INNER WHEEL BODEGRAVEN

Met elkaar, voor elkaar én voor anderen 

WAT IS INNER WHEEL?

Persoonlijk verbonden, sociaal bewogen en internationaal betrokken, dat zijn alle ruim 100.000 leden van Inner Wheel. 

Met clubs in meer dan 100 landen verdeeld over 5 continenten. Wij zijn er voor elkaar, maar zeker ook voor anderen. Dat zie je terug in onze projecten en activiteiten. 

Inner Wheel Bodegraven is één van de 63 clubs van Inner Wheel Nederland. 

Iedere 2e woensdag van de maand houden wij onze clubbijeenkomst in het Evertshuis te Bodegraven.

Voor informatie kunt u contact opnemen  met ons secretariaat: iiw.nl.bodegraven@gmail.com

Jaarthema 2024-2025

Een club, dat ben je samen.

AGENDA

11 september 2024 Eerste vergadering seizoen 2024-2025 IW Bodegraven

5 oktober 2024 IW Bodegraven 40 jarig-jubileum

9 oktober 2024 Viering 40 jarig clubjubileum

28 november 2024 Orange the World thema-avond tegen vrouwengeweld

Fietstocht voor St. Jarige Job

Conform het motto met elkaar, voor elkaar en voor anderen worden zowel plaatselijke als landelijke acties voor het goede doel georganiseerd. Zaterdag 29 juni hebben drie IW clubs uit het Groene Hart een fietstocht georganiseerd voor het Nationale Service Project, Stichting Jarige Job.

Alle IW clubs uit Nederland hebben gekozen voor dit gezamenlijke goede doel, dat 3 jaar lang wordt ondersteund. Stichting Jarige Job is een non profit organisatie, die kinderen wil helpen met het vieren van hun verjaardag. Het gaat om kinderen uit gezinnen die onder de armoede grens leven. Ieder kind verdient een verjaardagsfeestje.

De leden van clubs uit Schoonhoven, Waddinxveen en Bodegraven fietsten ieder vanuit hun eigen woonplaats naar Oudewater voor een gezamenlijke ontmoeting. Bij Grand café Broeck was er voor alle dames koffie met appeltaart. Er kan een bedrag van 350 euro worden geschonken aan het goede doel.

Muziekamer 2024

€2000 voor Nationaal Fonds Kinderhulp

Zondag 7 april vond de 8e editie van onze Muziekamer plaats. Na een gezamenlijke start in de Lutherkerk, waar het Parisienne Gipsy Jazz Quartet de bezoekers in een heerlijke jazzy mood bracht, werd de opbrengst van deze Muziekamer bekend gemaakt. Er zal € 2000 worden overgemaakt naar Nationaal Fonds Kinderhulp. Een vertegenwoordiger van het Fonds gaf een korte digitale presentatie. Daarna begaven de gasten zich naar de verschillende huiskamers, voor een zeer divers programma aan huiskamerconcerten, waarbij zelfs kon worden gedanst. Dankzij het mooie weer was de afterparty ook erg gezellig.

Oudere evenementen (2023)

Kerstkraam op de Kerstmarkt 

Evertshuis 9 december 2023, georganiseerd door de activiteitencommissie.

Om 10 uur startte de verkoop. De pinda-kransen waren als eerste verkocht! Met dank aan de knutselwerkgroep. De uitgestalde waren werden goed bekeken en meestal verkocht en menigeen trok een bal of iets anders uit de pluk kerstboom. Het was een top kerstsfeer. Er zong ook nog een koortje en op de achtergrond was kerstmuziek te horen. Hoewel het in de middag regende en het publiek daardoor de gang naar het Everthshuis iets minder goed vond hadden we een goed gevoel. Het resultaat mag er zijn, mede dankzij giften is ca 400 euro opgehaald. Dat bedrag wordt geschonken aan het 3e doel van onze gekozen goede doelenlijst, de Voedselbank Bodegraven- Reeuwijk.

Dank aan de inzet van vele leden voor de bemensing van de kraam.

We kunnen terugkijken op een positieve Inner Wheel actie.

Orange the World

Thema 2023: Veilig, overal en altijd.


Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag

De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

Inner Wheel Nederland is één van de samen-werkingspartners om de campagne landelijk onder de aandacht te brengen.

