Kågeröds Ryttarförening och Kågeröds ridhusförening

Kalender för aktiviter och bokningar i ridhuset

Ha alltid koll på kalendern innan du åker till anläggningen. Här redovisar vi bokningar av ridhus och banor. På bokad tid kan man bara rida om man är med i den bokade aktiviteten.


😁Ridhuset 2024😀

År 2023 har varit trist och tråkigt på många sätt,  men för ridhuset i Kågeröd har det faktiskt varit ett roligt och spännande år. Vi vågade spendera hela det insparade kapitalet på ett nytt underlag. En investering som nu visat sig vara riktigt bra. Många nya ryttare och bokade aktiviteter.

Nytt år betyder också att alla som vill rida i ridhuset behöver se till att avgiften för 2024 är betald. Det finns en uppdaterad lista över de som kan slippa rida i ruskvädret och får gå in i vårt fina isolerade ridhus istället. 


Avgifterna för 2024 är desamma som förra året. Däremot finns det en nyhet. Fr o m idag varar årskort för både juniorer och seniorer i 12 månader från inbetalningsdatumet (den ändringen gäller inte terminskort). Som vanligt gäller att man får rida så fort man betalt in, men inte en sekund innan. Läs mer på ridhusfliken.


Sensate nytt - boka in dessa dagar


Bra att veta om
Kågeröds Ryttarförening och
Kågeröds Ridhus

Två föreningar som samsas på en anläggning. Många tycker det är svårt att hålla isär föreningarna, men de har helt olika ansvarsområde, verksamheter och ekonomier. Däremot samarbetar klubbarna väldigt mycket. Vi jobbar på en gemensam lösning men än så länge gäller:

Kågeröds Ryttarförening

Kågeröds RF (KåRF) är en förening för ryttare och hästintresserade i alla åldrar som har tillgång till egen häst. Klubben bildades redan 1972 men har anor från 1940-talet. KåRF är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet, vilket betyder att vi både kan arrangera tävlingar, skriva ut tävlingslicenser och att alla medlemmar har ett försäkringsskydd. 

Klubben hyr marken runt ridhuset av kommunen och där har vi anlagt både en hoppbanan och en dressyrbanan. När vi behöver tillgång till ridhuset så hyr klubben tid där av Ridhusföreningen. 

Kå RF erbjuder också:  

Läs mer om Kågeröd Ryttarförening på "Ryttarföreningsfliken"

Kontakta styrelsen i KåRF på info@kagerodsrf.se

Kågeröds Ridhusförening

Kågeröds ridhus byggdes av ideella krafter i mitten på 80-talet och drivs och förvaltas sedan dess av en andelsförening. Detta upplägg kom till dels för att få in kapital för att bygga ridhuset, dels för att säkerställa att ridhuset fortsätter att finnas tillgängligt för traktens ryttare även om ryttarföreningen har perioder med låg verksamhet. I ridhusföreningens regler står det tydligt att en del av styrelsen måste bestå av medlemmar i ryttarföreningen. Ryttarförening är ridhusföreningens viktigaste hyresgäst och klubbarna har ett mycket nära samarbete. Ridhusföreningen är med andra ord ingen vanlig förening utan finns till för att säkerställa att ridhuset sköts och finns tillgängligt för alla som vill rida där. 

Tänk på att ridhuset drivs av ideella krafter och fungerar inte om inte alla hjälps åt att hålla snyggt, mocka efter sig i manege och på parkering, följer de regler som finns och inte minst släcker ljuset så fort det inte behövs. 

Läs mer på "Ridhusföreningsfliken"

Kontakta Kerstin Sigfridson på kerstinsigfridson@gmail.com eller på 070 4569670 (NYTT) om du har frågor


Årsmöte 29/2 och nya medlemsavgifter
2024

Läs med på ryttarföreningsfliken!