ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΟΠΑ:

Δευτέρα-Παρασκευή 07.30-14.30


Τηλ: 2105233988, 2105232689, fax: 2105234654

Email: eopa.info@gmail.com για γενικά θέματα


Για την έκδοση του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας καθώς και για υποβολή δικαιολογητικών γενικά οι πολύτεκνοι θα υποβάλλουν στην Ε.Ο.Π.Α. αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά κατά περίπτωση, στο email : eopa.dikaiologitika@gmail.com

---------------------------------------------------

ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

1. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Ε.Ο.Π.Α.: ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK - ΛΟΓ/ΜΟΣ: GR 7002606110000050100001550

2. ΜΕΣΩ ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΛΤΑ Παρακαλούμε να μας στέλνετε αντίγραφο κατάθεσης για την έκδοση απόδειξης της Ε.Ο.Π.Α.

ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα για πολύτεκνες οικογένειες μέλη του Συλλόγου μας, που έχουν οικονομικές δυσκολίες, παρακαλούμε να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του γραφείου μας.

Το πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας
μας (αποστολή
ΜΑΡ.2022)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας - Ημερίδα ΑΣΠΕ

Ας κάνουμε τους Δήμους και τις Περιφέρειές μας φιλικές προς την Οικογένεια.

Ο τίτλος που διάλεξε ο ΟΗΕ για το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας είναι «Οικογένειες και Αστικοποίηση», φέρνοντας στο προσκήνιο το πολύ σημαντικό ζήτημα της ποιότητας ζωής των οικογενειών στους Δήμους και τις Περιφέρειες κάθε χώρας. Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της ΑΣΠΕ ΕΔΩ.
Δείτε και το πρόγραμμα της Ημερίδας της ΑΣΠΕ
ΕΔΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, η οποία θα διεξαχθεί την 21/5 στις 09.30 πμ αντί του Υπ.Εξωτερικών στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αθήνα, Αίθουσα "Αντ. Τρίτσης".

ΠΡΟΣΦΟΡΑ supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ στα μέλη της Ε.Ο.Π.Α.

Η εταιρία supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δείχνοντας ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία οι πολύτεκνες οικογένειες παρέχει στα μέλη της Οργάνωσης μας την εκπτωτική κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ club, μέσω της οποίας τα μέλη της ΕΟΠΑ έχουν έκπτωση 10% για όλες τις αγορές τους στα καταστήματα supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ πανελλαδικά


Η έκπτωση 10% με την επίδειξη της κάρτας ΚΡΗΤΙΚΟΣ club και την θεωρημένη πολυτεκνική ταυτότητα υπολογίζεται αυτόματα επί του συνόλου της κάθε συναλλαγής του πολυτέκνου, με μηνιαίο όριο αγορών τα 500 €.

Να σημειωθεί ότι η κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ club παρέχεται στα μέλη της ΕΟΠΑ, κατόπιν έγγραφης αιτήσεώς τους στα γραφεία της ΕΟΠΑ (τις εργάσιμες μέρες και ώρες), εφόσον έχουν θεωρημένη σε ισχύ την πολυτεκνική τους ταυτότητα και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ: 2105233988, 2105232689) για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει απόθεμα καρτών στα γραφεία μας πριν παραλάβουμε νέες κάρτες.


Η έκπτωση της κάρτας ΚΡΗΤΙΚΟΣ club θα ακυρώνεται όταν λήξει η περίοδος ισχύος της πολυτεκνικής ταυτότητας και δεν εξοφληθεί άμεσα η ετήσια συνδρομή της ΕΟΠΑ.

Αφού παραλάβει την κάρτα του ο πολύτεκνος θα πρέπει να την ενεργοποιήσει μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της ΚΡΗΤΙΚΟΣ (δείτε οδηγίες παρακάτω).

Η κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ club προσφέρει επίσης και πόντους κατά τις αγορές σας. Με 500 πόντους λαμβάνετε επιστροφή 5€ (κάθε αγορά 2€ δίνει ένα πόντο). Οι πόντοι είναι ανεξάρτητοι της έκπτωσης λόγω προσφοράς στους πολυτέκνους -10% στις αγορές σας με την κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ club .

