ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΟΠΑ: Δευτέρα-Παρασκευή 07.30-14.30

---------------
Τηλ
: 2105233988, 2105232689, fax: 2105234654

Email: eopa.info@gmail.com για γενικά θέματα


Για την έκδοση του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας καθώς και για υποβολή δικαιολογητικών γενικά οι πολύτεκνοι θα υποβάλλουν στην Ε.Ο.Π.Α. αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά κατά περίπτωση, στο email : eopa.dikaiologitika@gmail.com

---------------------------------------------------

ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

1. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Ε.Ο.Π.Α.: ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK - ΛΟΓ/ΜΟΣ: GR 7002606110000050100001550

2. ΜΕΣΩ ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΛΤΑ Παρακαλούμε να μας στέλνετε αντίγραφο κατάθεσης για την έκδοση απόδειξης της Ε.Ο.Π.Α.

ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα για πολύτεκνες οικογένειες μέλη του Συλλόγου μας, που έχουν οικονομικές δυσκολίες, παρακαλούμε να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του γραφείου μας.

Το πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας
μας (
αποστολή ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ από την HelleniQ Energy

Από το Υπουργείο Εργασίας η ΕΟΠΑ έλαβε το παρακάτω email που αφορά τη δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες από την Helleniq Energy την οποία και συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία.

Οι ενδιαφερόμενοι εφόσον πληρούν τα κριτήρια μπορούν να καταθέσουν άμεσα αίτηση με τους κωδικούς ΤΑΞΙΣ στο site : https://zestasia.helleniq.gr/

Δείτε και την επιστολή της Helleniq Energy ΕΔΩ με ημερομηνία 1η Δεκ 2022.


Ακολουθεί το μήνυμα του Υπουργείου Εργασίας (προς την ΕΟΠΑ)

--------------------------------------------------------------------

Καλησπέρα σας,

Σας στέλνουμε το δελτίο τύπου της HELLENiQ ENERGY για τη δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Με εκτίμηση,

Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων

Ιδιαίτερο Γραφειο Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ στους πολυτέκνους από το Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, προσφέρει καύσιμη ύλη (καυσόξυλα) σε οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου, μεταξύ άλλων και στους πολυτέκνους. Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Το σχέδιο νόμου για τη στέγαση νέων

Επείγον! Σχολιάστε το νομοσχέδιο για την Στέγαση ως 7/12/2022

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανήρτησε στην πλατφόρμα Open.gov για σχολιασμό Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Σπίτι μου - στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις».


Μέσω αυτού του νομοσχεδίου δίνεται εκ νέου, μετά από πολλά χρόνια, η δυνατότητα αγοράς με επιδοτούμενο άτοκο δάνειο ή μίσθωση με ελεγχόμενο μίσθωμα ακινήτων και για πολύτεκνες οικογένειες.


Οι απόψεις της ΑΣΠΕ, όταν ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση οι βασικές κατευθύνσεις, έχουν διατυπωθεί και δημοσιευθεί εγκαίρως: http://www.aspe.gr/information/29-ανακοινώσεις-ασπε/3869-ανακοίνωση-της-ασπε-για-τη-στεγαστική-πολιτική-κοινωνική-στέγαση


Καλούνται οι πολύτεκνοι να εισέλθουν στην πλατφόρμα Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις» | Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (opengov.gr) και να καταθέσουν τα σχόλια/προτάσεις/παρατηρήσεις τους σχετικά με τις αναφερόμενες διατάξεις και ειδικότερα όσον αφορά τα κριτήρια των δικαιούχων των προγραμμάτων και των βασικών όρων των δανείων.


Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 7η Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 23.15


Τα ηλιακά αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια σε ότι αφορά τους πολύτεκνους πρέπει να ζητήσουμε να αφαιρεθούν.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.


Δίτε ΕΔΩ και το σχέδιο Νόμου ΕΔΩ.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ Φοιτητών

Όπως θα διαβάσετε στο πρόσφατο τεύχος της εφημερίδας μας που μόλις κυκλοφόρησε (κατεβάστε το τεύχος κάνοντας κλιψκ πάνω δεξιά αυτής της ιστοσελίδας) το ΔΣ της ΕΟΠΑ προτίθεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης για τους εισαχθέντες μαθητές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση έτους 2021.

Λυπούμαστε που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας η Οργάνωση αδυνατεί επί του παρόντος να προβεί και στην βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές πρέπει μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 να προσκομίσουν στα γραφεία της ΕΟΠΑ. τη βεβαίωση εγγραφής τους (ή να την αποστείλουν με email στη διεύθυνση: eopa.dikaiologitika@gmail.com).

Για τον χρόνο και τόπο πραγματοποίησης της βράβευσης,θα ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι με ηλεκτρονικό μήνυμα.


ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΈΣ Φοιτητών

Σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών: Όσοι επιθυμούν μεταγραφή πρέπει από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.00 να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης. Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα μας ΕΔΩ.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ (Σεπτ-2022)

Η Ε.Ο.Π.Α. για άλλη μια χρονιά στάθηκε συμπαραστάτης και αρωγός στο νέο σχολικό ξεκίνημα των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών της Οργάνωσης μας, τα οποία θα περάσουν για πρώτη φορά το κατώφλι του Δημοτικού Σχολείου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. καλωσόρισαν τα πρωτάκια μας ευχόμενοι καλή αρχή στα πρώτα σχολικά τους βήματα, υγεία και πρόοδο και στους γονείς τους καλή δύναμη στο έργο τους.

Η διανομή των σχολικών τσαντών, καθώς και της γραφικής ύλης πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη της Οργάνωσής μας επί της οδού Σάμου και Παιωνίου.

Εκτός από τη διανομή των σχολικών τσαντών και της γραφικής ύλης, διατέθηκαν σε κάθε οικογένεια προϊόντα ατομικής υγιεινής, προσφορά της Ελληνικής εταιρείας «ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.», η οποία διαχρονικά στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες, προσφέροντάς τους τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της. Η Ε.Ο.Π.Α. για άλλη μια φορά ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους της εταιρείας ΜΕΓΑ Α.Ε..

Οι δυσμενείς υγειονομικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δεν μας απέτρεψαν από το να σταθούμε αρωγοί στις πολύτεκνες οικογένειες και ευχόμαστε και η Πολιτεία με τη σειρά της έχοντας υποχρέωση βάσει του Συντάγματος να ενσκήψει επιτέλους στα ουσιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες.

Τα πρόσφατα απογραφικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως ήταν αναμενόμενο, έδειξαν μείωση του πληθυσμού με συνέπεια και οι μαθητές χρόνο με το χρόνο να είναι λιγότεροι και να κλείνουν συνεχώς σχολικές μονάδες.

Οι ιθύνοντες κάθε φορά που ανακοινώνονται τέτοια αποτελέσματα πέφτουν από τα σύννεφα, λες και δεν γνωρίζουν ότι συντελούν με την πολιτική τους σε αυτά τα λυπηρά αποτελέσματα. Με τη συνεχή επίκληση όλων των φορέων για επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει, ότι οι ίδιοι το έχουν αναγάγει σε δημο-ΓΡΑΦΙΚΟ ζήτημα.

Τα ίδια και τα ίδια λόγια χωρίς αντίκρισμα καταντούν κοροϊδία.

Στέλιος Τριβιζάς

Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Α.


προσφορά της Ελληνικής εταιρείας «ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.», η οποία διαχρονικά στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες

Η βράβευση των πολυτέκνων μητέρων της ΕΟΠΑ που απέκτησαν τέκνο το 2021

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε η βράβευση των πολυτέκνων μητέρων που απέκτησαν παιδί εντός του 2021.

Η βράβευση των μητέρων λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων ένεκα της πανδημίας , πραγματοποιήθηκε στο χώρο των γραφείων της αποθήκης μας επί της οδού Σάμου 97 & Παιωνίου.

Τα χαμόγελα των μητέρων και των μικρών παιδιών πρόσφεραν μια ανάσα αισιοδοξίας στο ζοφερό κλίμα που βιώνουμε , δίνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στην κωφεύουσα πολιτεία , όσον αφορά στη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, ότι το ηρωικό έργο τους ευλογείται από τον Θεό , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύει να είναι απαίτηση και όχι επαιτεία η διαρκής παρέμβαση στην πολιτεία για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Βραβεύεται η ηρωίδα πολύτεκνη μητέρα η οποία παραμερίζει τα θέλω της και τις προσωπικές της ανάγκες χάριν της προσφοράς της στον πολύτιμο θεσμό της οικογένειας.

Τιμή , ευγνωμοσύνη και αγάπη στην ηρωίδα πολύτεκνη μητέρα , η οποία ξενυχτά στο προσκεφάλι του κάθε παιδιού της , που αγωνιά κάθε ώρα και στιγμή για τα παιδιά της αλλά πάνω απ' όλα, που ελπίζει και προσεύχεται στον Θεό διαρκώς , αναθέτοντας στον Κύριο την κάθε μέριμνα τους .

Στην κάθε ηρωίδα πολύτεκνη μητέρα αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο και το Δ Σ. της ΠΕΦΙΠ ( Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων ) για την προσφορά των βραβείων στην εκδήλωση αλλά και για την διαρκή προσφορά τους στις ηρωικές πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά και την 100% Ελληνική Εταιρεία < ΜΕΓΑ Α.Ε. προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε. > για την ευγενική χορηγία προϊόντων υγιεινής στις μητέρες καθώς και για τη συνεχή προσφορά προϊόντων στις πολύτεκνες οικογένειες.

