Ponents

Manuel Martín Carrasco

Llicenciat en Medicina en 1983 per la Universitat de Navarra, on va obtenir el Doctorat en 1990. Va realitzar l'especialitat de Psiquiatria en el Servei de Psiquiatria de l'Hospital Ramón y Cajal (Madrid), entre els anys 1984 i 1987. Formació en Psicogeriatria en els anys 1988 i 1989 en les Universitats de Nottingham (el Regne Unit) i Ottawa (Canadà). 

Ha ocupat els llocs de Director de l'Hospital de Dia Psiquiàtric (Hospital de Navarra), i Consultor de Psicogeriatria del CSM de Burlada (Navarra). Des de 1990 a 2011 ha estat Director Mèdic de la Clínica Psiquiàtrica Pare Menni (Pamplona), i des de 1999 fins a 2011, també va desenvolupar la direcció mèdica del Centre Hospitalari Benito Menni (Elizondo, Navarra). 

És Professor Associat de la Facultat de Medicina de la Universitat de Navarra (Pamplona). Quant a societats científiques, ha exercit els llocs de President de la Societat Espanyola de Psicogeriatria (2005-2009), i de la Societat Basc-Navarresa de Psiquiatria (2006-2008). Actualment és President de la Societat Espanyola de Psiquiatria.

 

Gerard Coll-Planas

Doctor en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor titular de la Universitat de Vic, on dirigeix ​​el Centre d´Estudis Interdisciplinaris de Gènere. Ha publicat els llibres Dibujando el género (Egales, 2013), La carne i la metáfora. Una reflexió sobre el cos a la teoria queer (Egales, 2012) i La voluntat i el desig. La construcció social del gènere i la sexualitat (Egals, 2010). Ha estat el coordinador acadèmic del projecte 'Connected Equalities. Interseccionality in local public policies', cofinançat per la Comissió Europea, co-IP de 'Mirades polièdriques a la violència de gènere' i actualment coordina el projecte 'Zoom out. Approaching children's literature from an intersectional perspective' i participa al projecte 'InterHEd: Intersectionality in Higher Education'.

 

Marina Iniesta Mayer

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona en 2009.  Postgrau en Tècniques i Principis Bàsics en psicoteràpia constructivista i Postgrau Psicoteràpia Constructivista, Universitat de Barcelona. Postgrau Anàlisi de processos terapèutics constructivistes, Universitat de Barcelona. Màster Oficial Universitari en Psicologia Infantil i Juvenil: Tècniques i Estratègies d'Intervenció per la UOC i Màster en Teràpia Cognitiu-Social, Universitat de Barcelona. Formació psicoanalítica – ELP – Apertura – ECPNA. Actualment treballa com psicòloga clínica en CSMIJ Badalona. Badalona Serveis Assistencials (BSA). Barcelona.

 

Vega González-Bueso

Infermera. Psicòloga Clínica. Directora/Gerent d'AIS PRO-JOVENTUT en Barcelona.

Experta en addiccions comportamentals, salut mental i àmplia experiència en l'abordatge dels problemes generats per la manipulació psicològica i la dependència emocional. 

Directora i docent del Postgrau d'Adiccions Comportamentals i Manipulació Psicològica (IL3-UB). 

Professora del Màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual. (UdG). 

Professora/Tutora del Màster de Drogodependències (Il3-UB). 

Professora del Màster en Salut Mental Comunitària (UB) 

Membre del Consell de Redacció de la revista Psicosomàtica i Psiquiatria (Dexeus-Quirón) 

Ha gestionat i coordinat diversos projectes de recerca i ha publicat articles científics a revistes nacionals i internacionals. 

 

José Fernández Maldonado

Professor titular de la Universitat de Barcelona. És el coordinador del VR-PSY Lab, un grup de recerca reconegut com a consolidat per l'AGAUR. Ha estat investigador principal en diversos projectes i director del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de Barcelona, així com del programa de doctorat en Psicologia Clínica i de la Salut i d'altres programes formatius i de recerca.

Amb més de 200 publicacions en revistes científiques i 7000 citacions, ha contribuït al desenvolupament de la investigació sobre aplicacions tecnològiques per a l'avaluació i el tractament de diversos trastorns. En els últims anys, els projectes que ha coordinat s'han dedicat a trastorns alimentaris, com ara l'anorèxia, amb estudis destinats a avaluar l'eficàcia de tractaments basats en tècniques d'exposició mitjançant realitat virtual.

En el projecte més recent, finançat per la Fundació La Marató de TV3, el seu grup està desenvolupant tècniques per a la modificació de biaixos atencionals cap al cos, amb l'objectiu d'incrementar l'efectivitat dels tractaments d'exposició en pacients amb anorèxia nerviosa.

                                       

Noelia Calduch Cuartero

Llicenciada en psicología. Ha treballat com a psicòloga des de 2006 fins al 2018 al CSMA, i posteriorment a l’Hospital de Dia d’Adults fins 2023 de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, actualment en excedència. Des de 2006 fins a l’actualitat consulta privada a l’Espai Emocional a Amposta.  Acreditada amb el nivell clínic EMDR.