Κατά την επίσκεψη στα γραφεία της ΕΟΠΑ για παραλαβή της κάρτας (εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού) θα πρέπει να έχετε μαζί σας την θεωρημένη πολυτεκνική σας ταυτότητα και εφόσον έχετε δυνατότητα μπορείτε να εκτυπώσετε και προ-συμπληρώσετε την αίτηση χορήγησης της κάρτας, την οποία θα παραδώσετε στα γραφεία. Κατεβάστε την αίτηση από ΕΔΩ. Για αποφυγή ταλαιπωρίας πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία μας τηλεφωνικά) για ραντεβού και για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής αριθμός καρτών ΚΡΗΤΙΚΟΣ club διαθέσιμος την συγκεκριμένη ημερομηνία επίσκεψης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ CLUB ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Για το πρόγραμμα εκπτώσεως των Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

ü Ενεργοποίηση της κάρτας:

Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την κάρτα που παραλάβατε, διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας ΚΡΗΤΙΚΟΣ.
https://kritikos-sm.gr/pages/clubcard/ επιλέγοντας από το μενού club–card και μετά την ενεργοποίησή της να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Προσοχή το κινητό που θα δηλώσετε στην αίτηση λήψης της κάρτας στην ΕΟΠΑ πρέπει να είναι το ίδιο με εκείνο που θα δηλώσετε κατά την ενεργοποίηση της κάρτας .

ü Χρήση της κάρτας:

· Η διάρκεια του προγράμματος ισχύει μέχρι 30/4/2023, με προοπτική ανανεώσεως εκ μέρους των Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

· Η έκπτωση 10% γίνεται επί του συνολικού ποσού της απόδειξης αγορών και σε όλα τα είδη των Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, όπως στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είδη κρεοπωλείου, ψωμί, τυριά και αλλαντικά κοπής, είδη παντοπωλείου, προσωπικής φροντίδας, καθαριότητας και οικιακής χρήσης.

· Η παραπάνω έκπτωση 10%, ισχύει στο σύνολο των καταστημάτων ΚΡΗΤΙΚΟΣ και θα αφαιρείται αυτόματα από το συνολικό ποσό της κάθε συναλλαγής, με μηνιαίο όριο αγορών 500 ευρώ.

· Στα ταμεία των Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας club ΚΡΗΤΙΚΟΣ και της πολυτεκνικής σας ταυτότητας για την ταυτοποίηση του κατόχου του, το οποίο πρέπει να είναι θεωρημένο και να βρίσκεται σε ισχύ.

ü Παροχές κάρτας:

· Με την ενεργοποίηση της κάρτας, προστίθενται άμεσα 20 πόντοι, γιατί η κάρτα προσφέρει επιπλέον προνόμια και οφέλη, αφού για κάθε αγορά σε οποιοδήποτε κατάστημα ΚΡΗΤΙΚΟΣ ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα, συλλέγετε αυτόματα πόντους.

Για κάθε αγορά αξίας 2 ευρώ, κερδίζετε 1 πόντο και μόλις συμπληρωθούν 500 πόντοι κερδίζετε 5 ευρώ, τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε άμεσα.

Επίσης, μπορείτε να συγκεντρώσετε extra πόντους από:

· Προσφορές σε προϊόντα και κατηγορίες προϊόντων

· Κληρώσεις, διαγωνισμούς και άλλες ειδικές ενέργειες που πραγματοποιούν τα Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, στα φυσικά τους καταστήματα ή σε άλλα εταιρικά μέσα επικοινωνίας ( εταιρικό site, κοινωνικά δίκτυα). Σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη κάρτα , θα πρέπει να πάρουν την νέα από τα γραφεία μας. Η παλιά παρέχει μόνο για πόντους, ενώ με την νέα κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ θα έχουν και έκπτωση 10% στις αγορές τους και επί πλέον πόντους.


Voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά με την υλοποίηση της παροχής του Υπ. Παιδείας στους εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα. Κατόπιν, θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Διαβάστε στο πρόσφατο τεύχος της εφημερίδας ΕΟΠΑ που μόλις κυκλοφόρησε (Μάρτιος-22):

1. Για την ιστορική απόφαση του ΣτΕ , το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου ρεύματος για τους πολυτέκνους. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα προσφυγής της ΑΣΠΕ και δικαίωσης των πολυτέκνων μετά από 4 έτη αναμονής . Αναμένουμε την υλοποίηση της απόφασης με έκδοση νόμου.

