Lediga lokaler

Tips för uthyrning av kommersiella fastigheter i Sverige


Om du funderar på att hyra en ledig lokal i Göteborg för ditt företag, måste du överväga en rad olika faktorer. Det är oklokt att helt enkelt hyra den första kommersiella egendomen som dyker upp på din radar, eftersom du måste se till att utrymmet du hyr ut är lämpligt för ditt företag och dina målkunder. Så med det sagt kommer vi nu att titta närmare på dessa överväganden så att du kan göra det bästa valet möjligt som gör att du kan odla din verksamhet och inte kväva den.


En av de viktigaste sakerna du behöver tänka på är det kommersiella utrymmet. Om du väljer ett utrymme som inte är där dina målkunder är, kommer du att förlora affärer. Om du gör det svårt för dina kunder att nå dig, är chanserna höga att de kommer att gå till dina konkurrenter istället för dig. Platsen är allt, speciellt om du riktar in privatkunder. Du bör sträva efter att vara i ett område som är lätt att komma åt och där det finns anständig fottrafik. Om du är beroende av många inköpskunder, måste du vara i en populär eller ganska populär plats där det finns många människor. Även om du bara tillgodoser andra företag måste du vara lättillgänglig.


Förutom platsen måste du se till att uthyrningsutrymme är tillräckligt med utrymme för att ditt företag ska växa och trivas. Många företagare gör misstaget att hyra ett utrymme som är för litet för sin verksamhet och sedan måste leta efter ett annat utrymme strax efter. Du bör noggrant tänka på hur mycket utrymme du behöver, liksom hur mycket utrymme du behöver om din verksamhet växte med minst 200%. Detta kommer att se till att du har tillräckligt med utrymme att växa in och du behöver inte oroa dig för att hyra en annan plats och eventuellt förlora kunderna som ett resultat.


Nu, typen av uthyrning du hyrde beror på det företag du kör. Men om ditt företag kräver andra anställda än dig själv, måste du se till att villkoren i byggnaden är tillräckligt bra för dem. Lyckliga medarbetare kommer att resultera i glada kunder. Det innebär att du ska se till att dina anställda skulle trivas på den nya platsen. Arbetsytan ska vara bekväm, ha tillräckligt med utrymme, vara temperaturstyrd, ha tillräcklig och säker parkering samt vara relativt nära till transporthubbar för de anställda som inte har egna fordon. När du tar hand om dina anställda kommer de i sin tur att ta hand om dig och ditt företag.


Slutligen bör du ta dig tid när du letar efter ett kommersiellt utrymme och rusar inte in i ett engagemang. Du bör ta tillräckligt med tid för att undersöka marknaden, kolla ut hyreskostnader etc.


Till sist har vi bara täckt några tips som hjälper dig att välja ett bra kommersiellt hyra i Sverige. När du väl följer dessa tips är jag säker på att du kommer att göra det bästa valet