НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

НАЙ-ДОБЪР МЛАДЕЖКИ СТАРТЪП В БЪЛГАРИЯ 2024


Под патронажа на 

 Министъра на иновациите и растежа и Ректора на СУ "Св. Климент Охридски" 


Имаш страхотна идея за нов продукт или услуга? Мечтаеш да си предприемач със собствен успешен бизнес? Вече работиш по свой стартъп и търсиш възможности за растеж? 


Направи следващата крачка! 

Потърси подкрепа за идеята си и случи бъдещето, което искаш! ВКЛЮЧИ СЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС

"НАЙ-ДОБЪР МЛАДЕЖКИ СТАРТЪП В БЪЛГАРИЯ 2024"

Състезанието е фантастична възможност да развиеш идеята си, да покажеш предприемачески умения и да придобиеш ценен опит. Участието осигурява менторска програма за доразвиване на проекта и представяне пред инвеститори с възможност за привличане на инвестиция за растеж. 


Направи първата стъпка към превръщането на предприемаческа си мечта в реалност! Очакват те десетки уебинара и събития, които ще се проведат онлайн и присъствено.КАК ПРОТИЧА КОНКУРСЪТ


Студенти и младежи от цялата страна на възраст до 29 г., както и ученици от 11 и 12 клас с иновативни бизнес идеи могат да кандидатстват в срок до 15 март 2024 г. При участие на екипи е достатъчно само един човек в отбора да отговаря на условията.


Разглеждане на кандидатурите и разделянето им в категории (идейна, ранна или напреднала фаза, възрастови групи) за определяне на график за обучителната фаза според нуждите на кандидатите и най-удачен matchmaking между участници и ментори.


Допуснатите до конкурса участници ще получат възможност за развитие на проектите си с десетки уебинари и събития - менторски сесии, обучения и срещи със създатели на успешни стартъпи.


Десетте най-добри отбора ще представят проектите си пред експертно жури и инвеститори в рамките на pitching day и церемония по награждаване победителите на 31 май 2024 г. в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски".


Кой може да кандидатства?

Защо да участваш?

НАГРАДЕН ФОНД

Участниците в конкурса могат да получат:
ЕТАПИ НА СЪСТЕЗАНИЕТО 


Сподели детайли за твоя проект или наскоро стартирал бизнес!

Ние ще ти помогнем да го доразвиеш.При подготовка на pitch deck може да използваш темплейта на Founder Institute ТУК

Съвети как да се подготвиш за pitching има ТУК.

ПАРТНЬОРИ

КАКВО КАЗВАТ УЧАСТНИЦИТЕ ОТ ПРЕДХОДНИ ИЗДАНИЯ НА КОНКУРСА

А каква е твоята идея?


Националният конкурс "Най-добър младежки стартъп в България 2024" се организира от Фонда на фондовете и Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и се провежда под патронажа на Министерството на иновациите и растежа.  Първото издание беше проведено през 2022 г., когато в надпреварата участваха 36 стартъпа. Във второто издание през 2023 г. бяха подкрепени над 50 индивидуални участници и екипи, а подкрепящите конкурса бизнес организации и иниституции бяха над 20. Част от победителите получиха финансиране от фондовете за дялови инвестиции, а други спечелиха менторска подкрепа и множество поощрителни награди. 

"Най-добър младежки стартъп в България"  е единствен по рода си у нас и най-големия национален конкурс, който събира в обща екосистема младите предприемачи, академичните, научните и инвестиционните среди. 

Конкурсът има амбицията да се превърне в най-значимата инициатива за подкрепа на младежкото предприемачество в България, както и в сигурен трамплин за младите хора да сбъднат идеите си за собствен бизнес. Водени сме от целта да повишим предприемаческата култура (включително генериране и развитие на идеи; бизнес планиране; маркетинг; стартиране на собствен бизнес; представяне пред инвеститори и др); да информираме младежите за възможностите за финансиране и да осигурим подкрепа за най-добрите стартъпи.

FacebookLinkedIn