Puumerkein oli myös merkitty seinähirren rakoon työnnetyt puulusikat samoin kuin yhdestä puusta veistetyt pölkkytuolit, jotka yhä ovat jäljellä vanhasta sisustuksesta. Nuotan hoito oli jaettu osakkaitten kesken niin, että kukin vastasi kaarnakohoihin niin ikään puumerkeillä merkitystä havasosuudesta.
Ryysälän nuottakunta pyydysti kutumuikkua Isojärvellä ilmeisesti ainakin 70 vuoden ajan. Sen toiminnan lakattua kalapirtin käyttö loppui 1900-luvun alkupuolella niin, että se oli enää vain satunnaisessa käytössä. Hoitamattomana pirtti ja rannalla sijainnut nuottatalas rapistuivat. Talas siirrettiin 1950-luvun lopulla naapuriin Kylmäniemeen, missä se on edelleen, nyt kunnostettuna.
Kalapirtille koitti uusi aika, kun Paavo Paloheimo, Isojärven Kivikoskella kesiään viettäneen taiteilija Pekka Halosen vävy ”löysi” paikan 1930-luvun alussa. Hän koki tärkeäksi rakennuksen hoitamisen ja vanhojen perinnäistapojen säilyttämisen ja saikin innostuksen viriämään kyläläisissä. Pirtti katettiin, ikkunoihin hankittiin lasiruudut, eteiseen tehtiin lattia, takka uusittiin. Vietettiin myös pirtin 100-vuotisjuhlat, joista ei perimätiedon mukaan kirkasta puuttunut...