KADRIL

KADRIL & TAVERNIER: "HONGER & DORST"


 

Wie aan Kadril & Tavernier denkt, zegt: folk, rock, singer-songwriter, Seerlands Dale & De Eerste Sneeuw… Beide goed voor een halve eeuw prachtige muziek en tournees.  Nooit stil gezeten, steeds blijven spelen en creëren.

Sinds november 2019 is Kimberly Claeys de nieuwe muze bij Kadril.  In januari 2023 bracht Kadril  het bruisende album “Jolie Flamande”uit, waar ze momenteel actief mee spelen op diverse Vlaamse podia. Telkens een feest voor oor & het oog!  Lieven Tavernier, één van de meest getalenteerde songschrijvers uit de Lage Landen, bracht dit jaar met de CD “SPROKKELGOUD” terug een meesterwerk uit.

Kimberly & Lieven delen al jaren een warme muzikale vriendschap en deze liet het idee ontstaan om samen te werken, ergens tussen oktober 2024 en april 2025.  Twee monumenten bij elkaar!  Verwacht: “speelplezier”, “kracht”, “intimiteit”, “schoonheid”.  Tavernier door de bril van Kadril, en vice versa.  Een totaalbeleving met een repertoire van Nederlandstalige en Franstalige liedjes.

Zij hebben “Honger & Dorst”, hopelijk u ook?!


Daarnaast brengt Kadril natuurlijk ook nog

JOLIE FLAMANDE

De feestvreugde na 45 jaar muziek spelen met een hoog folk gehalte  blijft onze zinnen strelen .

De vele ontmoetingen met zoveel begeesterende  mensen blijft ons inspireren en zin geven om door te gaan .

Het podium, de festivals ,de kleine café’s ,de sfeer en gelijk welke entourage is een vertrouwde plaats geworden om de mooiste liederen te brengen .

Nu de 45 jaar gerond zijn met de meest fijne ontmoetingen willen we er graag nog eens zijn .

We kozen recent om Eva terug te zien ,Wouter Berlaen te omhelzen ,de Broers Raf en Mich “Kommilfoo” te knuffelen  .Ze blijven dicht bij en zullen wellicht onze muzikale paden nog kruisen .

We schudden een beetje de feestvreugde van ons af en nemen ons publiek mee naar de zoveelste heruitvinding van “Kadril “.

“Jolie Flamande” is een gooi naar een nieuw muzikaal plezier binnen en buiten het genre dat we zo graag koesteren .

De opnames geven een mooi beeld van het huidige repertoire met Kimberly Claes als frontzangeres en Pieter-Jan Jordens aan de drums .

De jarenlange vriendschap met Spaanse muzikanten blijft voelbaar en enkele nummers hebben ook als inspiratie gediend.

Als gastmuzikanten geven ze kleur aan de nieuwe opnames.

Naast de benadering en bewerkingen van oude liederen zijn er ook nieuwe composities.

Binnen de klankkleur van Kadril kinken ze alsof ze er altijd zijn geweest .