Grajska

orientacijska

 fešta

12. oktober 2024


Tekmovanje GROF se bo odvijalo letos že dvanajstič zapovrstjo, in sicer 12. oktobra 2024. Prihod na tekmovanje je možen že 12. oktobra 2024. V tem primeru ekipe prespijo na gradu in s sabo prinesejo svoj šotor.

To je šaljivo in sproščeno tekmovanje s srednjeveško tematiko, sestavljeno iz dveh delov – zabavnih nalog in igric ter orientacije.

V soboto (12. oktobra 2024) zjutraj bodo potekale prijave na tekmovanje. Po prijavah bodo dopoldne sledile tekmovalne igre, povezane s srednjim vekom, na katerih bodo ekipe pridobivale točke. Med igrami bodo potekale tudi prostočasne dejavnosti za obiskovalce in spremljevalce, tako da nikomur ne bo dolgčas. Popoldne se bodo ekipe odpravile na krajšo in ne preveč zahtevno orientacijo, ki bo preizkusila njihove temeljne taborniške sposobnosti, pa tudi poznavanje srednjeveške zgodovine in obdobja Celjskih grofov. Na kontrolnih točkah bodo opravljali miselne preizkuse, izziv pa jim bodo predstavljale tudi različne prepreke, ki jih bo potrebno premagati za uspešno napredovanje.

Po zaključku orientacije sledi na prvotni lokaciji organizirano kosilo v stilu srednjeveških gostij, po njem pa razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in zaključek tekmovanja.

Obljubljamo vam, da bo naše tekmovanje nekaj posebnega, da boste izkusili pravi duh srednjega veka in takratnega prebivalstva ter da se bomo za vas maksimalno trudili tudi v naslednjih letih. Vabimo vas na fešto GROF – najbolj drugačno taborniško pustolovščino!

Za vse ostale informacije se obrnite na vodjo GROF-a Filipa Zupaniča, filip1zupanic@gmail.com.


OSNOVNE INFORMACIJE


KAJ: sproščeno taborniško tekmovanje GROF

KDAJ: 12. oktober 2024

KJE: Stari grad Celje

KAKO: igre in orientacija

KDO: ekipe GG, PP, RR, grče in zunanje

ORGANIZATOR: Rod II. grupe odredov Celje

KONTAKT: grof.rdgo@gmail.com ali filip1zupanic@gmail.com 

KONTAKT ZA SPONZORJE: grof.sponzorji@gmail.com 

SPONZORJI TEKMOVANJA 2023

ZLATI SPONZORJI

SPONZORJI