Rabatt på läkemedel

Det är bara för dyrt - spara pengar på mediciner


I dagens ekonomi är många fångade i enorma ekonomiska problem och det verkar naturligtvis som att medicinska kostnader är speciellt utom kontroll. Tips och råd om hur du sparar pengar på receptkostnaderna växer, och om du följer tipsen kan du märka en ganska stor skillnad i ditt receptbelopp. Du kan få bra tips på rabattkod apotea om fler sätt att göra ett klipp på läkemedel på nätet.


Online Apotek

Många har insett hur lätt det är och hur mycket man sparar genom att handla på ett onlineapotek. De flesta av dem erbjuder generiska läkemedel, och de flesta är pålitliga med att skicka dina recept vid mottagandet av din betalning. Du kommer självklart att behöva undersöka alla apotek du kan komma i kontakt med. Din bästa satsning är att se vad andra rekommenderar så om du har vänner med andra människor som antingen delar ditt tillstånd eller tar medicin, ska du inte vara blyg utan fråga vem deras receptleverantör är. Svaren kan leda dig till ett fantastiskt onlineapotek som sparar dig en enorm summa pengar. Du måste vara villig att ta dig tid och göra forskningen.


Generiska läkemedel

Även Food and Drug Administration (FDA) berättar för oss att generiska läkemedel har exakt samma aktiva ingredienser och samma effekt som varumärkesnamn, så det är ingen mening att hålla sig till varumärkesnamn när ett generiskt läkemedel kan fås för upp till 80% mindre. Det är oerhört viktigt att du samråder med din läkare angående eventuellt byta till ett generiskt läkemedel istället för det dyra märkesnamnet du tar. Om du gör din egen forskning och upptäcker att det finns ett generiskt läkemedel som kommer att fungera bra för ditt tillstånd, fråga doktorn varför kan du inte ta X istället för Y?


Läkemedelsföretag

Om ditt tillstånd kräver att du tar ett särskilt läkemedel som är ett varumärkesnamn och det är dyrt, kan du ofta prata med tillverkaren av läkemedlet för ett patientassistansprogram (PAP) där arrangemang kan göras för antingen fria eller reducerade kosta mediciner. Naturligtvis måste hjälpen sökas och baserat på din kontrollerbara inkomst bestämmer företaget om du kvalificerar dig för sådant stöd. Blanketterna för denna typ av hjälp är vanligtvis tillgängliga på Internet och kommer också att kräva din doktors underskrift.


Statlig hjälp

Din särskilda stat kan också erbjuda hjälp med recept som kan betalas helt för dig eller åtminstone erbjuda dig rabatterade läkemedel. Återigen kommer det mesta av denna hjälp att baseras på kontrollerbar inkomst. De flesta stater erbjuder ett läkemedelsbiståndsprogram.


Partnerskap för receptbelagd assistans (PPA)

Programmet Partnership for Prescription Assistance är faktiskt en grupp läkemedelsföretag, patientbidragsorganisationer, vårdgivare och grupper som erbjuder hjälp till patienter som kanske inte har receptbeläggning för att hitta hjälpprogram som passar deras behov. De kan erbjuda tillgång till över 475 offentliga såväl som privata patienthjälpprogram.


Din egen läkare

Framför allt glöm inte att inkludera din egen läkare i din sökning efter att sänka dina receptkostnader innan du antingen skär ner på dina recept själv eller ännu värre, dela eller dela mediciner.