Keuruun kotiseutuyhdistys Keurusselän Seura ry

On perustettu helmikuussa 1943. Vuonna 1957 yhdistys ryhtyi kokoamaan museonmäelle pihapiiriä siirtäen rakennuksia eri puolilta Keuruuta. 1959 vietettiin avajaisia kotiseutumuseon alueella ja 1973 alue saavutti nykyisen muotonsa.

Kotiseutuyhdistys on muutakin kuin kotiseutumuseo! Keurusselän seuralla on eri puolilla Keuruuta myös muita kohteita, muistomerkkejä sekä rakennuksia. Näiden lisäksi yhdistyksen tehtäviä on kotiseudun kaikenpuolinen kehittäminen paikallisten erityispiirteiden pohjalta. Yhdistys pyrkii myös parantamaan elinympäristön laatua ja ihmisten viihtyvyyttä sekä lisäämään kotiseututietoutta, ja toimia kotiseutuhengen ylläpitäjänä ja omatoimisuuden voimistajana vaalien kotiseudun kulttuuria ja edistää sitä.

Erityisen tärkeää on myös seuran toiminnalle tarjota nykyihmisille paikka, johon voi tuntea kuuluvansa, ja josta voi löytää juuret tai juurruttaa itsensä.


Keurusselän seuran tapahtumissa, museonmäellä ja muissa kohteissa voi matkustaa ajassa hyvinkin kauas, todella erilaiseen Suomeen ja maailmankuvaan kuin 2020-luvun ihminen nykyään elää.

Kotiseutuyhdistys on Suomen Kotiseutuliiton jäsenyhdistys.Keurusselän seura järjestää kotiseutumuseolla vaihtuvia kesänäyttelyitä museon päärakennuksessa, sekä pysyväisnäyttelynä on esinenäyttely, jossa pääsee tutustumaan 1800-luvun työ-ja kotityö välineisiin sekä kivinäyttely jossa esitellään keurusseudun geologiaa.

Haluatko mukaan Keuruun kotiseutuyhdistyksen toimintaan?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse info@keurusselanseura.fi

Käsittelemme hakemukset saapumisjärjestyksessä seuraavissa kokouksissa.


Seuraavat tapahtumat:


  • Keuruun kotiseutumuseo on nyt avoinna yleisölle

  • 23.6.-9.8. Martan pyykkikori -kesänäyttely kotiseutumuseolla

  • ke 8.7. Keurusseudun puhaltajien konsertti kotiseutumuseolla klo 18.00

  • ti 21.7. Luontoilta kotiseutumuseolla klo 18.00

  • ke 22.7. Pelimannien lauluilta kotiseutumuseolla klo 18.00

  • su 9.8. Tehdään yhdessä -päivä sekä kansallispukutuuletus kotiseutumuseolla. Kesänäyttely Martan pyykkikori avoinna viimeistä päivää. Kotiseutumuseo sulkeutuu.