ADVENTSCHALLENGE

kaartjes/attenties

dagen

%

10 januari

Nog 68 wenskaarten ( driekoningen) geknutseld door de kinderen van 3,4 en vijfde klas van de Maatjes (Nieuwmoer-Kalmthout) voor de rusthuisbewoners van St Michael, waar momenteel een coronauitbraak is.

Nog 70 wenskaarten van 2lj en 6lj Nieuwmoer Kalmthout

We voegen er nog 160 hartjes aan toe. Het wordt een echte verslaving. Veerle

25 pakketjes met een schelpkaarsje, ter bemoediging voor de rusthuisbewoners van Bethlehem.

We hebben op de kinderopvang met kinderen van Ferm kinderopvang Overbroek 30 knutselwerkjes gemaakt voor Sint-Maria rustoord te Brecht. Dorris

20 knutselkaartjes. Veerle

Onze oproep werd ook beantwoord door de fam. Fevrier - Goetvink die het idee gaf voor een actie in Galmaarden. We kregen volgende mail met verwijzing naar het onderstaande bericht in het Nieuwsblad:


Hey Kisi’s,

Onze actie bracht maar liefst 587 kerstkaartjes op. Die werden op blijheid onthaald door bewoners en personeel van RVT’s en WZC’s. Een onverwacht succes. Hierboven enkele foto’s en krantenartikels.

Wij wensen jullie rustige, warme en vredevolle eindejaarsfeesten en een goede gezondheid voor 2021. Groetjes

Tina Goetvinck

An roept op om bejaarden niet te vergeten in deze coronatijden: “Schrijf, teken of knutsel kerstkaartjes voor hen”

12/12/2020 om 06:00doorElke Meert

An Suys mocht ook een wenskaartendoos in de kerk in Tollembeek zetten FOTO: EMD


GALMAARDEN - Ze krijgen amper bezoek en zo goed als alle activiteiten worden afgezegd. Om het voor bewoners van de woon-zorgcentra nog een beetje leuk te houden, roept An Suys iedereen om op kerstkaartjes te knutselen, tekenen en schrijven en die te deponeren op een inzamelpunt.

FOTO: HET NIEUWSBLAD

“Bewoners van woon-zorgcentra zijn niet altijd even handig in digitale communicatie”, vertelt An Suys. “Daarnaast maakt het feit dat de activiteiten en het bezoek op een laag pitje staan het voor hen niet altijd gemakkelijk. Daarom had een vriendin mij gevraagd of we kerstkaarten zouden kunnen laten maken en ze dan in de woon-zorgcentra bezorgen. Ik was meteen enthousiast en lanceerde een oproep op Facebook om massaal kerstkaartjes te schrijven, tekenen en knutselen.”

De oproep werd enthousiast onthaald. “We moeten er het beste van maken in deze moeilijke tijden en naast een warme actie is het ook een leuke bezigheid. De kerstvakantie komt eraan, dus misschien is het wel fijn om met de (klein)kinderen iets te knutselen. Maar je kan ook eventueel eens kijken of er nog een kaartje in je kast of schuif ligt. Al is het maar met de simpele boodschap 'Fijne kerst' erop, zodat de bewoners toch voelen dat er iemand aan hen heeft gedacht.”

Inzamelpunten

Intussen heeft ze drie inzamelpunten vastgelegd, waar je de kerstkaartjes, liefst anoniem en in een envelop, in een doos kan deponeren. “In de streekshops K&C taste and enjoy op de Ninoofsesteenweg in Vollezele, de drankenshop Sonja & Pascal in de Plaatsstraat in Tollembeek en de kerk in Tollembeek”, gaat An verder. “Die dozen ga ik dinsdag 22 december ophalen om de kaartjes op afspraak te bezorgen in de woon-zorgcentra in de buurt.”

An verzamelt 580 kerstkaartjes voor woon-zorgcentra


GALMAARDEN - Ze krijgen amper bezoek en zo goed als alle activiteiten worden afgezegd. Om het voor bewoners van woon-zorgcentra nog wat leuk te houden, riep An Suys op kerstkaartjes te knutselen, tekenen en schrijven en die te deponeren in een inzamelbus om te verdelen in de woon-zorgcentra. En met succes. "Liefst 580 kerstkaartje hebben we weten inzamelen", vertelt Suys. "Ik had nooit gedacht dat we er zoveel zouden hebben. Die hebben we dinsdag 22 december verdeeld onder vier woon-zorgcentra in de regio. Ook voor assistentiewoningen Akkerwinde in Vollezele zijn er kaartjes. De reacties waren alvast heel positief."5 januari

Nog eens 223 extra knutselwerkjes afgeleverd door de fam. Venneman

Beste wensen voor het nieuwe jaar!

