Tule mukaan

Eräkamut on iloinen ja reipas partiolippukunta! Tule mukaan kamuperheeseen!


Partioon voi liittyä kuka tahansa 7 vuotta täyttänyt tai sitä vanhempi, joka haluaa aloittaa uuden harrastuksen tai jatkaa nuoruuden harrastusta. Mukaan voi tulla yksin, kaverin kanssa, oman lapsen tai vaikka kummilapsen kanssa. Aivan pienimpiä (7-8-v) otamme mukaan, mikäli ryhmiin mahtuu. Mutta jos lapsen vanhempi liittyy myös mukaan, järjestämme asian niin, että partioharrastus on mahdollista aloittaa heti! Vanhempiensa kanssa perhepartioon pääsevät myös alle 7-vuotiaat. 

Tervetuloa mukaan toimintaan! 

Mitä partio on? Minkälainen harrastus partio on?

Tsekkaa täältä www.partio.fi/tule-mukaan ja www.partio.fi/tule-mukaan/mita-partio-on/.

Kannattaa myös katsoa alla olevat partiovideot.

LAPSET JA NUORET

Partion toimintakausi alkaa koulujen alkaessa syksyllä ja päättyy keväällä koulujen päättyessä. Ryhmät kokoontuvat viikottain ikäryhmittäin. Partion voi aloittaa samana syksynä kun aloittaa ensimmäisellä luokalla koulussa. Nuorin ikäkausi on nimeltään sudenpennut (7-10-vuotiaat). Vanhemmat ikäkaudet ovat seikkailijat (10-12-vuotiaat) ja tarpojat (12-15-vuotiaat). Näiden ikäkausien rinnalla toimii kuukausittain kokoontuva perhepartio, jossa vanhemmat osallistuvat toimintaan alle kouluikäisten lastensa kanssa.


Uudet jäsenet ovat tervetulleita! Sudenpentuihin on monena vuonna ollut jonoa ja voimme ottaa uusia jäseniä vain sen verran kuin meillä on aikuisia johtajia. Etusijalla ovat nykyisten jäsenten sisarukset ja koulukaverit. Kaikki, joiden isä/äiti tulevat apulaisryhmänjohtajaksi, pääsevät myös mukaan.


Vanhempiin ikäkausiin mahtuu yleensä paremmin mukaan. Erityisen lämpimästi toivotamme tervetulleiksi nykyisten jäsenten kaverit. Näissäkin ikäkausissa isien ja äitien panos toiminnan tukemisessa on tärkeää.


Partio on halpa harrastus. Suomen Partiolaisten jäsenmaksu on noin 65 euroa/vuosi. Kausimaksu, joka kattaa kokoontumisien tarvikkeet ja retkien kulut, on noin 60 euroa/kausi eli syksy ja kevät. Lisäksi kesän leireistä kerätään erillinen osallistumismaksu. Eräkamuihin liittymismaksu on 25 euroa, se maksetaan vain kerran ja sillä kustannetaan huivi ja suoritettavat merkit koko partion ajalta.Lisätiedot ja ilmoittautumiset syyskuun jälkeen suoraan jäsensihteeriltä: Pertti Lehtinen, pertti.lehtinen@live.fi PERHEPARTIO

Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Perhepartion tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti.

Perhepartio tarjoaa esimakua siitä, mitä yli 7-vuotiaat ja aikuiset voivat partiossa tehdä. Perhepartiossa tehdään retkiä, leikkejä, askartelua sekä puuhaa lapsille ja aikuisille. Perhepartiossa on hauskaa sisällä ja ulkona, lähellä ja kaukana.

Eräkamujen perhepartioryhmä Tintit kokoontuu retkeilemään vanhempien ja lasten kanssa kerran kuukaudessa noin pariksi tunniksi. Retkikohteet valitaan pääsääntöisesti niin, että ne ovat helppokulkuisia rattaillakin kulkien, eivätkä matkat ole pitkiä kohteeseen. 


Retkiajat äänestetään ja kaikki saavat ehdottaa retkikohteita ja mitä touhutaan. Joka retkellä on jonkin teema. 


Kustannuksia toiminnasta tulee ainoastaan, jos ryhmänä teemme jotain sellaista, että rahaa hieman tarvitaan toteutukseen. 


Tervetuloa mukaan toimintaa matalalla kynnyksellä! 


Lisätiedot ja yhteydenotot: erakamut.tintit@gmail.com 

AIKUISET

Aikuinen, olet tervetullut Eräkamuihin!

Eräkamut etsii lippukuntaan aikuisia vapaaehtoisia. Aloita meillä elämäsi harrastus tai jatka nuoruuden harrastustasi. 


Partio tarjoaa vapaaehtoiselle aikuiselle hyvän mahdollisuuden osallistua nuorisotyöhön ja antaa itselle sopivan määrän aikaansa lasten ja nuorten hyväksi. Vapari, eli aikuinen vapaaehtoinen, auttaa partiossa omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan sellaisissa pienissä ja satunnaisissa tehtävissä, joissa partiolaiset tarvitsevat apua. Vapaaehtoistyössä palkkio tulee hyvästä mielestä ja uusista kokemuksista. Oletko sinä ajatellut tehdä vapaaehtoistyötä asuinalueesi lasten ja nuorten parissa? Mukaan tuleminen ei edellytä partion jäsenyyttä (mutta hoida tuolloin vapaa-ajanvakuutuksesi kuntoon).