noodplaneditor

Opgepast: Als je gegevens wijzigt, vergeet dan niet om deze wijzigingen ook door te voeren in Paragon!

Een migratie van ICMS gegevens werd gedaan naar Paragon

Het nog steeds mogelijk zijn om gegevens (noodplannen en contacten) aan te passen in ICMS, maar deze wijzigingen zullen niet meer zichtbaar zijn in Paragon.

Vergeet dus niet om eventuele aanpassingen ook te maken in Paragon! 

Deze handleiding beschrijft de werking van de noodplaneditor in ICMS.

Om een noodplan zonder noodplaneditor op te laden kan u hier klikken voor instructies

Bekijk hier een videotutorial over de noodplaneditor

Een nieuw noodplan aanmaken

Automatisch delen van je noodplan

Wanneer je een ANIP of BNIP aanmaakt in de nieuwe noodplaneditor is het raadpleegbaar door de organisaties waarmee je het plan hebt gedeeld. Dit in tegenstelling tot de oude noodplannen die raadpleegbaar blijven voor alle organisaties die toegang hebben tot ICMS. 

De optie om te delen is in feite dezelfde als het delen van cases. Concreet betekent dit dat je noodplan zichtbaar zal zijn voor de organisaties die bevoegd zijn op de locatie waarvoor jij je noodplan aanmaakt. Je kan deze deling na het aanmaken manueel aanpassen (uitbreiden of beperken). Je kan ook achteraf automatisch delen, wanneer je noodplan afgewerkt is.

Een voorbeeld van automatische deling: 

Als gemeentelijke noodplancoördinator maak je een nieuw ANIP voor je gemeente aan en je deelt dat automatisch. Hierdoor kunnen volgende organisaties je noodplan raadplegen:

Algemene concepten

Vooraleer op de verschillende onderdelen in te gaan, bespreken we enkele algemene concepten die op elke pagina terugkomen.


Het ANIP bestaat uit 2 delen en een tab "Geschiedenis" om de historiek van de bewerkingen te raadplegen. 

Daarnaast vind je de naam van de gebruiker die de laatste wijzigingen heeft aangebracht en wanneer dit gebeurd is.

Deling aanpassen na aanmaak

Het derde onderdeel is de knop om de deling van je noodplan te bekijken of aan te passen

In het rechter gedeelte van dit venster "Toegepaste Share" worden de organisaties getoond waarmee je plan reeds gedeeld is. 

Belangrijk! Deze automatische deling werkt zoals de automatische deling bij aanmaak. Het noodplan wordt onmiddellijk gedeeld (de organisaties gaan in de rechterkolom staan) en kan je niet meer annuleren. Je kan daarna wel kiezen om niet meer met bepaalde organisaties te delen door ze in de rechterkolom uit te vinken en op "toepassen" te klikken.

Afsluiten

De laatste knop in de titelbalk is de knop ‘Afsluiten’. Hiermee wordt je plan afgesloten en keer je terug naar het overzicht van de noodplannen. 

Opslaan

Onderaan elke pagina vind je steeds de knop ‘Opslaan’.  Hiermee worden de wijzigingen die je tot dan toe hebt aangebracht bewaard. 

Opgelet: Bij het opslaan creëert dit een nieuwe versie in de historiek.

ICMS slaat automatisch op terwijl je werkt. Je moet dan enkel 1 keer opslaan bij het verlaten van de toepassing. 

Teksteditor

De structuur en de titels van het ANIP liggen dan wel vast maar de inhoud dien je zelf nog toe te voegen. Voor iedere paragraaf waar er bijkomende inhoud toegevoegd moet worden is er een teksteditor voorzien. 

Aan de hand van de knoppen bovenaan kan je de opmaak van je tekst aanpassen. Je vindt hier veel functies terug die je reeds kent vanuit andere tekstverwerkers

Achtereenvolgens vind je volgende functies terug: 

In het venster kan je tekst typen of plakken indien je deze kopieert uit een ander document.

Bijlagen toevoegen

Op heel wat plaatsen heb je de mogelijkheid om nog eigen documenten toe te voegen. Je kan dit doen door te klikken op de knop "Nieuwe bijlage opladen"

Bijlagen zijn beperkt tot 10MB en mogelijk in volgende formaten: .docx, .xlsx, . pptx, .jpg, .png, .pdf.

Help tekst

Boven ieder invulgedeelte staat er in het blauw meer uitleg over de inhoud die er in dat bepaald tekstveld verwacht wordt. Deze helptekst is enkel zichtbaar in de editor maar niet in de alleen-lezen versie of de afdruk versie.