NVMe לעומת SSD לעומת ביצועי HDD

הרבה השתנה בעולם אחסון המחשבים בעשור האחרון. כונני דיסק קשיח מסתובבים מסורתיים (HDD) נדרסו על ידי ביצועים טובים יותר של כונני Solid State מהירים בטירוף ובמחירים בהחלט סבירים . ועכשיו יש לנו טכנולוגיית זיכרון פלאש מהירה בטירוף שכבר זמינה לשוק הצרכנים בצורת זיכרון אקספרס (NVMe) שאינו נדיף, המיוצר במספר ממשקים / גורמי צורה שונים, כולל M.2.

משתמשי המחשב הכבדים חוו שיפור עצום בביצועים לאחר עיבוד קבצי רזולוציה גדולים בעת מעבר מכונן קשיח ל- SSD, אך כעת, כאשר זיכרון ההבזק המהיר הופך נפוץ יותר, אפשר לתהות לגבי היתרונות של האחרון.

משתמשי מחשב רבים עדיין מסתמכים באופן פעיל על כונני דיסק קשיח, מכיוון שהם לא רק נותנים יותר מהירות בהשוואה לסוגי אחסון אחרים, אלא גם מספקים הרבה יותר אחסון לעבוד איתם. ובהתחשב בכך שתצלומים ווידאו לוקחים כמויות אדירות של שטח אחסון, נתון כי כונני HDD יהיו פופולאריים בהרבה בהשוואה לכל השאר. כשקונים מחשב נייד חדש או מחשב, קשה להחליט למה ללכת - זיכרון פלאש SSD / PCIe קטן בהרבה, אך מהיר יותר, או כונן קשיח בעל קיבולת גדולה. ומה שהופך אותו למבלבל עוד יותר, הוא שיש לנו כעת כוננים קשיחים היברידיים, המכונים גם כונני "Fusion", שאמורים לתת את היתרונות של אחסון SSD וגם HDD בחבילה אחת. מהו סוג האחסון הטוב ביותר לצרכי אכסון? שאלות כאלה נפוצות מאוד בקרב משתמשי מחשב אוגרי מידע, המנסים לתכנן את צרכי האחסון שלהם כאשר הם קונים חומרה חדשה.

למרבה הצער, אין תשובה אחת נכונה לכולם, מכיוון שהכל תלוי בתהליך העבודה של כל משתמש ובכמות האחסון הדרושה. בסביבות אחסון בשרניות עם עשרות ואף מאות אלפי תמונות RAW וסרטוני וידאו, שום סוג אחסון אחד לא יספיק מכיוון שככל הנראה יהיו שתי סביבות במקום - אחת לפרויקטים פעילים הנוכחיים (אחסון מהיר) ואחת לפאסיבית. פרויקטים / ארכיון (אחסון איטי בקיבולת גדולה). בסביבות קטנות יותר, יספיק כונן הבזק מהיר עם שילוב של כונן קשיח פנימי או חיצוני, כאשר המשתמש היה מציב את קבצי מערכת ההפעלה שלהם, יחד עם קטלוג התמונות הפעיל שלהם באחסון ההבזק המהיר ביותר, תוך שמירת תמונות באטיות וגדולות יותר כוננים קשיחים עם קיבולת. ולמי שמתחיל, סביר להניח שיספיק כונן יחיד, לעשות הכול, עם סוג אחסון בהתאם לתקציב.

לצרכיי האישיים והעסקיים, הסתמכתי במידה רבה על כונני SSD ו- HDD במהלך השנים האחרונות, חלקם ממוקמים במחשב שלי, בעוד שאחרים הם חלק ממערך אחסון גדול שלמידע של תמונות מסמכים ופרויקטים שונים של וידיאו של עשרות שנים, האחסון היה חלק מאוד מהותי ובלתי נפרד מתהליך העבודה שלי, מכיוון שאני צריך לתת מענה מחדש לצרכי הקיבולת והביצועים אחת לכמה שנים. הסיבה העיקרית היא זמן - אם אוכל לחסוך שעות מזמני באמצעות אחסון מהיר יותר, זה מתורגם ליעילות רבה יותר עבור כל זרימת העבודה. ואני לא מדבר רק על זמן עריכה טהור, שכן אחסון משמש גם לחלקים קריטיים אחרים של זרימת העבודה, כמו גיבוי.

לאחר שדרוג המחשב שלי עם רכיבי מחשב חדשים הכוללים את אחסון הבזק החדש בגורם M.2 (אני מסתמך על כונן M.2 המהיר ביותר לצרכן כרגע, LEXER 512 GB M.2 NVMe אני רואה בהחלט את הצורך הן בכונני ה HDD והן בכונני ה SSD שכל אחד נותן לי כיסוי אחר

SSD - נותן לי מהירות פי חמש מכונן ה HDD נותן חיסכון בחשמל ומשקל נמוך (במחשבים ניידים)

HDD - נותן לי מקום רב במחיר נמוך לעומת ה SSD ומאפשר שיחזור חומרתי ותוכנתי קל ואפשרי יחסית לעומת ה SSD