Pentuja

Hetalle suunnitteilla pentue vuodelle 2020 Maijuntuvan kenneliin

Hetalle on suunnitteilla pentue alkuvuoteen 2020. Mahdollinen pentue syntyy ja rekisteröidään Hetan toisen omistajan Marjaana Vuolletin nimiin Maijuntuvan kennelnimen alle. Asian etenemisestä tiedotetaan tarkemmin, kunhan se tulee ajankohtaiseksi. Maijuntuvan lappalaiskoirilla on myös jprofiili Facebookissa. Tämän toisen pentueen jälkeen Hetta jää ainakin toistaiseksi tauolle jalostuskäytöstä.

Kennel Pikkuniityn pentueet ovat tarkan harkinnan tulos, pentueita ei tule syntymään joka vuosi. Vanhempien terveys ja luonne ovat minulle tärkeitä.

Lappalaiskoirat ry:llä on oma pentuvälitys, josta löytyy kasvattajien ilmoitukset tulevista ja syntyneistä pentueista. Pentuvälityksessä on otettu käyttöön A- ja B-listat. A-listalle pääsevät ne pentueet, jotka täyttävät kaikilta osin Lappalaiskoirat ry:n pentuvälityskriteerit ja käytetyillä yhdistelmillä on jalostustoimikunnan suositus.

Kennel Pikkuniityn pennut luovutetaan noin 8 viikon ikäisinä sirutettuina, useasti madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja rekisteröityinä. Pennun mukana tulee pentupakkaus ja hoito-ohjeita. Pennun ostajalle maksan myös Lappalaiskoirat ry:n jäsenmaksun ensimmäiseksi vuodeksi, mikäli ostaja haluaa liittyä jäseneksi. Lappalaiskoirat ry:n jäsenetuna on mm. neljästi vuodessa ilmestyvä Lapinkoira-lehti. ​