WElkom in

Fryslân

Fryslân
De provincie waar de kerkklokken, de schapen, de geiten, de leeuwerik en de koekoek dagelijks te horen zijn.
De provincie met haar eigen taal, statige herenhuizen, prachtige boerderijen, uitgestrekte wadden en een boeiende historie.
Waar iedereen elkaar op straat nog groet en bijna alle achternamen op “…sma”, “…stra” of “…inga” eindigen.
Kortom: je bent hier echt “weg in eigen land”.

Ons chalet in Menaam (Menaldum)
Het chalet heeft een oppervlakte van 44m2 en biedt leef- en slaapruimte aan 4-5 personen. De inrichting is eenvoudig, maar gezellig en van de basis gemakken voorzien. De woonkamer is ruim te noemen. Verder biedt het onderkomen een keuken, 2 slaapkamers een badkamer en voldoende kastruimte. In de tuin staat een fietsenschuur en een speelhuisje voor de kinderen. Van de aanwezige fietsen kan gratis gebruik gemaakt worden. Ook aan wifi is gedacht.

Op het 300m2 grote perceel kan geparkeerd worden en is er zelfs ruimte voor een aanhangwagen of boot/trailer. Het vlonderterras op chalet-hoogte maakt het in- en uitlopen erg comfortabel.

Het park bevindt zich precies tussen Leeuwarden en Franeker. Beide steden zijn goed aan te fietsen (<10km). op fietsafstand.
Door de ligging een ideaal vertrekpunt voor vele mooie uitstapjes en dagtrips.


De omgeving in het kort...
Dichtbij ligt Harlingen met haar mooie oude binnenhavens, grachtenpandjes en een strandje aan de Waddenzee.
Een uitstap
je naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland is hiervandaan eenvoudig te maken.

Verder zijn er veel onbekende, maar bezoekwaardige dorpjes. Menaam zelf, maar ook Dronryp, Deinum, Berlikum, Marsum...om er maar een paar te noemen. Vanuit Menaam goed aan te fietsen. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan.

Ook mooie stadjes al Bolsward, Makkum, Workum, Hindeloopen en watersportplaatsen als Grou, Terherne (Kameleondorp) en Sneek zijn met afstanden van 25 a 40km ‘onder handbereik’ te noemen.