Regler och riktlinjer för det gemensamma föreningsrummet (LUX:A017)

Ett avtal mellan KLIO, KNUT och Pictura, aka KLUTURA.

Följande är de regler och riktlinjer som de tre föreningarnas styrelse har kommit överens om.


Personer i rummet

Föreningsrummet är till för att nyttjas av föreningarnas styrelser och medlemmar. Totalt får endast 10 personer vistas i rummet samtidigt av säkerhetsskäl. Skulle det vara någon person mer så är det okej, poängen är bara att det inte ska vara uppåt 20 personer. De som har tillträde att öppna rummet är föreningarnas respektive styrelser.


Bokningar av rummet

Föreningsrummet är tillgängligt för alla medlemmar, men när man ska ha möte så ska man boka in det minst 24 timmar i förväg. För att boka ska man både skriva det på whiteboardtavlan i rummet och skriva i den gemensamma Facebookgruppen. När rummet är bokat så får övriga medlemmar fortfarande vara där, så länge det inte överskrider gränsen på 10 personer och det inte stör de som har bokat.


Saker som ska och inte ska finnas i rummet

Då föreningsrummet är anpassat efter 10 personer finns det 10 sittplatser. 8 stolar och 2 platser i soffan. Det ska inte finnas fler eller färre stolar än 8. Bokhyllan är uppdelad så att föreningarna har lika mycket plats och ett par gemensamma hyllor. Hyllorna utmärks med klisterlappar så man vet vilka de tillhör. Föreningarna ansvarar själva för det som finns på deras respektive hyllor. Dock ska det se bra och rent ut för att höja den generella standarden på rummet. Likaså gäller de tre fönstrena, som de tre föreningarna har ett var.

På golvet får ingenting förutom möbler förvaras. Häng upp jackor och väskor på krokarna och lägg saker på hyllorna. Personliga ägodelar ska inte förvaras i rummet. Om du inte är i rummet så ska dina saker inte heller vara det. Det är tillåtet att lägga sin matlåda eller annan personlig matvara i kylskåpet. Du måste dock lägga det på rätt hylla och märka den med ditt namn. Du får inte heller lämna någon personlig matvara över natten.


Städning

I föreningsrummet städar man upp efter sig själv. Om man spiller så torkar man upp det direkt. Det finns disktrasor som man kan använda. Om en trasa är ofräsch så slänger man den och tar fram en ny. Trasor, diskmedel, hushållspapper och dylikt inhandlas gemensamt av föreningarna. Pengarna kommer från den pant som samlas i rummet. Föreningarna turas om att panta, detta görs vid behov. Pengarna läggs i en spargris som alla tre föreningar kan komma åt. Om det skulle  behövas så kan de tre föreningarna bidra med en liten summa terminsvis eller vid behov. En gång per termin hjälps föreningarna åt och städar rummet. Då ska det dammas och göras av med onödiga saker.


Miljö

Om nya saker skulle behövas till föreningsrummet så inhandlas det på second hand om möjligt. Försök att undvika plast och engångsgrejer. I rummet kan man slänga brännbart material och komposterbart. I korridoren utanför rummet kan man källsortera ytterligare. Är det stängt till korridoren så tar du med det skräp som ska källsorteras istället för att slänga det i brännbart utav lathet.