Keuruun kotiseutuyhdistys Keurusselän Seura ry

On perustettu helmikuussa 1943.  Vuonna 1957 yhdistys ryhtyi kokoamaan museonmäelle pihapiiriä siirtäen rakennuksia eri puolilta Keuruuta. 1959 vietettiin avajaisia kotiseutumuseon alueella ja 1973 alue saavutti nykyisen muotonsa. 

Kotiseutuyhdistys on muutakin kuin kotiseutumuseo! Keurusselän seuralla on eri puolilla Keuruuta myös muita kohteita, muistomerkkejä sekä rakennuksia. Näiden lisäksi yhdistyksen tehtäviä on kotiseudun kaikenpuolinen kehittäminen paikallisten erityispiirteiden pohjalta. Yhdistys pyrkii myös parantamaan elinympäristön laatua ja ihmisten viihtyvyyttä sekä lisäämään kotiseututietoutta, ja toimia kotiseutuhengen ylläpitäjänä ja omatoimisuuden voimistajana vaalien kotiseudun kulttuuria ja edistää sitä. 

Erityisen tärkeää on myös seuran toiminnalle tarjota nykyihmisille paikka, johon voi tuntea kuuluvansa, ja josta voi löytää juuret tai juurruttaa itsensä. 


Keurusselän seuran tapahtumissa, museonmäellä ja muissa kohteissa voi matkustaa ajassa hyvinkin kauas, todella erilaiseen Suomeen ja maailmankuvaan kuin 2020-luvun ihminen nykyään elää. 

Kotiseutuyhdistys on Suomen Kotiseutuliiton jäsenyhdistys.  Keurusselän seura järjestää kotiseutumuseolla vaihtuvia kesänäyttelyitä museon päärakennuksessa, sekä pysyväisnäyttelynä on esinenäyttely, jossa pääsee tutustumaan 1800-luvun työ-ja kotityö välineisiin sekä kivinäyttely jossa esitellään keurusseudun geologiaa.Haluatko mukaan Keuruun kotiseutuyhdistyksen toimintaan?

Käsittelemme hakemukset saapumisjärjestyksessä seuraavissa kokouksissa.


Kotiseutumuseo 2023 

Kiitos kaikille näyttelyissä vierailleille!

_______

Kotiseutumuseo on avoinna syys/ talviaikaan vain erikseen sovittaessa


tulevia tapahtumia


🍂la 14.10. klo 10-15 syystalkoot kotiseutumuseolla


☕pe 27.10. klo 13 kahvia ja kohtaamisia, keurusselän seura - virkeä 80 vuotias 

kulttuuritalo kimara.


🍁la 2.12. klo 12 syyskokous, kulttuuritalo kimara


🌲la 2.12.  klo 16 alkaen joulukauden avajaiset kotiseutumuseolla.


Tästä näet kaikki tapahtumat Keuruulla