Cheque voor Zustertuin

Tijdens de maandelijkse Inner Wheel bijeenkomst op woensdag 11 oktober overhandigde Ada van Dijk van de Programmacommissie de symbolische cheque aan Seline Eisma bestuurslid van de Zustertuin.
Met de gift van 850 euro van Serviceclub Inner Wheel Bodegraven kan de Zustertuin een start maken met het vernieuwen van de hooiruiven.
Tijdens de najaarsmarkt heeft Inner Wheel dit bedrag opgehaald met de verkoop van herbruikbare goederen.

Woensdag 11 oktober maakten 25 dames een herfststuk. Onder begeleiding van de dames van Passiflora, Rineke en Willeke, werd er lustig op los geknipt, gestoken en vormgegeven. In de oase werden takjes, bloemetjes, besjes, appeltjes en dennenappels gestoken op een basis van mos. Dat gebeurde op een zodanige manier, dat er een heuse taart tevoorschijn kwam. Het was een leuke avond, met dank aan de programmacommissie. Bijgaande foto’s tonen de inspanningen van de dames en het resultaat.

22-24 september 2023 

Uitwisseling D56 - D85

Twee leden van onze club bezochten het gezellige weekend in Deventer en Apeldoorn, waar de uitwisseling plaatsvond tussen ons District 56 en Distrikt85 uit Duitsland.

Een mooi gevarieerd programma, prachtig weer en leuke gesprekken.

Over twee jaar hopen we elkaar weer te ontmoeten in Duitsland.

Inner Wheel Bodegraven verrast Stichting Kom mee Eten.

Buitengewoon verrast was Asha Bruinsma van Kom mee eten met een financiële bijdrage van 750 euro. Tijdens een middagmaaltijd waar 35 mee eters waren werd de cheque overhandigd.

De donatie is mogelijk gemaakt door Serviceclub Inner Wheel Bodegraven. Ieder jaar kiest Inner Wheel een aantal goede doelen waaraan een bedrag wordt geschonken. Dit geld wordt gegenereerd door middel van door de club te organiseren evenementen bv de MuzieKamer.

De cheque werd overhandigd door de penningmeester van Inner Wheel José van Daalen (zie foto).

Asha is super blij met de bijdrage: “mede hierdoor kunnen we de kosten voor de maaltijd op 9 euro  houden”.

Iedereen die niet alleen thuis wil eten, niet meer voor zichzelf kan of wil koken, maar wel samen met anderen van een goede en verse maaltijd wil genieten kan zich opgeven bij Kom mee eten.
Op 31 augustus 2015 is de Stichting opgericht door Asha Bruinsma-Soedhoe.
Van maandag tot en met vrijdag wordt er onder leiding van Asha als coördinator, samen met 17 vrijwilligers, gekookt in het Dienstencentrum Rijngaarde 1 te Bodegraven.

Zomerbijeenkomst 19 juli 2023

Pannenkoek en DAP bezoek.

 

Het is altijd weer een verrassing bij welk zomeruitje de leden kunnen aansluiten. Het uitje ooit in het leven geroepen om elkaar ook tijdens de zomerperiode te kunnen ontmoeten en de onderlinge band samen vast te houden.

Dit jaar heeft de programmacommissie het dicht bij huis gezocht.

12 Dames togen om 17.00 uur naar de Pannenkoekerie ‘t Veldhuis aan de Noordzijde.

Het werd een gezellig bijkletsen onder het genot van een drankje en een heerlijke pannenkoek. De keuze was reuze. Spek en kaas, champignons en ham, aardbeien, ijs en slagroom maar naturel met stroop en/of poedersuiker kon uiteraard ook. Sommige dames deden halfje halfje. En met je eigen code was afrekenen een fluitje van een cent.

Om 19.00 uur fietsten we naar de Zuidzijde waar we een uitleg en rondleiding kregen bij de Dierenartsenpraktijk Bodegraven. In de totaal verbouwde Vliethoeve huist nu een waar medisch centrum voor kleine huisdieren. Aan de hand van een power point presentatie door Eddy van Boxel kregen we een interessant inkijkje in de gehele verbouwing. Waar menigeen van ons een drankje in het restaurant heeft gedaan zijn o.a. up to date operatiekamers verrezen, een apotheekruimte ingericht en er zijn extra care kamers. De wachtkamers voor poezen en honden zijn zelfs gescheiden. Menigeen keek haar ogen uit. Wat fijn als je met je zieke hond of poes of ander huisdier hier terecht kunt. De praktijk straalt veiligheid, professionaliteit en vertrouwen uit.

