Info

Kiwiprops™

Seilbåtpropell

...er favoritten i seilerlandene New Zealand og Australia. Den har en rekke unike egenskaper. Vi har solgt den i Norge i mange år nå, og har meget gode erfaringer.


Kiwiprops™ Seilbåtpropell

- er ikke en foldepropell -

- men en propell hvor bladene dreier seg automatisk i fartsretningen når man seiler. Bladene er ikke forbundet med hverandre med tenner – hvert blad dreier seg fritt og blir liggende riktig i vannstrømmen, også på en skrå aksel og når båten seiler på kryss — når båten går på skrå i forhold til den virkelige fartsretningen. Dette betyr at propellen er så nøytral i vannet at den på de fleste båter ikke vil rotere under seilas, selv med giret i fri.

- bladene er i moderne komposittmateriale, Dupont Zytel, propellbosset er i syrefast stål. Zytel er meget solid materialet som er i bruk i flypropeller. I motsetning til en foldepropell, som trenger tunge og tykke blader for å sikre at de folder seg ut ved bakking, har Kiwipropellen lette og tynne blader som gir mindre vibrasjoner og støy i skroget.

- full kraft forover og bakover som en fast 3-blader. Havne manøvrering går som en lek på lave turtall.

- prisen konkurrerer med en to-bladet foldepropell

- passer alle aksler og seildrev fra 10 til 55 HK.

- korrosjonssikker

Inngående informasjon om propellene på produsentens hjemmeside. Her er det mye man kan sette seg inn i, både når det gjelder filosofien og det tekniske.

K3 klikk her

K4 klikk her

Link til produsentens hjemmeside: www.kiwiprops.co.nz