterk, Weerbaar, Krachtig, een Leider, Overwinnaar. Of gewoon meer conditie, flexibeler, meer coördinatie en gezellig trainen in een veilige, leuke groep. Bij Krav Maga Nijmegen besteden we veel aandacht aan een veilige ontwikkelingssfeer.

Waarom KMG?

Krav Maga Global (KMG) is bewezen(!!) de grootste, best georganiseerde en kwalitatief allerbeste Krav Maga organisatie ter wereld. Er is geen Krav Maga organisatie die hier aan kan tippen. Dat komt door de kwaliteit: KMG-instructeurs geven het beste les door de constante verbetering van de technieken, de lesopbouw en het didactische niveau. KMG instructeurs moeten verplicht acht keer per jaar naar een instructeursupdate: deze worden aangestuurd door Eyal Yanilov, de beste leerling van de grondlegger van Krav Maga Imi Lichtenfeld. Bij deze updates worden aanpassingen van technieken besproken en wordt geoefend in meest uiteenlopende scenario’s. Door deze verplichte updates ben jij verzekerd van een instructeur die constant bijgeschoold is in de laatste Krav Maga technieken.

Als voorbeeld/ om onze woorden kracht bij te zetten: Begin 2021 is het curriculum en de lesopbouw wederom verbeterd en vernieuwd. Hierin neemt KMG wederom het voortouw: andere scholen volgen meestal een paar maanden later.

Zodoende is ook Krav Maga Nijmegen in de wijde omtrek een vertrouwde club om Krav Maga te leren. Of jouw uitdaging nu is om sterk en weerbaar te worden of omdat je gewoon graag constant je grenzen verlegt en de beste wilt worden, WE DAGEN JE UIT!!!

De lessen

Onze goed uitgebalanceerde lessen bestaan altijd uit een gedegen warming up, technieken en eindoefeningen waarbij de instructeur zorgt voor constante afwisseling. Ook kun je elke les gegarandeerd rekenen op persoonlijke aandacht, om jou vooruit te brengen.

Tijdens de lessen gebruiken wij meerdere methoden om ervoor te zorgen jij optimaal kunt werken aan de technieken die bij jouw niveau horen. De ene keer wordt de groep opgedeeld in de verschillende niveaus: een instructeur helpt jou en andere leerlingen van jouw niveau om te werken aan de technieken. De hoofd-instructeur is uiteraard nooit ver weg voor specifieke vragen. De andere keer wordt jij gekoppeld aan een meer ervaren Krav’er: Hij/zij helpt jou met het oefenen van jouw technieken en kan handige tips geven, daarnaast kun jij assisteren bij de technieken van zijn/haar niveau: een toffe en educatieve manier om te zien wat je in de toekomst nog kunt leren!