Om 21.00 uur stapten we weer op de fiets met een ervaring rijker.

Leuk die zomeruitjes.


Afsluiting NSP 

met intercity clubs en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Hoe bestaat het.... afgelopen weken is het het mooiste weer van de wereld maar vandaag zaterdag 1 juli,  de fietstocht naar Gouda als afsluiting van het NSP regent het.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Met dertien bikkels fietsten we via een leuke route

naar de Chocoladefabriek in Gouda. Na 3 kwartier op de pedalen door de regen wachtte

onze beloning: koffie met appelgebak. En een extra aangename verrassing: Maria en Uus

stonden klaar met handdoeken.

Met in totaal 50 dames uit Waddinxveen (tocht van 1 uur), Schoonhoven (tocht van 5 kwartier) en Nieuwerkerk aan den IJssel (20 minuten met de auto) lieten we de traktatie goed smaken. Er ontstonden leuke gesprekjes, waarin ook een jaarlijkse herhaling van de fietstocht werd geopperd. 

Voorzitter Annie Winkel van Waddinxveen (de organiserende club) liet weten super trots te zijn op de Inner Wheel dames. Zij laten zich niet weerhouden door regen!  Annie vertelde

dat de opbrengst van de fietstocht 500 euro is. Dit komt ten goede aan Hart voor Vrouwen.

Na de gezamenlijke foto ging ieder haars weegs. Helaas regende het nog. 

De landelijke afsluiting van het NSP op 9 september a.s.

Zomerbijeenkomst 

8 augustus 2023

Een heerlijke zomersalade in Zwammerdam

Op deze zonnige woensdag fietsten we met 12 dames richting Zwammerdam. De

programmacommissie had om 18.00 uur gereserveerd bij eetcafe Bloom. Dit gezellige café dat al vele namen heeft gehad, zoals De platte Buis, Het Gezwam en ’t Geluk staat midden in/op het dorp. Na 15 minuten fietsen werden we allerhartelijkst onthaald door eigenaar Patrick van Leeuwen en zijn vriendin. 

Na een drankje werd een heerlijke zalm- of carpaccio salade geserveerd. Deze werden vergezeld door super lekkere friet oftewel patat. Er werden mooie verhalen uitgewisseld. Na een kop koffie keerden we in een opperbeste stemming huiswaarts.

Gewoon een gezellig avondje.

63 clubs in Nederland houden zich jaarlijks bezig met vele projecten en activiteiten. Zowel voor onszelf als voor anderen. Variërend van activiteiten voor het goede doel tot inspirerende en gezellige bijeenkomsten voor onze 2000 leden.

ONZE DOELSTELLINGEN

De doelstellingen van Inner Wheel zijn:

We realiseren dit door onze krachten te bundelen en gebruikmakend van elkaars ervaring en talenten diverse activiteiten en projecten te organiseren. Variërend van projecten om geld voor een goed doel in te zamelen tot projecten om concreet een helpende hand te bieden. Van het organiseren van een clubavond en het regelen van een leuk uitstapje tot de organisatie van een inspirerende bijeenkomst voor alle leden uit het hele land of de hele wereld.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Toen de Rotary in westerse landen er toe overging ook vrouwen op te nemen, werd Inner Wheel Nederland ook opengesteld voor mannen. Nederland is tot nu het enige land met mannelijke leden en hun aantal is nog erg gering.

Als je 18 jaar of ouder bent kun je lid worden. Bij Inner Wheel gaat er om wie je bent en wat je drijft. Betrokkenheid, oprechte belangstelling in mensen, de wil om iets voor anderen te betekenen en vooral inzet en enthousiasme zijn belangrijke voorwaarden. Wil je meer informatie, vul dan het formulier onderaan deze pagina in!

De hoogte van de contributie verschilt van club tot club. De contributie is vaak relatief laag en dient vooral om de bestuurskosten en kosten van sprekers te dekken. Daarnaast wordt er per bijeenkomst een bijdrage gevraagd. Sommige clubs eten met elkaar, andere beperken zich tot een klein hapje en een drankje. Vanzelfsprekend heeft dit effect op de hoogte van de bijdrage per bijeenkomst. Daarnaast wordt jaarlijks een kleine bijdrage gevraagd voor de nationale en internationale organisatie.

FacebookInstagramLinkedInYouTube