Designa ditt gröna paradis

Utbildning, design och växter för ett hållbart hemmaodlande.

Permakultur-studiecirkel

Permakultur och Skogsträdgårdar

Datum: 20 April 2024 - September 2024, 

Pris: 4000 kr

Kursen sträcker sig över 6 månader med 8 helgträffar i Stockholm och Dalarna. Kursen går även att vara med på helt/delvis online. Deltagarna får lära sig praktiska färdigheter inom permakultur och skogsträdgårdar genom föreläsningar, studiebesök och workshops. Maila för att få tillgång till schemat.

Vad är Permakultur, Skogsträdgård & Agroforestry?

Permakultur är en samling designprinciper för att skapa hållbar samhällsutveckling på alla plan. Skogsträdgården är en slags Agroforestry, en odlingsform där man inkluderar träd i odlingen. Man designar efter platsens förutsättningar och väljer omsorgsfullt ett markskikt av perenna och självsående växter. Odlingsformen används inom Permakultur och är giftfri. Förutom en delikat, varierad skörd binder Skogsträdgårdens jord och växter även koldioxid och skapar biologisk mångfald på platsen.

Event 2024

Nordiska trädgårdar 

21-24 mars

Välkommen till Nordens största trädgårdsmässa, den perfekta platsen för alla trädgårds-, växt- och odlingsentusiaster! Grönt liv håller föredrag om Permakultur.

Tusen trädgårdar 

30 juni

En sommardag vartannat år sker det. Då håller trädgårdar över hela Sverige öppet för besök. Vår Permakultur-trädgård ligger i Huddinge.

Skördefest 

7 september

Välkommen på ett barnvänligt mingel och avslutning på vår permakulturkurs. Vi samlas för att fira i Rågdalens Skogsträdgård.

Rågdalens Skogsträdgård! Ätbar park i Rågsved, designad av Grönt Liv.

Om oss

Margaretha Stuguland

Naturguide, Permakulturdesigner och föreläsare

margaretha.stuguland@yahoo.com

Christian Odberger

Permakulturdesigner och hantverkspedagog

christianodberger@yahoo.se

Jesper Hagerman Borgström

Trädgårdsmästare, erbjuder trädgårdsnära tjänster

jehag@live.se