Η απονομή των βραβείων και προϊόντων έγινε από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Στυλιανό Τριβιζά και από το μέλος του Δ Σ. κ. Ιωάννη Χρυσίδη.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την βράβευση των μητέρων

Η ΕΟΠΑ ευχαριστεί θερμά και την 100% Ελληνική Εταιρεία < ΜΕΓΑ Α.Ε. προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε. > για την ευγενική χορηγία προϊόντων υγιεινής στις μητέρες καθώς και για τη συνεχή προσφορά προϊόντων στις πολύτεκνες οικογένειες.


Η συγκινητική επιστολή της ΠΕΦΙΠ προς την ΕΟΠΑ (αριστερά) με την ευκαιρία της βράβευσης των πολύτεκνων μητέρων μελών της Οργάνωσής μας που απέκτησαν ένα ακόμη τέκνο το περασμένο έτος (2021).

ΠΡΟΣΦΟΡΑ supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ στα μέλη της Ε.Ο.Π.Α.

Η εταιρία supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δείχνοντας ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία οι πολύτεκνες οικογένειες παρέχει στα μέλη της Οργάνωσης μας την εκπτωτική κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ club, μέσω της οποίας τα μέλη της ΕΟΠΑ έχουν έκπτωση 10% για όλες τις αγορές τους στα καταστήματα supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ πανελλαδικά


Η έκπτωση 10% με την επίδειξη της κάρτας ΚΡΗΤΙΚΟΣ club και την θεωρημένη πολυτεκνική ταυτότητα υπολογίζεται αυτόματα επί του συνόλου της κάθε συναλλαγής του πολυτέκνου, με μηνιαίο όριο αγορών τα 500 €.

Να σημειωθεί ότι η κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ club παρέχεται στα μέλη της ΕΟΠΑ, κατόπιν έγγραφης αιτήσεώς τους στα γραφεία της ΕΟΠΑ (τις εργάσιμες μέρες και ώρες), εφόσον έχουν θεωρημένη σε ισχύ την πολυτεκνική τους ταυτότητα και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ: 2105233988, 2105232689) για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει απόθεμα καρτών στα γραφεία μας πριν παραλάβουμε νέες κάρτες.


Η έκπτωση της κάρτας ΚΡΗΤΙΚΟΣ club θα ακυρώνεται όταν λήξει η περίοδος ισχύος της πολυτεκνικής ταυτότητας και δεν εξοφληθεί άμεσα η ετήσια συνδρομή της ΕΟΠΑ.

Αφού παραλάβει την κάρτα του ο πολύτεκνος θα πρέπει να την ενεργοποιήσει μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της ΚΡΗΤΙΚΟΣ (δείτε οδηγίες παρακάτω).

Η κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ club προσφέρει επίσης και πόντους κατά τις αγορές σας. Με 500 πόντους λαμβάνετε επιστροφή 5€ (κάθε αγορά 2€ δίνει ένα πόντο). Οι πόντοι είναι ανεξάρτητοι της έκπτωσης λόγω προσφοράς στους πολυτέκνους -10% στις αγορές σας με την κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ club .

Κατά την επίσκεψη στα γραφεία της ΕΟΠΑ για παραλαβή της κάρτας (εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού) θα πρέπει να έχετε μαζί σας την θεωρημένη πολυτεκνική σας ταυτότητα και εφόσον έχετε δυνατότητα μπορείτε να εκτυπώσετε και προ-συμπληρώσετε την αίτηση χορήγησης της κάρτας, την οποία θα παραδώσετε στα γραφεία. Κατεβάστε την αίτηση από ΕΔΩ. Για αποφυγή ταλαιπωρίας πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία μας τηλεφωνικά) για ραντεβού και για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής αριθμός καρτών ΚΡΗΤΙΚΟΣ club διαθέσιμος την συγκεκριμένη ημερομηνία επίσκεψης.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ CLUB ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Για το πρόγραμμα εκπτώσεως των Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

ü Ενεργοποίηση της κάρτας:

Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την κάρτα που παραλάβατε, διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας ΚΡΗΤΙΚΟΣ.
https://kritikos-sm.gr/pages/clubcard/ επιλέγοντας από το μενού club–card και μετά την ενεργοποίησή της να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Προσοχή το κινητό που θα δηλώσετε στην αίτηση λήψης της κάρτας στην ΕΟΠΑ πρέπει να είναι το ίδιο με εκείνο που θα δηλώσετε κατά την ενεργοποίηση της κάρτας .

