Eräkamujen tarina

Eräkamut-lippukunta (EKa) on perustettu vuonna 1999 Keravalle.

Lippukunnan perustajilla (viralliset perustajat: Juuso Seppälä, Anna Jukarainen (nyk. Evilä) ja Outi Virtanen (nyk. Tuisku) sekä Tanja Lamminmäki), oli selkeä visio Eräkamujen toiminnasta: lippukunta panostaa peruspartioon pilke silmä kulmassa. Pelkästään lippukunnan nimikin kertoo olennaisimman toiminnan peruspilareista - eräilyä kamujen kanssa. Lippukunnan toimintaa kehitetään aktiivisesti vuosittain. Lippukunnanjohtajana ollaan enintään kaksi kautta (yht. kaksi vuotta) kerrallaan.


Luonto on mahtava ympäristö järjestää erilaisia seikkailuja ja oppia uusia taitoja sekä toisten kanssa toimeen tulemista, tapahtumien organisointia ja johtamista. Yhteiskuntavastuutaan Eräkamut kantaa järjestämällä kaupungin tapahtumia ja viikoittaisen varhaisnuorten kerhon nuorisotalo Elzulle. Kamujen toiminta on tavoitteellista ja yleensä jonkun teeman ympärille rakennettuja. Lippukunta tekee säännöllisesti myös ulkomaanmatkoja. Tärkeää on myös se, että jäsenet ovat toisiaan kunnioittavia ystäviä keskenään, niin aikuiset kuin lapsetkin. Me ollaan perhe, joka on avoin kaikille.


Eräkamujen logo on aurinko, ystävien positiivinen piiri ja se kuvastaa myös sirkkelin terää kunnioittaen Keravan puusepänteollisuushistoriaa nykyaikaisessa ja eteenpäin kulkevassa hengessä. Huivin pääväri ruskea on yksi metsän pääväreistä , kanttinauhan sininen kuvaa vettä ja valkoinen lunta. Eräkamujen maskotti on Erkka Eräkamu, Etelä-Suomessa yleinen hirvi.