HMC MO13-1

HMC onder 13 eindigt knap als 3de tijdens Hattem Trophy

Afgelopen vrijdag en zaterdag (27 en 28 mei) stond voor de meiden van MO13 in het teken van de Hattem Trophy. Een internationaal voetbal toernooi georganiseerd door vv Hattem, Hatto-Heim en WZC Wapenveld. Wat een mooie afsluiting van het seizoen.

Samen met Aulum IF (Denemarken), SV Raadt (Duitsland), VIOS Vaassen en FC de Billt werd 2 dagen lang gestreden om de winst in de poule. Naast een sportieve uitdaging ook gewoon een geweldige ervaring voor alle aanwezige speelsters.

Zonder de vaste coaches maar onder de bezielende leiding van Iris Bakker en Jeroen en Heidi Eikelboom speelde HMC zijn wedstrijden op het complex van WZC Wapenveld. De eerste wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van F.C. de Bilt moesten de dames echt even wennen aan het 8-tegen-8 spelen en het kleinere veld. F.C. de Bilt had duidelijk de overhand en won redelijk eenvoudig met 4-1. De 2de wedstrijd tegen SV Raadt gaf een heel ander beeld. De meiden waren gebrand op een goed resultaat en speelden bij vlagen prima voetbal. Ondanks en betere spel en dankzij een (terecht) afgekeurde goal gingen de 3 punten uiteindelijk naar de Duitse tegenstander.

Dat 3x scheepsrecht is bleek ook maar weer eens in de wedstrijd tegen VIOS. De stijgende lijn van wedstrijd 2 werd namelijk doorgezet en HMC trok uiteindelijk met 2-0 aan het langste eind. De sippe gezichten na 2 nederlagen verdwenen als sneeuw voor de zon en vol vertrouwen werd gestart tegen het Deense Aulum IF. Dat de Denen een aardig balletje kunnen raken weten we van de nationale ploeg, maar ook de meiden van Aulum IF waren niet alleen voor de gezelligheid naar de Veluwe afgereisd. Er volgde een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen, maar alleen Aulum 2x wist te scoren. Ondanks 3 nederlagen en 1 overwinning reisden de dames met een tevreden gevoel af naar de familie Bakker om daar neer te strijken op “camping Bakker”. Na een gezellige en onrustige avond doken de meiden uiteindelijk moe maar voldaan hun tent in om nog enige rust te pakken voor dag 2 van de Hattem Trophy.

Op zaterdag mochten de dames met de jarige Chenna in de gelederen nog 2x aantreden voor wedstrijden tegen opnieuw SV Raadt en tegen VIOS. Als echte toernooi voetballers starten de meiden een stuk scherper aan dag 2 en werden de speelsters van SV Raadt direct goed onder druk gezet. Na een paar eerste speldenprikjes volgde de 1-0 en uiteindelijk ook de 2-0 voor HMC waarna de wedstrijd was gespeeld. Rust om bij te komen werd O13 niet gegund want 5 minuten na het laatste fluitsignaal volgde alweer de aftrap tegen de leeftijdsgenoten uit Vaassen. Gelukkig zit het dit seizoen met de conditie wel goed en dat was ook terug te zien op het veld. Na de 2-0 overwinning op vrijdag volgde nu een klinkende 4-0 overwinning! Door deze winst eindigde MO13 op een keurige 3de plek in de poule. Een mooie afsluiter van een heerlijk toernooi!

Namens de speelsters: Alle begeleiders en supporters bedankt!

HMC MO13-1 pakt eerste winst in Nijverdal

Eindelijk was daar zaterdag dan de eerste overwinning voor MO13. Nadat de meiden in de eerste drie wedstrijden wel de complimenten, maar niet de punten in ontvangst mochten nemen, was het nu wel raak.

De voorbereiding begon deze keer al op vrijdagavond met een gezellig tuinfeestje waarin het aanvalsplan zorgvuldig is doorgesproken. En met resultaat. Al in de eerste minuut van de wedstrijd lanceerde Lieke Veldkamp zichzelf op rechts en haar schot verdween vervolgens achter de keepster van De Zweef. Na 5 minuten volgde de eerste tegenvaller doordat Susanne na een ellenboog met een bloedneus naar de kant moest. Hoewel het betere voetbal van de meiden van HMC kwam was het Nijverdal dat op gelijke hoogte kwam. Na deze tegentreffer kwam de Zweef steeds beter in het spel en moest HMC steeds verder achteruit. Uiteindelijk kwam Nijverdal zelfs op voorsprong doordat Annabel ongelukkig de bal in eigen doel werkte. Tot de rust volgden nog enkele mogelijkheden aan beiden zijden waarvan alleen Lieke namens HMC wist te scoren. Ruststand 2-2.

