Pentuja

Hallan pennut syntyneet Duvvakan kenneliin Tornioon

Hallalle syntyi kasvattajan luo Tornioon kuusi pentua 12.2.2019, pennuista kaksi on narttuja ja loput neljä uroksia. Pennut ovat väritykseltään parkkeja, riistaparkkeja, soopeleita. Halla on sijoituksessa Duvvakan kennelistä, joten pentue kasvaa ja rekisteröidään Duvvakan nimellä. Pentue tullaan polveutumistarkastamaan kunkin pennun isän varmistamiseksi pentujen ollessa noin viiden viikon ikäisiä.

  • Isäkandidaatti nro 1 on kermanvärinen uros Tassutuvan Pyykkipoika (FI52010/16), lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmätt ok, prcd-PRA, pompen ja DM terve.
  • Isäkandidaatti nro 2 on soopelin värinen uros Duvvakan Neahti (FIN49307/08), lonkat A/A, silmät ok, prcd-PRA kantaja. Jalostustarkastus hyväksytty.

Lisätietoja pentueesta antaa Kaija Kantojärvi (044 572 3036, duvvakan(at)hotmail.com).

Hettalle suunnitteilla pentue vuodelle 2019 Maijuntuvan kenneliin

Hettalle on suunnitteilla pentue loppukesään/syksylle 2019. Mahdollinen pentue syntyy ja rekisteröidään Hettan toisen omistajan Marjaana Vuolletin nimiin Maijuntuvan kennelnimen alle. Asian etenemisestä tiedotetaan tarkemmin, kunhan se tulee ajankohtaiseksi. Maijuntuvan lappalaiskoirilla on myös julkinen profiili Facebookissa. Tämän toisen pentueen jälkeen Hetta jää ainakin toistaiseksi tauolle jalostuskäytöstä.

Kennel Pikkuniityn pentueet ovat tarkan harkinnan tulos, pentueita ei tule syntymään joka vuosi. Vanhempien terveys ja luonne ovat minulle tärkeitä.

Lappalaiskoirat ry:llä on oma pentuvälitys, josta löytyy kasvattajien ilmoitukset tulevista ja syntyneistä pentueista. Pentuvälityksessä on otettu käyttöön A- ja B-listat. A-listalle pääsevät ne pentueet, jotka täyttävät kaikilta osin Lappalaiskoirat ry:n pentuvälityskriteerit ja käytetyillä yhdistelmillä on jalostustoimikunnan suositus.

Kennel Pikkuniityn pennut luovutetaan noin 8 viikon ikäisinä sirutettuina, useasti madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja rekisteröityinä. Pennun mukana tulee pentupakkaus ja hoito-ohjeita. Pennun ostajalle maksan myös Lappalaiskoirat ry:n jäsenmaksun ensimmäiseksi vuodeksi, mikäli ostaja haluaa liittyä jäseneksi. Lappalaiskoirat ry:n jäsenetuna on mm. neljästi vuodessa ilmestyvä Lapinkoira-lehti. ​