Keramiikkapaja Erkki Stenius

Historia

Keraamikko Erkki Stenius valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta 1975. Tämän jälkeen hän työskenteli muutaman vuoden Savitorpassa Nurmijärvellä, sen jälkeen käytännöntaitoja opetellen ja luoden omaa mallistoa.

Keramiikkapaja Erkki Stenius avasi ovensa jouluna 1978. Osoitteena oli Vanha Tapanilantíe 30 Tapaninkylässä. Alkuvuosina mallisto laajeni nopeasti ja asiakaskuntaa tuli jälleenmyyjien kautta ympäri Suomea. Lähiympäristö otti Erkin pajan hyvin vastaan ja monet vakioasiakkaat käyvät edelleen uudessa myymälässämme.

Vuonna 1997 pajalle rakennutettiin uudet hyvät työtilat Malmin kauppatie 33:een , johon muutettiin samana syksynä. Uudessa rakennuksessa on 75 m2:n näyttelytila ja hyvät työskentelytilat 6-8 hengelle.

Vuonna 2002 Erkki Stenius valittiin Nuori osaaja - Vanha tekijä -kilpailun Vanhaksi tekijäksi. Tämä oli hänelle merkityksellinen ja tärkeä kunnianosoitus pitkään jatkuneesta urasta .

Vuonna 2011 Erkki Stenius sai itsenäisyyspäivänä Suomen yrittäjien timanttiristin.

Vuonna 2021 Erkistä ja hänen työparistaan Hanna Seppäsestä tehtiin juttu Kotilieteen koskien pajan entisöinti toimintaa. Jutun voit lukea täältä https://kotiliesi.fi/koti/sisustus/erkki-stenius/