2. Για τη διαδικασία παραλαβής αντιγράφου του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας, σύμφωνα με την οποία δεν χρειάζεται πλέον αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών μας στα γραφεία της ΕΟΠΑ ή της ΑΣΠΕ, αλλά γίνεται πλέον ηλεκτρονικά για όσους είναι ταμειακώς εντάξει (έχουν εξοφλημένη την ετήσια συνδρομή τους) και αποστέλλουν με email ένα πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μηνός).


3. Για την βράβευση των πολυτέκνων μητέρων μελών της ΕΟΠΑ που απέκτησαν το προηγούμενο έτος (2021) τέκνο. Παρακαλούνται οι μητέρες που θα τιμήσουμε, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 15/05/2022 ότι θα παρεβρεθούν στη βράβευση, επικοινωνώντας με τα γραφεία της Οργάνωσής μας (τηλ. 210.52.33.988 και 210.52.32.689). Η ημερομηνία βράβευσης θα ανακοινωθεί και το συμβολικό ποσό θα παραλάβουν μόνο όσες μητέρες παραβρεθούν στη βράβευση.

4. Για την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού και Προϋπολογισμού της ΕΟΠΑ που πραγματοποιήθηκε κατά την Γ.Σ. της 19ης Φεβ. 2022.


5. Για την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπ. Εργασίας σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολυτέκνων, μετά την επίσκεψη της Υπουργού κας. Μαρίας Συρυγγέλα στην ΑΣΠΕ την 26/2/2022, την ημέρα της ΓΣ και των αρχαιρεσιών της ΑΣΠΕ.


6. Για τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών και φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως και το ποσοστό των πολυτέκνων.ΠΡΟΣΟΧΗ: Θερμή παράκληση, η προσέλευση των
μελών μας στα γραφεία μας να γίνεται με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία


Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες στην ΑΣΠΕ

Στις 22/2/2022 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ με το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό των ετών 2020 και 2021. Στη διάρκεια των εργασιών ήρθε η Υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα προς την οποία τέθηκαν τα θέματα των πολυτέκνων από αρκετούς από τους παρισταμένους εκπροσώπους των Συλλόγων. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Από την ΕΟΠΑ εξελέγησαν ο κ. Στέλιος Τριβιζάς (στη θέση του Ταμία της ΑΣΠΕ) και ο κ. Θωμάς Γιαννιώτης (στη θέση του Αντιπροέδρου της ΑΣΠΕ).

Δείτε ΕΔΩ τη συγκρότηση του νεοεκλεγέντος Γενικού Συμβουλίου σε σώμα.


Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, παρευρέθηκε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στη Γενική Συνέλευση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Η υφυπουργός ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της ΑΣΠΕ και τους προβληματισμούς των πολύτεκνων οικογενειών και παρουσίασε τις δράσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίες με τρόπο συνεκτικό και ολιστικό ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών και τις στηρίζουν στην πράξη.

«Ο σχεδιασμός μας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περιλαμβάνει ένα πλέγμα οριζόντιων μέτρων σε όλους τους τομείς πολιτικής για τη στήριξη της οικογένειας, την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ουσιαστική ισότητα των φύλων. Κι αυτό γιατί καθώς χωρίς αυτά, δεν μπορεί να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικότητας, ανάκαμψη της οικονομίας ή αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών», ανέφερε η κα Συρεγγέλα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις δυσκολίες των πολύτεκνων οικογενειών και είναι στο πλευρό τους.ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - κατάθεση δικαιολογητικών


Ενημερώνουμε τα μέλη μας που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που αναγράφονται ΕΔΩ, ότι έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση στην ΕΟΠΑ, προκειμένου να ενταχθούν στον κατάλογο των οικογενειών, και μετά από έλεγχο και έγκριση του Υπουργείου, να λάβουν δωρεάν οπωροκηπευτικά προϊόντα, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο.


Διευκρινίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια θεσπίστηκαν από το Υπουργείο και όχι από την ΕΟΠΑ. Για την ένταξη στην λίστα των δικαιούχων δωρεάν οπωροκηπευτικών προϊόντων απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά :


1) Αίτηση (πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε τη σχετική φόρμα σε μορφή word ή ΕΔΩ σε μορφή pdf

2) Εκκαθαριστικό εφορίας του περασμένου έτους ή βεβαίωση μη φορολογίας λόγω χαμηλού εισοδήματος από την εφορία

3) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μηνός) που λαμβάνεται είτε από τα ΚΕΠ είτε
μέσω
διαδικτύου με κωδικούς TAXIS

4) Όσοι έχουν ανάπηρο μέλος με αναπηρία άνω των 67% στην οικογένεια σχετική βεβαίωση.


Τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορούν να καταθέτουν από την 15/2/2021 οι ενδιαφερόμενοι καθημερινά στα γραφεία μας (Αγ. Κωννου 6, Ομόνοια) από 08.00-14.00 είτε να τα στείλουν σκαναρισμένα με e-mail . Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών μέχρι 30/4/2022.


Τα μέλη μας που θα εγκριθούν για την παροχή των δωρεάν οπωροκηπευτικών προϊόντων, θα πρέπει απαραίτητα να έχουν θεωρημένη την πολυτεκνική τους ταυτότητα (πληρωμή συνδρομής).


Η αιτήση και τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά (καθαρά σκαναρισμένα έγγραφα) αποστέλλοντάς τα στο e-mail. eopa.dikaiologitika@gmail.com Εφόσον επιλέξετε να στείλετε τα αναγκαία δικαιολογητικά με email (αντί απευθείας κατάθεσης στα γραφεία μας) παράκληση στο θέμα του email να αναγράφετε τα εξής:


Ονοματεπώνυμο αιτούντος - αριθμός βιβλιαρίου ΕΟΠΑ - ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟίΟΝΤΑ .

π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - αρ.βιβλ.ΕΟΠΑ: 15022 - ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.


------------------------------------

Νέα διαδικασία λήψης πιστοποιητικού πολυτέκνου
(ηλεκτρονικό έγγραφο)

Από την 1/12/2021 το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας (ΠΠΙ) εκδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf) και φέρει την ηλεκτρονική σφραγίδα της ΑΣΠΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4727/2020 για την «Ψηφιακή Διακυβέρνηση».
Η διακίνηση του ΠΠΙ θα γίνεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς επίσης
θα υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ηλεκτρονικά σε όποια υπηρεσία ζητείται ως δικαιολογητικό.

Στο άρθρο 15 του εν λόγω νόμου ορίζεται ότι "Ηλεκτρονικά ιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται με χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής σφραγίδας, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από τους φορείς του δημόσιου τομέα και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κατά την ηλεκτρονική διακίνησή τους".

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη θεωρημένης από την ΕΟΠΑ της πολυτεκνικής ταυτότητας (να έχει πληρωθεί η αναγκαία ετήσια συνδρομή).

Για την έκδοσή του πιστοποιητικού, οι πολύτεκνοι υποβάλλουν στην ΕΟΠΑ σχετικό αίτημα (email: eopa.dikaiologitika@gmail.com), συνοδευόμενο απαραίτητα με πρόσφατο (να έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων 30 ημερών) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πολύτεκνου γονέα από το Δήμο.

Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η έγκαιρη εξυπηρέτηση του πολυτέκνου από την ΕΟΠΑ για λόγους ανωτέρας βίας, παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στην ΑΣΠΕ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο θα επισυνάπτεται πλήρως συμπληρωμένο το προβλεπόμενο έντυπο που είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της ΑΣΠΕ www.aspe.gr και συγκεκριμένα σε pdf ΕΔΩ και σε word ΕΔΩ, μετά των αναφερομένων σε αυτό δικαιολογητικών, ήτοι:

1) Πρόσφατο (να έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων 30 ημερών) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πολύτεκνου γονέα (δεν γίνεται δεκτό πιστοποιητικό από την οικογενειακή μερίδα του αιτούντος τέκνου) καθώς και

2) Φωτοτυπία της πολυτεκνικής ταυτότητας (1ης σελίδας και εκείνης με την τελευταία θεώρηση σε ισχύ) του αιτούντος, εφόσον κατέχει ο ίδιος πολυτεκνική ταυτότητα (βιβλιάριο) ή του γονέα του.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 ΚΑΙ 2021.
(Διαδικτυακή βράβευση αριστούχων 1/10/2021 ώρα 6.00 - 8.00 μ.μ. )

