НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

НАЙ-ДОБЪР МЛАДЕЖКИ СТАРТЪП В БЪЛГАРИЯ 2023


Introduction Webinar - 19.04.2023, 15:00 - 16:00, онлайн. Регистрация на следния линк:

 https://events.teams.microsoft.com/event/965a417b-4d98-4c5b-9e18-a32ff5815f69@6858e77a-320d-4208-9f30-ffc95e38a9bd


Ако си ученик в горен курс, студент или млад предприемач със страхотна бизнес идея - включи се в националния конкурс "Най-добър младежки стартъп в България 2023"!

Състезанието е фантастична възможност да развиеш идеята си, да покажеш предприемачески умения и да придобиеш ценен опит. Участието осигурява менторска програма за доразвиване на проекта и представяне пред инвеститори с възможност за привличане на инвестиция за растеж. 

Направи първата стъпка към превръщането на предприемаческа мечта в реалност! Очакват те над 40 уебинара и събития, които ще се проведат онлайн и присъствено.

Младежи от цялата страна на възраст от 18 до 29 г. с иновативни бизнес идеи могат да кандидатстват в срок до 17 април 2023 г. 

Разглеждане на кандидатурите и разделянето им в категории (идейна, ранна или напреднала фаза, възрастови групи) за определяне на график за обучителната фаза според нуждите на кандидатите.

Допуснатите до участие в конкурса участници ще получат възможност за развитие на проектите си с над 40 уебинара и събития - менторски сесии, обучения и срещи със създатели на успешни стартъпи.

Десетте най-добри отбора ще представят проектите си пред експертно жури и инвеститори в рамките на pitching day на 7 юни.


Кой може да кандидатства?

Защо да участваш?

НАГРАДЕН ФОНД

Участниците в конкурса ще имат възможност да получат:


ЕТАПИ НА СЪСТЕЗАНИЕТО 

Сподели детайли за твоя проект или наскоро стартирал бизнес!

Ние ще ти помогнем да го доразвиеш.

ПАРТНЬОРИ

КАКВО КАЗВАТ УЧАСТНИЦИТЕ В ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ 

В първото издание на "Най-добър младежки стартъп" за 2022 г. имаше изключително много интересни идеи и компании, както и професионални менторски насоки. Създадохме устойчиви връзки, контакти, които в последствие се развиха и в приятелства.

Състезанието даде светлина и разпознаваемост на нашия стартъп VODORASLO и достъп до know-how, акселератори, финансиране и като цяло съмишленици, които повярваха че всеки заслужава по-добра среда и въздух за дишане. Помогна за развитието и сериозността, с която гледат към нас, като екип.

Определено си заслужава участието, дори на стартъпите да им липсва яснота по идеята, бизнес модела или потребителите. Скачайте смело и само плюсове с положителни емоции може да пожънете! 

Денис Иванов, основател на Vodoraslo / www.vodoraslo.eu

"Млад Изобретател" беше участник и сред големите победители в първото издание на конкурса "Най-добър младежки стартъп". Участието ни в конкурса ни помогна да придобием ценен опит, който рефлектира и с привличането на последващи инвестиции. Освен ценния опит в рамките на конкурса срещнахме и много съмишленици, с които да продължим мисията ни - да подготвим българските деца за професиите на бъдещето и да оставим положителен отпечатък в българското образование. Повече информация за пътя ни след конкурса може да намерите на https://mladizobretatel.bg или на страницата ни във Фейсбук!

Костадин Недев, съосновател на "Млад изобретател" / www.mladizobretatel.bg


Националният конкурс "Най-добър младежки стартъп в България 2023" се организира от Фонда на фондовете и Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски".  Първото издание беше проведено през 2022 г., когато в надпреварата участваха 36 стартъпа. Част от победителите получиха финансиране от фондовете за дялови инвестиции, а други спечелиха менторска подкрепа и множество поощрителни награди. Участниците и партньорите бяха единодушни във високата си оценка за инициативата и постигнатите резултати.

"Най-добър младежки стартъп в България 2023" има амбицията да се превърне в най-значимия и популярен национален конкурс в България, както и в трамплин за младите предприемачи да сбъднат идеите си за собствен бизнес. Водени сме от целта да насърчим младежкото предприемачество и иновативния дух в България; да повишим предприемаческата култура (включително генериране и развитие на идеи; бизнес планиране; маркетинг, стартиране на собствен бизнес; представяне пред инвеститори и др); да информираме младежите за възможностите за финансиране и да осигурим подкрепа за най-добрите стартъпи.


FacebookLinkedIn