Greipstad Gunfighters

Greipstad Gunfighters er en gruppe for westernskyting (cowboy action skyting) i Greipstad Pistolklubb like utenfor Kristiansand.

Gruppen er medlem i Scandinavian Western Shooters (SWS) og består av medlemmer fra flere pistolklubber i området. Scandinavian Western Shooters er et norsk skytterforbund godkjent av Justisdepartementet, som administrerer medlemsklubber eller andre klubber og lag som har gruppe med westernskyting på sitt program.


Konkurranser i westernskyting består av "stager" hvor man skal skyte raskest mulig og bruker 2 stk. revolvere, 1 stk bøylerifle og 1 stk hagle i samme stagen. Det skytes vanligvis på stålblinker i bestemt rekkefølge og en stage kan bestå av 20-30 skudd tilsammen.

Det organiseres også "sidematch" (ekstrakonkurranser) med andre våpentyper, f.eks. "longrange" skyting, derringer og lommerevolver. Wild Bunch som skytes med 1 stk. 1911 pistol, hagle og bøylerifle er også en del av cowboy action skyting, men er ikke veldig utbredt i Norge ennå.


Long Hunter på Youtube: Getting started with Cowboy Action Shooting.

Jed I. Knight på Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC0fnvqcWus_YZS2rjya59Qg

Video fra et stevne i Kvinesdal: Badger Creek 2016.

Se mer info på wikipedia.

Nettsider til SWS: http://swsnet.org/

Skytterhåndboka for westernskyting, trykk her.

Video om Westernskyting i USA og fra VM i Cowboy action skyting USA 2017

Les mer om klasser i cowboyskyting.

Cowboy action skyting er en skytegren hvor man skyter med våpen brukt i "ville vesten" fra 1860 til 1899 eller kopier av disse.
"Wild Bunch" er også en del av westernskyting og her brukes det pumpehalge, 1911 pistol og bøylerifle. Skytegrenen er inspirert av filmen The Wild Bunch.

Følg oss på Facebook når du er blitt medlem: