Jeugdwerking

Welkom in het nieuwe jeugdschaakseizoen bij Schaakkring “Het Trouwe Paard” Oostkamp!

Bij de jeugdwerking zoeken we naar een evenwicht tussen plezier en instructie.

Enerzijds zijn er de lessen, deze worden gegeven volgens de “stappenmethode”. Dit is een lesmethode om kinderen stap voor stap zoveel mogelijk over het schaakspel te leren. Na een les worden oefeningen gemaakt om het geleerde ook te kunnen toepassen in een stelling. Op het einde van het jaar wordt de opgedane kennis getest aan de hand van een examen. Anderzijds is het belangrijk heel veel te spelen om al die kennis in praktijk te kunnen gebruiken. Er wordt voldoende tijd voorzien om vrij te spelen, maar we spelen ook een clubkampioenschap en een bekertoernooi waarin kinderen volgens hun schaakniveau worden ingedeeld.

Een les op zaterdagvoormiddag ziet er standaard als volgt uit:

· 10u00 tot 10u50: les volgens de stappenmethode (stap 1, 2, 3 of 4).

· 11u00 tot 12u00: begeleid partijen spelen, doe-activiteit of alternatieve lessen


Om nog meer bij te leren is het belangrijk deel te nemen aan toernooien. Net zoals je voetbaltraining volgt om je in een match te kunnen meten met anderen, stimuleren wij dat onze jeugd deelneemt aan een aantal toernooien zoals deze van het Vlaams Jeugdschaakcriterium en de West-Vlaamse jeugdkampioenschappen. De echt gevorderden kunnen natuurlijk in toernooien voor volwassen deelnemen. Wanneer je aan deze toernooien deelneemt, zorgen wij er voor dat de gespeelde partijen geanalyseerd kunnen worden om zo het spelniveau te verbeteren.


Het lidgeld om aan te sluiten als jeugdspeler is in het seizoen 2022-23 vast gelegd op € 99. Wat houdt deze inschrijving van een jeugdlid nu juist allemaal in?

  • Een bijna wekelijks schaakmoment gedurende het schooljaar

  • Lessen van de stappenmethode volgens het niveau van het kind

  • Een werkboekje om de gekregen lessen verder in te oefenen en begeleiding bij het maken van de oefeningen

  • Examen van de gevolgde stap op het einde van het jaar

  • Deelname aan het clubkampioenschap van de jeugd

  • Aansluiting bij de Belgische Schaakbond indien men aan officiële toernooien deelneemt waarvoor dit noodzakelijk is

  • Begeleiding op jeugdtoernooien

  • Een verzekering

Het lidgeld kan betaald worden door het hoger genoemde bedrag te storten op:

BE38 7785 9554 2972

Schaakkring Het Trouwe Paard

8020 Oostkamp

met in de mededeling de naam van de jeugdspeler. Indien interesse graag dit bedrag storten voor 1 oktober van het kalenderjaar.

Privacyverklaring

Sinds de nieuwe GDPR-wetgeving (General Data Protection Regulation) moeten we onze leden informeren welke gegevens we bijhouden en wat we daarmee doen. Van iedereen hebben we de naam, het adres, geboortedatum, geboorteplaats, telefoonnummers en het e-mailadres. Al deze gegevens hebben we nodig om jullie aan te sluiten bij de schaakbond. De contactgegevens gebruikt het bestuur uiteraard om jullie te informeren over activiteiten of voor herinneringen. Ook kunnen er foto's worden genomen tijdens de activiteiten. Die foto's worden gebruikt om op onze website te plaatsen of om in onze jaarlijks clubboekje te gebruiken. We bewaren al deze gegevens op een plaats waar enkel onze bestuursleden er bij kunnen en delen die met niemand anders.

Betaling van het inschrijvingsgeld betekent dat jullie met bovenstaande akkoord gaan. We dienen er jullie op te wijzen dat jullie ten allen tijde kunnen vragen om je persoonlijke gegevens te schrappen. Op dat moment ben je geen lid meer bij de club. Het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald.

Voor vragen hierover kunnen jullie steeds terecht bij:

  • William Verleye:

jeugd.htpo@gmail.com

  • Tom Piceu:

tom.piceu@gmail.com

Namens de jeugdwerking Het Trouwe Paard Oostkamp: Welkom!