Omdat we dachten dat de adventsactie al ten einde was, stuurden we de laatste weken geen bericht meer door. Toch hebben we ook tijdens de kerstvakantie nog wat verder gekleurd en getekend. We maakten deze keer voornamelijk bemoedigingen voor mensen, die we zelf kennen. Bij wat we al maakten, kunnen jullie nog zo’n 37 tekeningen bijtellen.

Ondertussen ontvingen wij van sommige mensen, bij wie we op onze parochie een tekening in de bus gingen stoppen, een antwoord. We waren heel verrast hierdoor, want we zetten geen adres op onze zending. Toch deden verschillende mensen een poging om aan de hand van onze naam ons adres op te sporen. Op die manier ontvingen we enkele boodschappen terug en merkten we wat voor een impact dit had gehad. Mensen waren echt geraakt door dit eenvoudige gebaar. Zo werden niet alleen zij, maar ook wij gezegend 😊!

Wij wensen aan alle studenten hoger onderwijs heel veel succes met hun examens. Aan de andere kinderen en tieners van Kisi wensen wij een goede start op school of thuis in afstandsonderwijs na de kerstvakantie.

Hopelijk wordt 2021 beter dan 2020 en kunnen we elkaar snel nog eens begroeten in levende lijve.

Tot dan warme groeten van ons allemaal!

David, Kristien, Tobias, Michiel, Jona en Finn

35 attenties van Simon T.

20 engeltjes van de kinderen van het internaat te Kortemark

31 december

Sinds enkele jaren heeft de vader van Veerle een passie voor het volwassenen kleuren. 50 van zijn kunstwerkjes werden tot een kaart herwerkt. Deze gaan naar het rusthuis 'Betlehem' in Herent.

205 kaartjes klaar om naar het WZC Sint-Andries in Tielt en in Wingene te brengen! Dries, Alisja en kids

20 kaartjes met zalig kerstmis-wensen voor de bewoners van het rusthuis in ons dorp. Bernadette De Smedt

25 december

180 kaartjes gemaakt door Yorick voor rusthuis de Lindelo in Lille

160 knutselwerkjes voor hen die via het OCMW een warme maaltijd thuis krijgen

20 december

70 extra engeltjes staan klaar om naar het rusthuis te brengen. Nu is er voor elke bewoner eentje. En de kat zag dat het goed was. (Fam. Gevaert)

77 kerstkaartjes (geknipt en gestempeld) door de 3 en 4 jarigen van de klas van Ilse

24 kerstmannetjes geknutseld door Eline en Laurens

Deze week 105 kaartjes gemaakt en geschreven. (Fam. Venneman)

221 kerstboompjes afgewerkt en verzonden met KISI boodschap door familie Pauwels en hulplijnen!

34 kerstkaartjes voor het verzorgingstehuis in Kalmthout, gemaakt door de kleuters van het klasje van Ilse

Zondag mogen we de vierde kaars op de adventskrans aansteken. Nog enkele dagen en dan is het Kerstmis. Wat vliegt de tijd! We hebben de laatste week nog heel wat getekend, gekleurd en geknutseld. Hoe meer mensen we een hart onder de riem kunnen steken, hoe blijer wij daarvan worden. We blijven dus ook de laatste dagen gemotiveerd om verder te werken. Nu de examens achter de rug zijn, heeft Michiel zijn achterstand ingehaald en heel wat tijd doorgebracht met kleurpotloden in de hand. Elke tekening wordt ook voorzien van enkele bemoedigende woorden. Voor een chronisch zieke vriendin maakte Michiel een speciale kerstattentie: een ‘grabbeldoos van hoop’ met daarin kaartjes met bijbelverzen en verwijzingen naar lofprijzingsliederen, die online kunnen worden bekeken. We zijn ervan overtuigd dat onze vriendin enorm blij zal zijn met zo’n mooi en bemoedigend cadeau.

Sinds gisteren zijn we ook begonnen met onze tekeningen en knutselwerkjes in de bussen te gaan stoppen. Leuk om te doen! Soms een echt werkje voor speurneuzen om bepaalde adressen te vinden.

Ondertussen hebben we de laatste dagen nog 55 werkjes gemaakt. We zitten dus al boven de 100! We kleuren nog even verder. Als we iets gemaakt hebben voor alle mensen, wiens naam en adres we ontvingen via de parochie, maken we zeker ook nog kleurplaten en tekeningen voor onze eigen vrienden.

