Grajska

orientacijska

fešta

10. oktober 2020

Tekmovanje GROF se bo odvijalo letos že devetič zapovrstjo, in sicer 10. oktobra 2020.

To je šaljivo in sproščeno tekmovanje s srednjeveško tematiko, sestavljeno iz dveh delov – zabavnih nalog in igric ter orientacije.

V soboto (10. oktobra 2020) zjutraj bodo potekale prijave na tekmovanje. Po prijavah bodo dopoldne sledile tekmovalne igre, povezane s srednjim vekom, na katerih bodo ekipe pridobivale točke. Med igrami bodo potekale tudi prostočasne dejavnosti za obiskovalce in spremljevalce, tako da nikomur ne bo dolgčas. Popoldne se bodo ekipe odpravile na krajšo in ne preveč zahtevno orientacijo, ki bo preizkusila njihove temeljne taborniške sposobnosti, pa tudi poznavanje srednjeveške zgodovine in obdobja Celjskih grofov. Na kontrolnih točkah bodo opravljali miselne preizkuse, izziv pa jim bodo predstavljale tudi različne prepreke, ki jih bo potrebno premagati za uspešno napredovanje.

Po zaključku orientacije sledi na prvotni lokaciji, torej na Celjskem gradu Kokarski jasi, organizirano kosilo v stilu srednjeveških gostij, po njem pa razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in zaključek tekmovanja.

Tekmovanje bo letos potekalo na temo zmajev, si upate stopiti v boj z njimi?

Obljubljamo vam, da bo naše tekmovanje nekaj posebnega, da boste izkusili pravi duh srednjega veka in takratnega prebivalstva ter da se bomo za vas maksimalno trudili tudi v naslednjih letih. Vabimo vas na fešto GROF – najbolj drugačno taborniško pustolovščino!

Grof ekipa postavlja zdravje vseh tekmovalcev in osebja tekmovanja GROF na prvo mesto. Zaradi trenutnih razmer z okužbo COVID-19, bo tekmovanje temu tudi prilagojeno. Vsak tekmovalec potrebuje s sabo zaščitno masko, ki jo bo potreboval pri prijavah ter za sodelovanje na delavnicah in igrah na KT-jih. Prosimo vas, da vsi, ki 14 dni pred tekmovanjem kažete znake okužbe s COVID-19, to sporočite vodji GROF-a in se tekmovanja ne udeležite. S sabo boste potrebovali tudi izjavo za udeležbo na tekmovanju GROF, ki jo najdete tukaj. Brez izpolnjene izjave, sodelovanje na tekmovanju žal nikakor ne bo mogoče.

Vodstvo tekmovanja GROF si letos pridržuje pravico odpovedi tekmovanja, če le to nebo mogoče izvesti po smernicah NIJZ. Plačane štartnine bodo v celoti povrnjene. Za vse ostale informacije se obrnite na vodjo GROF-a Leona Ratajca, leon.ratajc@gmail.com.

Tekmovanje GROF bo zaradi letošnjih razmer potekal nekoliko drugače. Zaradi vseh predpisov in ukrepov smo bili primorani tekmovanje prestaviti z gradu. Tekmovanje bo letos izjemoma potekalo na Kokarski jasi ( koordinate: 46.297267, 14.937274 ).

Kot ekipa Grof se bomo potrudili po vseh naših močeh, da bo tekmovanje in vzdušje prav takšno, kot je bilo do sedaj na našem celjskem Starem gradu. Za vas že imamo pripravljene zabavne delavnice in razvedrilno orientacijsko progo.

Zaradi spremembe lokacije v zadnjem hipu za vas žal ne moremo organizirati prevoza do Kokarske jase. Med gradivi pa lahko najdete tabelo, katero lahko izpolnete, če potrebujete prevoz ali pa imate še nekaj prostih mest v svojem avtu/avtobusu.

Upamo, da vam sprememba lokacije ne bo povzročila prevelikih težav.


OSNOVNE INFORMACIJE

KAJ: sproščeno taborniško tekmovanje GROF

KDAJ: 10. oktober 2020

KJE: Celjski grad in okolica Celja Kokarska jasa in okolica

KAKO: igre in orientacija

KDO: ekipe GG, PP, RR, grče in zunanje

TEMA: Zmaji

ORGANIZATOR: Rod II. grupe odredov Celje

CENA: 50 € (do vključno 20. 9. 2020) / 60 € (od 21. 9. do vključno 1. 10. 2020) na ekipo

KONTAKT: grof.rdgo@gmail.com ali leon.ratajc@gmail.com

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image