Na wat speldenprikjes kwam het eerste echte gevaar van de 2de helft op naam van HMC. Uit een corner van Jil volleerde Chenna de bal hard tegen de touwen 2-3. Super goal! Ook deze voorsprong bleef helaas niet lang op het scorebord staan doordat de Zweef via een afstandsschot Roos voor de derde keer passeerde.

Toch was het HMC dat deze wedstrijd als winnaar van het veld af zou stappen. Na enkele omzettingen kreeg HMC steeds meer overwicht, strooide Esmaralda met mooie paasjes en werd de wedstrijd alsnog binnen enkele minuten beslist. Via doelpunten van Jil, Chenna en Lieke, die haar hattrick vol maakte, liep HMC snel uit naar 3-6. En daarmee was de eerste winst van deze competitieronde binnen. Naast de complimenten voor het complete team nu dus ook de 3 punten.

Komende zaterdag speelt MO13 een thuiswedstrijd tegen nummer 2 Berkum

HMC MO13-1 komt net te kort tegen IJVV IJsselmuiden

Na een aantal weken zonder wedstrijden stond vandaag (12 maart) dan eindelijk de 2de competitie wedstrijd op het programma tegen IJVV. Een ploeg al 4 wedstrijden had gespeeld en keurig bovenin meedraait. Kortom een mooi moment om te kijken waar we staan in deze nieuwe competitie, waarin voor het eerst op een groot veld en 11-tegen-11 spelen. Door enkele eigen speelsters afwezig waren en er door de weeks wat ziekte was, kwamen Iris en Brit het team vandaag versterken.

De zon scheen, het kunstgras lag er prachtig bij en de meiden (degene die wakker waren) hadden er zin in. De eerste minuten was van beiden kanten aftasten, maar daarna ontstonden de eerste kansen voor zowel HMC als voor de thuisclub. Waar Iris haar doel met enkele knappe reddingen prima verdedigde en menig schot stopte, was het aan de andere kans wel raak. Chenna kon na een prima aanval uithalen en scoorde de 0-1. Op dat moment een terechte tussenstand, maar geen reden om achterover te hangen.

Op het hele veld werden pittige (maar faire) duels uitgevochten waarbij Sofie maar weer eens bewees dat je niet de grootste hoeft te zijn om je mannetje te staan en om als winnaar uit een duel te komen. Zo konden we uiteindelijk met een minimale voorsprong aan de thee.

De lenteachtige temperaturen en de energie die door de meiden in de wedstrijd werd gestoken waren aanleiding om bij beide teams ook in de 2de helft flink door te wisselen. Waar dat bij de profs leidt tot vertraging en tijdrekken werkte het wisselen nu als katalysator voor de wedstrijd.

Maar waar in de eerste helft de goal aan de voor ons goede kant viel was het nu IJVV wat al snel de gelijkmaker scoorde. En helaas was het daarmee nog niet gedaan, want kort na de 1-1 volgde ook de 2-1 voor de ploeg uit IJsselmuiden. Ondanks nog enkele goede kansen voor Suzanne en Jill werd er door HMC niet meer gescoord en was IJVV met een bal op de lat zelfs het dichts bij een doelpunt. Gelukkig kreeg Iris hier nog net de vingertoppen tegenaan en eindigde de wedstrijd in een 2-1 nederlaag. Jammer dat er geen puntje inzat als beloning voor het harde werken en het prima voetbal.

Komende zaterdag een nieuwe kans als MO13 de eerste thuiswedstrijd van de 2de seizoenshelft speelt tegen CSV28 uit Zwolle.

MO13-1 twee keer onderuit tegen Dos Kampen

Deze week stond voor MO13 in het teken van de dubbele ontmoeting met Dos Kampen. Woensdag speelden beide ploegen tegen elkaar in de kwartfinale van de beker en op zaterdag volgde de competitie wedstrijd.

Op woensdagavond stonden de koppies bij HMC behoorlijk gespannen voor de bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Kampen. Ze stonden tegenover de ploeg die in de competitie fier bovenaan staat, en ook fluitend door het bekertoernooi rolt. Na een rommelig begin kwam de wedstrijd na een aantal minuten goed op gang en zochten beide ploegen vol de aanval. Daarbij was Dos Kampen duidelijk effectiever door 2 kansen te benutten waar HMC niet verder kwam dan een bal op de lat en een gemiste kans voor open doel. Ruststand 0-2.

In de tweede helft een onveranderd spelbeeld waarbij beide ploegen kansen kregen, maar waarnhet doelpunt toch weer aan de Hattemse kant viel. Na de 0-3 liep Dos vervolgens uit naar 0-5 waarna HMC eindelijk loon naar werken kreeg: 1-5. De wedstrijd was al lang gespeeld en toch bleven de meiden jagen op nog meer kansen en doelpunten. Uiteindelijk scoorde HMC nog eenmaal, en prikte DOS er nog twee in. Eindstand 2-7. Een verdiende overwinning voor Kampen, maar met genoeg aanknopingspunten voor HMC om het op de zaterdag weer te proberen.