Δείτε την τελετή βράβευσης των αριστούχων και εισακτέων σε ΑΕΙ, η οποία είχε αναβληθεί για τα έτη 2020 και 2021, και η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε διαδικτυακή πλατφόρμα την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6.00-8.00 μμ, στον ιστότοπο https://www.youtube.com/watch?v=WRHoggT8iko


Η διανομή των βραβείων και του συμβολικού ποσού θα υλοποιηθεί από τα γραφεία της Οργάνωσης επί της οδού Αγίου Κων/νου 6 (3ος Οροφος) σε διαφορετικό χρόνο για κάθε μαθητή/φοιτητή (που θα ανακοινωθεί με SMS στο κινητό στον καθένα αριστούχο), ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω του Κορωνοϊού.

--------------------------------------------

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Α. , εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς , εύχεται ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά , φώτιση παρά Θεού και καλή πρόοδο , έχοντας ως επίκεντρο πέραν της γνώσης και τον σεβασμό στους συμμαθητές σας.


========================================

Eκ παραδρομής στο ως άνω τεύχος της εφημερίδας ΕΟΠΑ (Ιούλιος 2021) και συγκεκριμένα στο άρθρο για την γιορτή της πολύτεκνης μητέρας ( σελίδα 4 ) , γράφτηκε στο κείμενο η λέξη pampers αντί της ορθής λέξης babylino ( χορηγία της εταιρείας ΜΕΓΑ - ΕΙΔΗ βΡΕΦΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ )

========================================

11o Διεθνές Συνέδριο Δημογραφική Πρόκληση
Ο ρόλος των πολυτέκνων οικογενειών και το μέλλον της Ευρώπής

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: https://www.youtube.com/watch?v=oL90F2iyfBM

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ.

========================================

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΣΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ (Σεπτέμβριος 2021)

Σε μια δύσκολη υγειονομικά περίοδο που επιβάλλουν τα περιοριστικά μέτρα και οι προφυλάξεις της πανδημίας χτύπησε και φέτος το πρώτο κουδούνι για τις μαθήτριες και τους μαθητές, που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά φέτος στο Δημοτικό Σχολείο.

Έτσι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Π.Α., ετοίμασαν τις τσάντες και το απαραίτητο σχολικό υλικό για να υποδεχτούν τους μικρούς τους φίλους στα πρώτα τους μαθητικά βήματα.

Από νωρίς λοιπόν συγκεντρωθήκαμε στην αποθήκη της Οργάνωσής μας επί της οδού Σάμου και Πανιωνίου, έχοντας ταξινομήσει και ρυθμίσει κατάλληλα όλες τις λεπτομέρειες για την απρόσκοπτη διανομή του υλικού στα παιδιά, που μαζί με τους γονείς τους προσέρχονταν με τη σειρά που είχε οριστεί, για να παραλάβουν τα δώρα τους.

Η ολιγόλεπτη συνομιλία των παιδιών και των γονέων τους με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που παραβρέθηκαν στη διανομή, ζέστανε τις καρδιές των μικρών μαθητών και ανέσυρε σε όλους μας ευχάριστες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και την πρώτη ημέρα στο σχολείο, όπως τη ζήσαμε σε άλλες εποχές.

Εκτός από τα σχολικά είδη κάθε οικογένεια παρέλαβε και την αναλογούσα ποσότητα γάλακτος εβαπορέ, ευγενική χορηγία της εταιρείας ΔΕΛΤΑ Α.Ε., την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη των οικογενειών μας.

Οι ευχές μας για μια ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και προκοπή συνοδεύουν και φέτος όλα τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών. Η Ε.Ο.Π.Α. εγγυάται ότι, όπως έχει αποδείξει κάθε χρόνο, με τις ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει, θα προσπαθήσει να προσφέρει μια μικρή έστω ανάσα στις οικογένειες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, αλλά και χαρά στα παιδιά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Η βράβευση των νέων πολύτεκνων μητέρων της ΕΟΠΑ (5/6/2021)

Με επιτυχία, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που συνεχίζει να επιβάλει η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του φονικού ιού, η Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών βράβευσε τις ηρωίδες μητέρες και οικογένειες μέλη της που απέκτησαν παιδί εντός του 2020, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.00.


