Grajska

orientacijska

fešta

11. - 12. oktober 2019

Tekmovanje GROF se bo odvijalo letos že osmič zapovrstjo, in sicer 12. oktobra 2019.

To je šaljivo in sproščeno tekmovanje s srednjeveško tematiko, sestavljeno iz dveh delov – zabavnih nalog in igric ter orientacije. V petek (11. oktobra 2019) bo na Celjskem gradu ekipam iz oddaljenih krajev omogočen prostor za spanje, saj se tekmovanje začne v soboto zjutraj. Spati bo mogoče v šotorih, ki si jih tekmovalci priskrbijo sami.

V soboto (12. oktobra 2019) zjutraj bodo potekale prijave na tekmovanje. Po prijavah bodo dopoldne sledile tekmovalne igre, povezane s srednjim vekom, na katerih bodo ekipe pridobivale točke. Med igrami bodo potekale tudi prostočasne dejavnosti za obiskovalce in spremljevalce, tako da nikomur ne bo dolgčas. Popoldne se bodo ekipe odpravile na krajšo in ne preveč zahtevno orientacijo, ki bo preizkusila njihove temeljne taborniške sposobnosti, pa tudi poznavanje srednjeveške zgodovine in obdobja Celjskih grofov. Na kontrolnih točkah bodo opravljali miselne preizkuse, izziv pa jim bodo predstavljale tudi različne prepreke, ki jih bo potrebno premagati za uspešno napredovanje.

Po zaključku orientacije sledi na prvotni lokaciji, torej na Celjskem gradu, organizirano kosilo v stilu srednjeveških gostij, po njem pa razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in zaključek tekmovanja.

Tekmovanje bo letos potekalo na temo duhov, zato boste lahko izkusili tudi najbolj grozljive občutke srednjega veka. Kar pogumno!

Obljubljamo vam, da bo naše tekmovanje nekaj posebnega, da boste izkusili pravi duh srednjega veka in takratnega prebivalstva ter da se bomo za vas maksimalno trudili tudi v naslednjih letih. Vabimo vas na fešto GROF – najbolj drugačno taborniško pustolovščino!


OSNOVNE INFORMACIJE

KAJ: sproščeno taborniško tekmovanje GROF

KDAJ: 12. oktober 2019

KJE: Celjski grad in okolica Celja

KAKO: igre in orientacija

KDO: ekipe GG, PP, RR, grče in zunanje

TEMA: Duhovi

ORGANIZATOR: Rod II. grupe odredov Celje

CENA: 50 € (do vključno 20. 9. 2019) / 60 € (od 21. 9. do vključno 2. 10. 2019) na ekipo

KONTAKT: grof.rdgo@gmail.com ali leon.ratajc@gmail.com

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image