ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΟΠΑ:

Δευτέρα-Παρασκευή 07.30-14.30


Τηλ: 2105233988, 2105232689, fax: 2105234654

Email: eopa.info@gmail.com

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι ΣΗ ΕΟΠΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2022

Νέα διαδικασία λήψης πιστοποιητικού πολυτέκνου
(ηλεκτρονικό έγγραφο)

Από την 1/12/2021 το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας (ΠΠΙ) εκδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο pdf) και φέρει την ηλεκτρονική σφραγίδα της ΑΣΠΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4727/2020 για την «Ψηφιακή Διακυβέρνηση».
Η διακίνηση του ΠΠΙ θα γίνεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς επίσης
θα υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ηλεκτρονικά σε όποια υπηρεσία ζητείται ως δικαιολογητικό.

Στο άρθρο 15 του εν λόγω νόμου ορίζεται ότι "Ηλεκτρονικά ιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται με χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής σφραγίδας, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από τους φορείς του δημόσιου τομέα και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κατά την ηλεκτρονική διακίνησή τους".

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη θεωρημένης από την ΕΟΠΑ της πολυτεκνικής ταυτότητας (να έχει πληρωθεί η αναγκαία ετήσια συνδρομή).

Για την έκδοσή του πιστοποιητικού, οι πολύτεκνοι υποβάλλουν στην ΕΟΠΑ σχετικό αίτημα (email: eopa.info@gmail.com), συνοδευόμενο απαραίτητα με πρόσφατο (να έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων 30 ημερών) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πολύτεκνου γονέα από το Δήμο.

Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η έγκαιρη εξυπηρέτηση του πολυτέκνου από την ΕΟΠΑ για λόγους ανωτέρας βίας, παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στην ΑΣΠΕ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο θα επισυνάπτεται πλήρως συμπληρωμένο το προβλεπόμενο έντυπο που είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της ΑΣΠΕ www.aspe.gr και συγκεκριμένα σε pdf ΕΔΩ και σε word ΕΔΩ, μετά των αναφερομένων σε αυτό δικαιολογητικών, ήτοι:

1) Πρόσφατο (να έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων 30 ημερών) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πολύτεκνου γονέα (δεν γίνεται δεκτό πιστοποιητικό από την οικογενειακή μερίδα του αιτούντος τέκνου) καθώς και

2) Φωτοτυπία της πολυτεκνικής ταυτότητας (1ης σελίδας και εκείνης με την τελευταία θεώρηση σε ισχύ) του αιτούντος, εφόσον κατέχει ο ίδιος πολυτεκνική ταυτότητα (βιβλιάριο) ή του γονέα του.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 ΚΑΙ 2021.
(Διαδικτυακή βράβευση αριστούχων 1/10/2021 ώρα 6.00 - 8.00 μ.μ. )

Δείτε την τελετή βράβευσης των αριστούχων και εισακτέων σε ΑΕΙ, η οποία είχε αναβληθεί για τα έτη 2020 και 2021, και η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε διαδικτυακή πλατφόρμα την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6.00-8.00 μμ, στον ιστότοπο https://www.youtube.com/watch?v=WRHoggT8iko


Η διανομή των βραβείων και του συμβολικού ποσού θα υλοποιηθεί από τα γραφεία της Οργάνωσης επί της οδού Αγίου Κων/νου 6 (3ος Οροφος) σε διαφορετικό χρόνο για κάθε μαθητή/φοιτητή (που θα ανακοινωθεί με SMS στο κινητό στον καθένα αριστούχο), ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω του Κορωνοϊού.

--------------------------------------------

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Α. , εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς , εύχεται ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά , φώτιση παρά Θεού και καλή πρόοδο , έχοντας ως επίκεντρο πέραν της γνώσης και τον σεβασμό στους συμμαθητές σας.


========================================

Eκ παραδρομής στο ως άνω τεύχος της εφημερίδας ΕΟΠΑ (Ιούλιος 2021) και συγκεκριμένα στο άρθρο για την γιορτή της πολύτεκνης μητέρας ( σελίδα 4 ) , γράφτηκε στο κείμενο η λέξη pampers αντί της ορθής λέξης babylino ( χορηγία της εταιρείας ΜΕΓΑ - ΕΙΔΗ βΡΕΦΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ )

========================================

11o Διεθνές Συνέδριο Δημογραφική Πρόκληση
Ο ρόλος των πολυτέκνων οικογενειών και το μέλλον της Ευρώπής

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: https://www.youtube.com/watch?v=oL90F2iyfBM

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ.

========================================

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΣΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ (Σεπτέμβριος 2021)

Σε μια δύσκολη υγειονομικά περίοδο που επιβάλλουν τα περιοριστικά μέτρα και οι προφυλάξεις της πανδημίας χτύπησε και φέτος το πρώτο κουδούνι για τις μαθήτριες και τους μαθητές, που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά φέτος στο Δημοτικό Σχολείο.

Έτσι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Π.Α., ετοίμασαν τις τσάντες και το απαραίτητο σχολικό υλικό για να υποδεχτούν τους μικρούς τους φίλους στα πρώτα τους μαθητικά βήματα.

Από νωρίς λοιπόν συγκεντρωθήκαμε στην αποθήκη της Οργάνωσής μας επί της οδού Σάμου και Πανιωνίου, έχοντας ταξινομήσει και ρυθμίσει κατάλληλα όλες τις λεπτομέρειες για την απρόσκοπτη διανομή του υλικού στα παιδιά, που μαζί με τους γονείς τους προσέρχονταν με τη σειρά που είχε οριστεί, για να παραλάβουν τα δώρα τους.