Η εκδήλωση για την τελετή βράβευσης της πολύτεκνης μητέρας, για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου, όπως γινόταν επί πολλά έτη, αλλά στο χώρο της αποθήκης μας, επί της οδού Σάμου 97 & Παιωνίου.


Παρ’ όλα αυτά οι μητέρες που προσήλθαν παρέλαβαν το συμβολικό ποσό και τις δωροεπιταγές που πρόσφερε ευγενικά η Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕ.ΦΙ.Π.) καθώς και είδη ατομικής υγιεινής για βρέφη (βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα), ευγενική προσφορά της 100% Ελληνικής Εταιρείας ΜΕΓΑ προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε., τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.


Η απονομή των βραβείων και των προϊόντων έγινε από τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ο.Π.Α. κ. Ιωάννη Δάβαρη και από την Ταμία κ. Σταυρούλα Δαλδαβάνη.


Από την πλευρά μας ευελπιστούμε οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, όσο και των πολιτειακών παραγόντων, σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν 1 φλέγον ζήτημα της χώρας μας, να λάβουν σάρκα και οστά και να μην μείνουν για άλλη μια φορά κενά λόγια, προκειμένου να στηριχθεί ο ουσιαστικά ο θεσμός της οικογένειας και να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα, ώστε να σταματήσει ο δημογραφικός κατήφορος για την πολύπαθη πατρίδα μας.


Από το Διοικητικό Συμβούλιο


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την βράβευση των νέων πολύτεκνων μητέρων της ΕΟΠΑ(5/6/2021)

Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη της ΕΟΠΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική νομική υποστήριξη στα μέλη μας επί συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών, εργατικών θεμάτων, καθώς και ερωτημάτων επί κόκκινων δανείων.

Για το λόγο αυτό εξασφάλισε συνεργασία με ειδικευμένη εργατολόγο για την έγκυρη και άρτια απάντηση των ερωτημάτων σας. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αποστέλλετε τα ερωτήματά σας και όποιο συνοδευτικό υλικό επικουρικά διαθέτετε, στην ηλεκτρονική διεύθυνση eopa.grafeia@gmail.com, τα οποία θα ομαδοποιούνται και θα ταξινομούνται, προκειμένη να διαβιβαστούν στη συμβεβλημένη με την Οργάνωση δικηγόρο.

Τα ερωτήματα θα απαντώνται εκτός απροόπτου εντός μιας εβδομάδας από την υποβολή τους και τα αιτήματα να έχουν όσον το δυνατόν πληρέστερη περιγραφή. Στο email σας προς eopa.grafeia@gmail.com θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και αριθμός μητρώου βιβλιαρίου ΕΟΠΑ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π.Α.

Ευγενικές χορηγείες προς τα μέλη της ΕΟΠΑ:

Το Δ.Σ. της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών, εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του για την ευγενική χορηγία των παρακάτω επιχειρήσεων στο σύλλογο μας, επαινώντας το κοινωνικό έργο που επιτελούν.


Το νέο ΔΣ της Ε.Ο.Π.Α. από τις αρχαιρεσίες της 24/10/2020

Μετά τις εκλογές της 24ης Οκτ. 2020 και την σύμφωνα με το καταστατικό εσωτερική ψηφοφορία των εκλεχθέντων κατά την πρώτη συνάντησή τους εξελέγησαν τα κάτωθι μέλη του νέου ΔΣ της ΕΟΠΑ :

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ Στέλιος Τριβιζάς

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ιωάννης Δάβαρης

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Θωμάς Γιαννιώτης

Β' ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Νεκτάριος Ντάνος

ΤΑΜΙΑΣ Στρατούλα Δαλδαβάνη

ΕΦΟΡΟΣ Βασιλική Δίελα Μπαλή

ΜΕΛΗ: Απόστολος Κατωπόδης, Παναγιωτοπούλου Ιωάννα , Αντώνιος Γούσης , Πέππας Χρήστος, Χρυσίδης Ιωάννης

ΕΟΠΑ : Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών
Σύλλογος πολυτέκνων