Op zaterdagochtend om 8.30uur stonden HMC en Dos Kampen weer tegenover elkaar, maar nu in de competitie. Beide ploegen draaien tot nu toe goed en staan met ruime voorsprong 1ste (Kampen) en 2de (HMC) in de competitie. Een competitiekraker!

Na de nederlaag in de beker was er door de coach Sven een kleine aanpassing in de opstelling doorgevoerd door een extra middenvelder op te stellen ten koste van een verdediger. De start van de wedstrijd oogde hierdoor wat onwennig (het was ook nog vroeg) wat resulteerde in een rommelige openingsfase. De kansen die er waren werden door Dos Kampen gecreëerd en al snel kon Roos de bal voor de eerste keer uit het net halen. Na de vroege tegengoal nam HMC wat meer het initiatief maar verder dan wat afstandsschoten van Lieke en Chenna kwam het nog niet. Aan de andere kant schoot Dos nog wel een keer met scherp wat resulteerde in een 0-2 ruststand.

Na een peptalk in de rust vloog HMC de 2de helft uit de startblokken. Er volgde enkele kleine kansjes voordat de verdiende 1-2 binnen werd geschoten door Jil. HMC voelde dat er meer in zat en ging op jacht naar de gelijkmaker. De drang naar voren leidde wel tot te veel ruimte achterin waar Dos Kampen uiteindelijk weer van profiteerde 1-3. Na het geblesseerd uitvallen van Lieke was de wedstrijd gespeeld en volgde in de slotfase nog de 1-4 voor Kampen.

Ondanks 2 nederlagen in één week kan MO13 positief terugkijken op de afgelopen week. In wisselende samenstelling (ook wij hebben een roulatiesysteem) werd in beide wedstrijden veel strijd en weerstand geboden. Conclusie is dat Dos Kampen nog een maatje te groot is, en terecht op het kampioenschap afstevent.

Komende zaterdag speelt HMC een uitwedstrijd tegen ESC uit Elburg. Helaas is publiek onder de geldende coronamaatregelen, met uitzondering van de chauffeurs, nog niet toegestaan.

Alle foto's staan op Facebook van HMC

HMC MO13-1 neem na pittige wedstrijd weer 3 punten mee naar huis

Zaterdag 13 november stond voor MO13 de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen op het programma. Go Ahead is met een voorlopige 6de plaats in de competitie nog niet bepaald een hoogvlieger, maar wel een tegenstander die met fysiek spel en wat dispensatie het elke tegenstander lastig kan maken.

En dat bleek ook zaterdag het geval te zijn. Waar HMC het initiatief vanaf het begin nam, was het zaak om continu gefocust blijven bij de counters van de thuisploeg. Achterin had Britt de verdediging weer prima staan en zo bleven in het eerste kwart echt grote kansen uit voor Go Ahead. Zelf kwam HMC een aantal keren goed door via de zijkanten waar Evy met haar snelheid voor dreiging zorgde en het was ook wachten op de 0-1. Uiteindelijk viel het doelpunt voor HMC waarna ook snel de 0-2 volgde. Een prima velddoelpunt van Suzanne en een benutte penalty door Lieke waardoor er met een mooie 2-0 voorsprong van helft gewisseld kon worden.

In de 2de helft bleef het oppassen voor de counters van de ploeg uit Kampen. Roos moest als keepster een aantal keren ingrijpen maar liet zich niet verrassen. Ook de strafschop die Go Ahead kreeg na een handsbal werd door Roos vakkundig gestopt waarna het doelpunt aan de andere kant viel door een strak schot van Lieke in de kruising. Na de 0-3 leek de wedstrijd beslist tot het moment dat alsnog de 1-3 werd binnen geschoten. HMC kreeg het zelfs even lastig maar kon vertrouwen op een sterke verdediging waar Lycke en Naomi een prima pot speelden en menig aanval onschadelijk maakten. Aan beide kanten werd niet meer gescoord waardoor na een prima wedstrijd van beide teams uiteindelijke HMC de 3 punten mee naar huis mocht nemen.

Al met al een goede generale voor de komende 2 wedstrijden tegen DOS Kampen, de trotste koploper uit de competitie en eerst volgende tegenstander in de beker.

Komende woensdag 17 november spelen beide teams eerst in Hattem tegen elkaar in de 3de ronde van de beker waarna HMC op zaterdag 20 november wil proberen de koploper in punten te achterhalen in de thuiswedstrijd voor de competitie. Leuke wedstrijden om naar uit te kijken, maar die we helaas wel zonder publiek moeten spelen.