Recept online


Generiska mediciner, hjälp för konsumenter att spara pengar på sjukvårdskostnader


Receptbelagda läkemedel har länge varit den snabbast växande kostnaden i vårt hälso- och sjukvårdssystem, vilket sannolikt innebär att de också varit en snabbt växande del av en familj eller individens personliga budget. Med några få konsumentvänliga utvecklingar de senaste åren har patienterna bättre möjlighet att ta kontroll över sina läkemedelskostnader, även om de har återkommande eller kroniska tillstånd som kräver långtidsbehandling. Läs mer om möjligheterna med apotea rabattkod på nästa sida.


Läkemedel online - ett bra alternativ för mångas vardag

Med hjälp av generiska istället för varumärke har läkemedel länge varit ett alternativ för många, men med stadigt ökande priser på försäkringspremier och sjukvård blir det viktigt att hitta sätt att sänka pengar på receptkostnaderna, när människor granskar sina budget situationer. De typiska generiska kostnaderna kostar vad som helst mellan 25% och 60% av sitt varumärkesekvivalenter, och med trenden för rabatterade generiska mediciner i stora kedjor, som sjukvårdsprogrammet $ 4 som erbjuds av Target, Costco, Walmart och andra, har de flesta konsumenterna realistiska alternativ att spara pengar på läkemedel genom att undersöka den generiska marknaden. Medan förmågan att ersätta generika för märkesmediciner när det finns en förskrivning varierar från stat till stat - apotekare har större latitud i vissa stater än i andra för att bestämma hur de fyller på recept - det bästa är att prata med en läkare om de möjliga receptalternativen. De flesta läkare är väl medvetna om de vanliga generiska substituten, och för de mindre vanliga kan man lätt hitta om det finns generiska alternativ via online- eller referensverktyg. För att dra fördel av de hundratals receptbelagda läkemedel som erbjuds till rabatterade priser av stora kedjor, gör dessa tre steg vana vid utvärdering och inköp av recept:


Tala med din läkare om billiga alternativ. Många läkare förutsätter att deras patienter vill ha billigaste alternativa mediciner, men vissa gör det inte. Se till att det är klart för din läkare att kostnaden är en faktor i din förmåga att överensstämma med hans eller hennes medicinska order. Att veta att du är intresserad av billigare läkemedelsbehandling hjälper dem att tänka på ett mer kostnadsmedvetet sätt på dina vägnar.


Hitta rabatterade generiska receptbelagda läkemedelserbjudanden

De flesta stora apotek och många livsmedelskedjor erbjuder en konsumentvänlig rabatt generisk läkemedelslista, som ofta säljer vanliga generiska läkemedel för 4 USD per månad. Eftersom generiska ofta sparar dig avsevärt av varumärkespriser för varumärkesnamn, kan detta vara ett område med betydande kostnadsbesparingar för personer som regelbundet tar mediciner. Den stora nyheten är att 2008 och 2009 har varit ett år för patentutsläpp på droger, vilket gör fler mediciner tillgängliga i generisk form än någonsin tidigare. Andra leverantörer fyller recept direkt online för prissättning som kan jämföras med vissa lokala apotek, och kan också vara värda att överväga.


Genom att gå till en kunnig läkare för receptbelagda läkemedel kan du spara 50% eller mer av din familjs månadsmedicin. För dem med rutinmässiga sjukdomar eller kroniska tillstånd kan den typen av besparingar månad efter månad lägga till och är värt att göra en personlig ekonomisk planering och budgetprioritering.