Nuoret

Hämeen Oravapolkukilpailu (HOK)

HOK järjestetään AM-keskimatkan yhteydessä 11.6.2019.

Lisäinfoa Epilän Esan nettisivuilta.

Hämeen Oravapolkuviesti (HOV)

HOV järjestetään tiistaina 13.8.2019. Kilpailun järjestää Rasti-Nokia.

Osuudet: 1. H/D14, 2. H/D10RR, 3. H/D12RR, 4. H/D12TR, 5. H/D16. Ensimmäinen ja viimeinen osuus ovat lähes saman mittaiset. Joukkueessa on oltava vähintään kaksi tyttöä. Joko ensimmäisen tai viimeisen osuuden viestinviejän on oltava tyttö. Hajonta on ensimmäisellä ja viimeisellä osuudella.

Pienten seurojen (suunnistusliiton farmisopimuskelpoiset) osalta sallitaan yhdistelmäjoukkueet.

Osallistua voi myös kilpailun ulkopuolella (yhdistelmäjoukkueet, yli-ikäiset juoksijat). Seurojen vastuulla on ilmoittaa järjestäjälle mikäli joukkue osallistuu kilpailun ulkopuolella.

Palkittavien joukkueiden on täytettävä osuuksien ikä- ja sukupuolikriteerit.

Häme Cup 2019

Häme Cupissa on vuonna 2019 yhteensä 11 osakilpailua:

 1. Fin Trail-O (Koovee, tarkkuussuunistus) su 5.5.
 2. Hakan keskimatka (VaHa) la 11.5.
 3. Hissin kansallinen pitkä matka (HlS) su 19.5.
 4. Grano Games (TP) la 25.5.
 5. Helasuunnistus (IkNV) to 30.5.
 6. XXII Junnukisa (RaN) su 9.6.
 7. AM-keskimatka ja HOK (EE) ti 11.6.
 8. Tampere-suunnistus, sprintti (Häme Cup vain sarjassa H14) (Koovee) pe 26.7.
 9. Tampere-suunnistus (Koovee) la 27.7.
 10. Lasimäkisprint X (Keihäs) su 4.8.
 11. Junnusuunnistus (VaHa) su 11.8.
 12. Hämeen AM-pitkä (KyRa) la 17.8.

Tarkemmat tiedot ja pistetilanne

Alueleiri

Häme-Satakunta -alueleirin järjestämisvuoro on vuonna 2019 Hämeellä. Leirin järjestää Kyrös-Rasti AM-pitkän ja -viestin viikonloppuna (17.-18.8.). Tarkempi aikataulu ja lisäinfoa lähempänä leirin ajankohtaa.

Hämeelle on varattu paikkoja vähintään 30 (15 tyttöä ja 15 poikaa). Leirille voivat osallistua 14- ja 13-vuotiaat. Leirille valitaan Häme Cupin tilanteen mukaisessa paremmuusjärjestyksessä sarjoista H/D14 kymmenen (10) ja H/D13 viisi (5) parhaiten sijoittunutta. Valinta mahdollisille lisäpaikoille aloitetaan 13-sarjasta.

Alue ei osallistu leirikustannuksiin. Ilmoittautumiset valintojen julkistamisen jälkeen suoraan järjestäjälle myöhemmin annettavien ohjeiden mukaisesti.

Kultainen kompassi -cup

Kultainen kompassi -cupin valtakunnalisen finaalin järjestää sunnuntaina 15.9. Tampereen Pyrintö. Kilpailussa suunnistetaan kahdeksanhenkisillä joukkueilla, joihin kuuluu neljä H14- ja neljä D14-sarjalaista. Kultainen kompassi -cupin finaalijoukkueisiin valitut eivät voi osallistua samaan aikaan pidettävään kansalliseen kilpailuun.

Hämeen tavoitteena on koota finaaliin vähintään kolme joukkuetta. Tarvittaessa ilmoitetaan neljäskin joukkue. Alue maksaa joukkueiden osallistumisen finaaliin.

Ohjenuorana on oikeudenmukainen kohtelu valintatilanteessa, valintojen yksiselitteisyys sekä kilpailukykyisten joukkueiden aikaansaaminen samoin kuin SSL:n Kultainen kompassi –cupille asettamien tavoitteiden tukeminen.

Häme Cupin kilpailut ovat näyttökilpailuja. Valintaryhmä voi ottaa huomioon myös SM-keskimatkan (14-vuotiaat).

Valinnan suorittaa Hämeen Suunnistuksen hallituksen valitsema valintaryhmä Saara Oripelto ja Teppo Salmia.

Kultainen kompassi cup -finaalin yhteydessä järjestetään leiri, jolle voivat osallistua kaikki halukkaat 13- ja 14-vuotiaat, muutkin kuin finaalijoukkueisiin valitut. Alue ei osallistu leiriläisten osalta leirikustannuksiin, eikä ilmoita joukkueiden jäseniä leirille keskitetysti.

Alue maksaa yhden leirille osallistuvan ohjaajan leirimaksun. Halukkaat voivat ilmoittautua nuorisovastaavalle. Myös muut ohjaajat ja nuorten vanhemmat voivat osallistua leirille omakustanteisesti.

Alueottelu

Alueotteluun osallistuvat Häme, Satakunta ja Varsinais-Suomi. Kilpailusarjat ovat H/D10RR, H/D10, H/D11, H/D12, H/D13 ja H/D14.

Vuonna 2018 järjestämisvuoro on Satakunnalla. Alueottelun järjestää Mynämäen Suunnistajat -52 sunnuntaina 6.10. Oravatonnin yhteydessä.

Hämeen joukkue kootaan myöhemmin ilmoitettavaan päivään mennessä Irmaan ilmoittautuneista. Joukkueeseen valitaan ilmoittautuneista sarjoittain viisi (5) Häme Cupissa parhaiten sijoittunutta suunnistajaa.

Nuorisovastaava Saara Oripelto ilmoittaa järjestäjälle Hämeen joukkueen kokoonpanon. Hämeen joukkueeseen valitut kilpailijat maksavat osallistumismaksunsa normaalin käytännön mukaisesti. Alue ei osallistu kilpailumaksuihin.