​Mijn naam is Hilde van Oerle, fysiotherapeut, manueeltherapeut, kinder-manueeltherapeut en visceraal therapeut. Sinds 2001 heb ik een eigen praktijk in Woerden.

Centrum EigenWijs is, na ruim 10 jaar intensief samenwerken, begin 2016 opgezet samen met Debby Aantjes, Boy van Ginkel, oefentherapeuten Cesar en mental coach Saskia van der Storm. Wij delen dezelfde passie; "iets willen beteken voor de ander". Wij werken vanuit ons hart en delen dezelfde visie hoe wij naar mensen kijken.

De therapie die ik geef heeft als basis manuele therapie. Ik benader het lijf als een geheel. Lichaam en geest moeten in balans zijn om geen klachten te ervaren. Hoe bewegen de gewrichten en de wervelkolom? Hoe beweegt de schedel? Zijn er structuren vanuit de buik die beperkingen veroorzaken en zijn er fascies (bindweefsel) of spieren die voor een disbalans zorgen? Dit is essentieel voor een goed functionerend lijf, waarbij ook emotionele factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan of niet overgaan van de klachten. Na een lichamelijk bewegingsonderzoek volgt een manuele behandeling die de bovengenoemde structuren weer in balans brengt. Inzicht in de klacht en in eigen functioneren vind ik daarbij erg belangrijk.

Tevens ben ik Kinder-manueeltherapeut voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Veel voorkomende kinder klachten die ik behandel zijn :

  • Huilbaby's met voorkeurshouding (voorheen KISS-syndroom)
  • Hoofdpijn
  • Rug- en nekpijn


!!! LETOP: Vanaf 1 januari 2018 !!!

Vanaf 01-01-2018 heb ik geen overeenkomsten meer met de Zorgverzekeraars, dit betekent voor u dat u de behandeling manueel therapie (a € 45,00) direct afrekent, bij voorkeur door PIN betaling. De nota krijgt u per mail opgestuurd en kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Het bedrag dat u vergoed krijgt is afhankelijk van de manier waarop u bent verzekerd en bij welke verzekeraar. Dit kan het gehele bedrag zijn of een gedeelte daarvan.

Voor meer informatie mbt vergoedingen van uw verzekeringsmaatschappij klik dan op deze link.

Een brief met overige details kunt u hier vinden.


Lid van :