Heerlijk Hamburg

Liggend naakt, Henry Moore

hamburg

Ontdek Hamburg, te voet, op de fiets, vanuit uw reisbus of op een rondvaart

De tweede stad van Duitsland heeft een veelzijdige architectuur, weelderig groen en geweldig veel water. Met de bijbehorende bruggen en kades, historische schepen en watersport.

Leer heden en verleden van de Hanzestad kennen. Krijg tips voor uw verblijf.  Geniet van de veelzijdige cultuur en het lekkere eten.

Nederlandstalige touren:

Fietsen in Hamburg
Hamburg te voet
Met de reisbus door Hamburg
Rondvaarten in Hamburg


nIEUWS

HAMBURG HOREN 

18.08.2023 - Hamburg had als eerste stad een burgeropera, was de bakermat van The Beatles, bezit met de Elbphilharmonie een concertgebouw van wereldklasse en heeft een fijn museum over klassieke muziek in Hamburg: het Komponistenquartier (met een piepjonge Brahms in de etalage). Heerlijk voor een herfstig weekend! 🍂

HAFENGEBURTSTAG

27.04.2023 - Maar liefst 834 jaar oud wordt Hamburgs haven op 7 mei. En dat betekent onder meer  een fantastische in- en uitloopparade van historische schepen op vrijdag 5 en zondag 7 mei, podia met 30 bands, shantykoren, natje & droogje, kortom: Hafengeburtstag

KERMIS

22.03.2023 - Alleen al voor een wandeling over de Frühlingsdom, (24 maart - 23 april) kan je een uurtje uittrekken en dan ben je nog niet in een van de 224 attracties en eettentjes geweest. Het leukste: écht iedereen komt hier! De kermis is rond de grootste bunker van Hamburg gebouwd, een bijzondere aanblik.

MASKERPLICHT AFGESCHAFT

25.01.2023 - Het cliché wil, dat Duitsers van regels houden. En misschien zit daar wel wat in. Maar per donderdag 2 februari is er eentje afgeschaft, namelijk die om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer

KERSTMARKT HAMBURG

04.11.2022 - Nog héél even en de heerlijke geuren van glühwein, grilworst en dennengroen vermengen zich boven straten en pleinen in Hamburg, dankzij de tientallen kerstmarkten, van Winterpride tot Santa PauliDe Wandsbeker Winterzauber had op 4 november de primeur.

WATER

24.06.2022 - 'Hamburger Schietwetter' kan in de geschiedenisboeken worden bijgezet,  we hebben hier al jaren prachtige zomers en met al het water dat Hamburg rijk is dus ook volop watersport.

RHODODENDRONBLÜTE

24.05.2022- Duizenden rhododendrons bloeien in onze groene & hanzestad Hamburg en wisselen de Japanse kersen af. 

AUTOMUSEUM 

07.01.2022 -  Mijn enthousiasme voor Duitsland als autoland is niet heel groot. Maar deze week heb ik Automuseum Prototyp bezocht en ik
geef het toe: dit museum is een must.

JAN-FEDDER-PROMENADE

18.01.2022 - De Jan-Fedder-Promenade verbindt Elbe en stad tussen de Elbphilharmonie (Baumwall) en Landungsbrücken.  Jan Fedder was een van de hoofdrolspelers in Das Boot. De dijkpromenade met de meanderende trappen is van de hand van Pritze-architectuurprijswinnares Zaha Hadid. 

tourguide

Uw gids in Hamburg.

Heerlijk Hamburg biedt Nederlandstalige touren in Hamburg:

Erkend en gecertificeerd door

Nederlandstalige, Duitse, Engelse, tweetalige touren en touren voor grote gezelschappen met meerdere guides.

Beeld: het stadhuis van Altona. Hamburgs stadsdeel Altona begint halverwege de Reeperbahn maar was tot 1937 een belangrijke en zelfstandige stad en maakte 200 jaar lang deel uit van Denemarken.