We hebben alweer enorm genoten van deze Kisi-actie! Vele groetjes,

David, Kristien, Michiel, Jona en Finn


17 kaartjes (Fam. De Smedt)

& 30 kaartjes

(Het 1e lj maakte kaartjes voor kinderen die deze kerstperiode in 't UZ Gent verblijven )

15 kaartjes (sneeuwkristallen)

Lisa Vandecasteele: "Je staat er niet alleen voor, we wensen je nog veel sterkte in deze donkere corona dagen. Prettige feestdagen. (voor eenzame mensen)

50 kerstkaartjes

32 kaartjes

Nu de toetsen voorbij zijn kunnen we meehelpen aan de adventschallenge. We maakten 32 kaartjes voor een afdeling in het WZC Blijvelde Kortemark, waar er nu verschillende covid-19 patiënten zijn. Groetjes van Inge, Axelle, Tatiana, Damon, Kjenta, Yrycq en Zr. Magdalena

13 december

24 papieren engeltjes

60 kaartjes erbij

30 stoffen hartjes voor alleenstaanden

Koekjes voor 55 verpleegsters van het Wit-Gele Kruis

98 kaartjes

Beatrijs en familie (Fam. Abts - Mariën)


163 kaartjes voor WZC 'De twee poorten'

Beatrijs en familie (Fam. Abts - Mariën)

Laatste 50 kerstboompjes zijn klaar (fam. Abts-VDS)

20 kerstboompjes (fam. Pauwels)

Dag Kisi

Er is de afgelopen dagen bij ons thuis weer veel gekleurd en getekend. We maakten deze week met z’n allen maar liefst 34 werkjes. Vooral Finn heeft massaal kleurplaten en eigen tekeningen gemaakt.

We kregen ondertussen op onze vraag via de parochie een adressenlijst van mensen, die bejaard, ziek of alleenstaand zijn en bij wie we onze ‘verrassingen’ in de bussen mogen gaan stoppen. Nog even geduld tot Michiel klaar is met zijn examens en dan maken we daar volgende week een leuke gezinsactiviteit van. We hopen dat we de mensen heel blij zullen maken!

Volgende week laten we weten hoeveel tekeningen er nog zijn bijgekomen. Ons streefdoel is 100. Met de 17 werkjes van vorige week erbij, komen we nu al aan 51. Benieuwd of het ons lukt om de 100 te halen!

Vele groetjes

David, Kristien, Tobias, Michiel, Jona en Finn

6 december

Nog eens 7 strijkparelkaartjes erbij.

Nog 30 extra kerstboompjes

15 kerstkaartjes met sneeuwpop

Voor vandaag nog eens 34 exemplaren. Nog 61 te gaan en ik heb een volledig rusthuis. Alisja

5 december

6 kaartjes met strijkparels voor het rusthuis (Laurane)

Vandaag 42 kaartjes geknutseld. Ik zou het leuk vinden mocht het me lukken voor iedereen van het rvt in Tielt een kaartje te maken. We zien wel. 🙂

50 kerstboompjes klaar voor rusthuis 'Vogelzang', nog 80 te gaan. Joris, Veerle en Anna.

Wij maakten al 69 kaartjes voor het woonzorgcentrum Annuntiaten in Heverlee waar ik vorig jaar stage mocht lopen voor mijn eindwerk!

Het kaartjes maken bij ons thuis wordt nog vervolgt in het weekend!

Beatrijs

17

Dag Kisi Ondanks de drukke eindejaarsperiode met toetsen en examens voor de kinderen en tieners hier in huis, hebben we tussen de bedrijven door al heel wat tijd gemaakt voor tekeningen en kleurplaten. Ondertussen hebben we 17 tekeningen/kleurplaten afgewerkt. Enkele van die tekeningen gaven we mee op de school van Jona en Finn, die ter gelegenheid van ‘De warmste week’ tekeningen inzamelen voor het WZC in Lemberge (waar we ook met Kisi dingen naar stuurden in de eerste lockdown😉). De andere tekeningen willen we graag geven aan bejaarde, zieke en eenzame mensen uit onze parochie, die geen deel uitmaken van een woonzorgcentrum, maar ook bij hen thuis best een bemoediging kunnen gebruiken.We kleuren verder … Groetjes, David, Kristien, Michiel, Jona en FinnFam. Bonne

2 december

18 kerstkaarten

Na het nodige knip en plakwerk, 19 exemplaren om in de bus te steken

De kinderen van het internaat van de zusters van Liefde te 'Kortemark'

Hartjes van vilt. Leuk om mee te werken! (Veerle)

1 december

17 kaarten door familie Venneman

afgewerkt in de vroege uurtjes

work in progres ten huize van Beatrijs

ambachtelijk drukwerk voor de grotere oplagen

(we kijken uit naar het behaalde aantal en waar de kaartjes terecht zullen komen)

Ideetje voor rusthuis 'Vogelzang' in Heverlee

(130 bewoners)

Kerstboompjes met ledlichtje

30 vlindertjes voor rusthuis Betlehem

afdeling B3

29 november

20 attenties voor 'eenzame' buren


5 prachtige kunstwerkjes in strijkparels voor het rusthuis van Lubbeek