Η ολιγόλεπτη συνομιλία των παιδιών και των γονέων τους με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που παραβρέθηκαν στη διανομή, ζέστανε τις καρδιές των μικρών μαθητών και ανέσυρε σε όλους μας ευχάριστες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και την πρώτη ημέρα στο σχολείο, όπως τη ζήσαμε σε άλλες εποχές.

Εκτός από τα σχολικά είδη κάθε οικογένεια παρέλαβε και την αναλογούσα ποσότητα γάλακτος εβαπορέ, ευγενική χορηγία της εταιρείας ΔΕΛΤΑ Α.Ε., την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη των οικογενειών μας.

Οι ευχές μας για μια ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και προκοπή συνοδεύουν και φέτος όλα τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών. Η Ε.Ο.Π.Α. εγγυάται ότι, όπως έχει αποδείξει κάθε χρόνο, με τις ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει, θα προσπαθήσει να προσφέρει μια μικρή έστω ανάσα στις οικογένειες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, αλλά και χαρά στα παιδιά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Η βράβευση των νέων πολύτεκνων μητέρων της ΕΟΠΑ (5/6/2021)

Με επιτυχία, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που συνεχίζει να επιβάλει η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του φονικού ιού, η Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών βράβευσε τις ηρωίδες μητέρες και οικογένειες μέλη της που απέκτησαν παιδί εντός του 2020, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.00.


Η εκδήλωση για την τελετή βράβευσης της πολύτεκνης μητέρας, για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου, όπως γινόταν επί πολλά έτη, αλλά στο χώρο της αποθήκης μας, επί της οδού Σάμου 97 & Παιωνίου.


Παρ’ όλα αυτά οι μητέρες που προσήλθαν παρέλαβαν το συμβολικό ποσό και τις δωροεπιταγές που πρόσφερε ευγενικά η Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕ.ΦΙ.Π.) καθώς και είδη ατομικής υγιεινής για βρέφη (βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα), ευγενική προσφορά της 100% Ελληνικής Εταιρείας ΜΕΓΑ προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε., τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.


Η απονομή των βραβείων και των προϊόντων έγινε από τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ο.Π.Α. κ. Ιωάννη Δάβαρη και από την Ταμία κ. Σταυρούλα Δαλδαβάνη.


Από την πλευρά μας ευελπιστούμε οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, όσο και των πολιτειακών παραγόντων, σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν 1 φλέγον ζήτημα της χώρας μας, να λάβουν σάρκα και οστά και να μην μείνουν για άλλη μια φορά κενά λόγια, προκειμένου να στηριχθεί ο ουσιαστικά ο θεσμός της οικογένειας και να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα, ώστε να σταματήσει ο δημογραφικός κατήφορος για την πολύπαθη πατρίδα μας.


Από το Διοικητικό Συμβούλιο


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την βράβευση των νέων πολύτεκνων μητέρων της ΕΟΠΑ(5/6/2021)

Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη της ΕΟΠΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική νομική υποστήριξη στα μέλη μας επί συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών, εργατικών θεμάτων, καθώς και ερωτημάτων επί κόκκινων δανείων.

Για το λόγο αυτό εξασφάλισε συνεργασία με ειδικευμένη εργατολόγο για την έγκυρη και άρτια απάντηση των ερωτημάτων σας. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αποστέλλετε τα ερωτήματά σας και όποιο συνοδευτικό υλικό επικουρικά διαθέτετε, στην ηλεκτρονική διεύθυνση eopa.grafeia@gmail.com, τα οποία θα ομαδοποιούνται και θα ταξινομούνται, προκειμένη να διαβιβαστούν στη συμβεβλημένη με την Οργάνωση δικηγόρο.

Τα ερωτήματα θα απαντώνται εκτός απροόπτου εντός μιας εβδομάδας από την υποβολή τους και τα αιτήματα να έχουν όσον το δυνατόν πληρέστερη περιγραφή. Στο email σας προς eopa.grafeia@gmail.com θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και αριθμός μητρώου βιβλιαρίου ΕΟΠΑ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π.Α.

Ευγενικές χορηγείες προς τα μέλη της ΕΟΠΑ:

Το Δ.Σ. της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών, εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του για την ευγενική χορηγία των παρακάτω επιχειρήσεων στο σύλλογο μας, επαινώντας το κοινωνικό έργο που επιτελούν.


Το νέο ΔΣ της Ε.Ο.Π.Α. από τις αρχαιρεσίες της 24/10/2020

Μετά τις εκλογές της 24ης Οκτ. 2020 και την σύμφωνα με το καταστατικό εσωτερική ψηφοφορία των εκλεχθέντων κατά την πρώτη συνάντησή τους εξελέγησαν τα κάτωθι μέλη του νέου ΔΣ της ΕΟΠΑ :

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ Στέλιος Τριβιζάς

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ιωάννης Δάβαρης

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Θωμάς Γιαννιώτης

Β' ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Νεκτάριος Ντάνος

ΤΑΜΙΑΣ Στρατούλα Δαλδαβάνη

ΕΦΟΡΟΣ Βασιλική Δίελα Μπαλή

ΜΕΛΗ: Απόστολος Κατωπόδης, Παναγιωτοπούλου Ιωάννα , Αντώνιος Γούσης , Πέππας Χρήστος, Χρυσίδης Ιωάννης