Kågeröds Ryttarförening och Kågeröds ridhusförening

Kalender för aktiviter och bokningar i ridhuset

Ha alltid koll på kalendern innan du åker till anläggningen. Här redovisar vi bokningar av ridhus och banor. På bokad tid kan man bara rida om man är med i den bokade aktiviteten.


Bra att veta om
Kågeröds Ryttarförening och
Kågeröds Ridhusförening 

Två föreningar som samsas på en anläggning. Många tycker det är svårt att hålla isär föreningarna, men de har helt olika ansvarsområde, verksamheter och ekonomier. Däremot samarbetar klubbarna väldigt mycket. Vi jobbar på en gemensam lösning men än så länge gäller:

Kågeröds Ryttarförening

Kågeröds RF (KåRF) är en förening för ryttare och hästintresserade i alla åldrar som har tillgång till egen häst. Klubben bildades redan 1972 men har anor från 1940-talet. KåRF är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet, vilket betyder att vi både kan arrangera tävlingar, skriva ut tävlingslicenser och att alla medlemmar har ett försäkringsskydd. 

Klubben hyr marken runt ridhuset av kommunen och där har vi anlagt både en hoppbanan och en dressyrbanan. När vi behöver tillgång till ridhuset så hyr klubben tid där av Ridhusföreningen. 

Kå RF erbjuder också:  

Läs mer om Kågeröd Ryttarförening på "Ryttarföreningsfliken"

Kontakta styrelsen i KåRF på info@kagerodsrf.se

Kågeröds Ridhusförening

Kågeröds ridhus byggdes av ideella krafter i mitten på 80-talet och drivs och förvaltas sedan dess av en andelsförening. Detta upplägg kom till dels för att få in kapital för att bygga ridhuset, dels för att säkerställa att ridhuset fortsätter att finnas tillgängligt för traktens ryttare även om ryttarföreningen har perioder med låg verksamhet. I ridhusföreningens regler står det tydligt att en del av styrelsen måste bestå av medlemmar i ryttarföreningen. Ryttarförening är ridhusföreningens viktigaste hyresgäst och klubbarna har ett mycket nära samarbete. Ridhusföreningen är med andra ord ingen vanlig förening utan finns till för att säkerställa att ridhuset sköts och finns tillgängligt för alla som vill rida där. 

Tänk på att ridhuset drivs av ideella krafter och fungerar inte om inte alla hjälps åt att hålla snyggt, mocka efter sig i manege och på parkering, följer de regler som finns och inte minst släcker ljuset så fort det inte behövs. 

Läs mer på "Ridhusföreningsfliken"

Kontakta Kerstin Sigfridson på kerstinsigfridson@gmail.com eller på 070 4569670 (NYTT) om du har frågor


Sensate nytt

Pay&Jump Nr 3 26 juli

Läs med på ryttföreningsfliken!


Hej allihopa!

Skulle vilja uppmana medlemmar i ridhusföreningen samt ryttarföreningen att gå med i gruppen Kågeröds RF´s Medlemmar och Funktionärer. Hädanefter skall information som rör anläggningen och medlemmar läggas där då detta (Kågeröd ryttarförening info) är vår officiella sida där även besökare och deltagare till våra evenemang letar efter tex inbjudningar och startlistor.


Fixardag sön 14 maj kl 10

Nu fortsätter vi att få fart på vår anläggningen för säsongen. Nytt underlag i ridhuset, utebanorna har fått en rejäl vårkörning. Det städades en hel del förra helgen men det finns en hel del kvar. Om många hjälps åt går det både fort och blir roligt.

Kvar att göra:

Högen med sopor till vänster av ridhuset ska köras till återvinningen.

(Privatpersoner dvs icke firmaregistrerade fordon får lämna gratis)

Sopa läktaren i riktning från toaletterna mot hinderförrådet.

Sargen

Byta lysrör

Fixa bevattningen

"Trädgårdsfix" ute.

Skura bort rått- och musbajs i domartorn, kontor, kök och servering.

Kolla bodarna

Mm

Vi ses! 

Hitta hit

Prästavägen Kågeröd