Grajska

orientacijska

fešta

9. oktober 2021


POZOR: SPREMEMBA LOKACIJE

Tekmovanje GROF se bo odvijalo letos že desetič zapovrstjo, in sicer 9. oktobra 2021.

To je šaljivo in sproščeno tekmovanje s srednjeveško tematiko, sestavljeno iz dveh delov – zabavnih nalog in igric ter orientacije.

V soboto (9. oktobra 2021) zjutraj bodo potekale prijave na tekmovanje. Po prijavah bodo dopoldne sledile tekmovalne igre, povezane s srednjim vekom, na katerih bodo ekipe pridobivale točke. Med igrami bodo potekale tudi prostočasne dejavnosti za obiskovalce in spremljevalce, tako da nikomur ne bo dolgčas. Popoldne se bodo ekipe odpravile na krajšo in ne preveč zahtevno orientacijo, ki bo preizkusila njihove temeljne taborniške sposobnosti, pa tudi poznavanje srednjeveške zgodovine in obdobja Celjskih grofov. Na kontrolnih točkah bodo opravljali miselne preizkuse, izziv pa jim bodo predstavljale tudi različne prepreke, ki jih bo potrebno premagati za uspešno napredovanje.

Po zaključku orientacije sledi na prvotni lokaciji organizirano kosilo v stilu srednjeveških gostij, po njem pa razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in zaključek tekmovanja.

Tekmovanje bo potekalo v slogu srečanja velikih vladarjev, si upate sesti z njimi za mizo.

Obljubljamo vam, da bo naše tekmovanje nekaj posebnega, da boste izkusili pravi duh srednjega veka in takratnega prebivalstva ter da se bomo za vas maksimalno trudili tudi v naslednjih letih. Vabimo vas na fešto GROF – najbolj drugačno taborniško pustolovščino!

Grof ekipa postavlja zdravje vseh tekmovalcev in osebja tekmovanja GROF na prvo mesto. Zaradi trenutnih razmer z okužbo COVID-19, bo tekmovanje temu tudi prilagojeno. Vsak tekmovalec potrebuje s sabo zaščitno masko, ki jo bo potreboval pri prijavah ter za sodelovanje na delavnicah in igrah na KT-jih. Prosimo vas, da vsi, ki 14 dni pred tekmovanjem kažete znake okužbe s COVID-19, to sporočite vodji GROF-a in se tekmovanja ne udeležite. Na tekmovanju bo potrebno izpolnjevati PCT pogoj (osebe starejše od 15 let), odvisno od veljavnih odlokov. Brez PCT potrdila, sodelovanje na tekmovanju žal ne bo mogoče.

Vodstvo tekmovanja GROF si letos pridržuje pravico odpovedi tekmovanja, če le to ne bo mogoče izvesti po smernicah NIJZ. Plačane štartnine bodo v celoti povrnjene. Za vse ostale informacije se obrnite na vodjo GROF-a Leona Ratajca, leon.ratajc@rdgo.org.


OSNOVNE INFORMACIJE


KAJ: sproščeno taborniško tekmovanje GROF

KDAJ: 9. oktober 2021

KAKO: igre in orientacija

KDO: ekipe GG, PP, RR, grče in zunanje

TEMA: 10. srečanje desetih vladarjev

ORGANIZATOR: Rod II. grupe odredov Celje

CENA: 50 € (do vključno 20. 9. 2021) / 60 € (od 21. 9. do vključno 30. 9. 2021) na ekipo

KONTAKT: grof.rdgo@gmail.com ali leon.ratajc@rdgo.org