ü Χρήση της κάρτας:

· Η διάρκεια του προγράμματος ισχύει μέχρι 30/4/2023, με προοπτική ανανεώσεως εκ μέρους των Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

· Η έκπτωση 10% γίνεται επί του συνολικού ποσού της απόδειξης αγορών και σε όλα τα είδη των Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, όπως στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, είδη κρεοπωλείου, ψωμί, τυριά και αλλαντικά κοπής, είδη παντοπωλείου, προσωπικής φροντίδας, καθαριότητας και οικιακής χρήσης.

· Η παραπάνω έκπτωση 10%, ισχύει στο σύνολο των καταστημάτων ΚΡΗΤΙΚΟΣ και θα αφαιρείται αυτόματα από το συνολικό ποσό της κάθε συναλλαγής, με μηνιαίο όριο αγορών 500 ευρώ.

· Στα ταμεία των Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας club ΚΡΗΤΙΚΟΣ και της πολυτεκνικής σας ταυτότητας για την ταυτοποίηση του κατόχου του, το οποίο πρέπει να είναι θεωρημένο και να βρίσκεται σε ισχύ.

ü Παροχές κάρτας:

· Με την ενεργοποίηση της κάρτας, προστίθενται άμεσα 20 πόντοι, γιατί η κάρτα προσφέρει επιπλέον προνόμια και οφέλη, αφού για κάθε αγορά σε οποιοδήποτε κατάστημα ΚΡΗΤΙΚΟΣ ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα, συλλέγετε αυτόματα πόντους.

Για κάθε αγορά αξίας 2 ευρώ, κερδίζετε 1 πόντο και μόλις συμπληρωθούν 500 πόντοι κερδίζετε 5 ευρώ, τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε άμεσα.

Επίσης, μπορείτε να συγκεντρώσετε extra πόντους από:

· Προσφορές σε προϊόντα και κατηγορίες προϊόντων

· Κληρώσεις, διαγωνισμούς και άλλες ειδικές ενέργειες που πραγματοποιούν τα Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, στα φυσικά τους καταστήματα ή σε άλλα εταιρικά μέσα επικοινωνίας ( εταιρικό site, κοινωνικά δίκτυα). Σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη κάρτα , θα πρέπει να πάρουν την νέα από τα γραφεία μας. Η παλιά παρέχει μόνο για πόντους, ενώ με την νέα κάρτα ΚΡΗΤΙΚΟΣ θα έχουν και έκπτωση 10% στις αγορές τους και επί πλέον πόντους.


Voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά με την υλοποίηση της παροχής του Υπ. Παιδείας στους εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα. Κατόπιν, θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες στην ΑΣΠΕ

Στις 22/2/2022 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ με το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό των ετών 2020 και 2021. Στη διάρκεια των εργασιών ήρθε η Υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα προς την οποία τέθηκαν τα θέματα των πολυτέκνων από αρκετούς από τους παρισταμένους εκπροσώπους των Συλλόγων. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Από την ΕΟΠΑ εξελέγησαν ο κ. Στέλιος Τριβιζάς (στη θέση του Ταμία της ΑΣΠΕ) και ο κ. Θωμάς Γιαννιώτης (στη θέση του Αντιπροέδρου της ΑΣΠΕ).

Δείτε ΕΔΩ τη συγκρότηση του νεοεκλεγέντος Γενικού Συμβουλίου σε σώμα.


Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, παρευρέθηκε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στη Γενική Συνέλευση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Η υφυπουργός ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της ΑΣΠΕ και τους προβληματισμούς των πολύτεκνων οικογενειών και παρουσίασε τις δράσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίες με τρόπο συνεκτικό και ολιστικό ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών και τις στηρίζουν στην πράξη.

«Ο σχεδιασμός μας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περιλαμβάνει ένα πλέγμα οριζόντιων μέτρων σε όλους τους τομείς πολιτικής για τη στήριξη της οικογένειας, την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ουσιαστική ισότητα των φύλων. Κι αυτό γιατί καθώς χωρίς αυτά, δεν μπορεί να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικότητας, ανάκαμψη της οικονομίας ή αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών», ανέφερε η κα Συρεγγέλα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις δυσκολίες των πολύτεκνων οικογενειών και είναι στο πλευρό τους.Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη της ΕΟΠΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική νομική υποστήριξη στα μέλη μας επί συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών, εργατικών θεμάτων, καθώς και ερωτημάτων επί κόκκινων δανείων.

Για το λόγο αυτό εξασφάλισε συνεργασία με ειδικευμένη εργατολόγο για την έγκυρη και άρτια απάντηση των ερωτημάτων σας. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αποστέλλετε τα ερωτήματά σας και όποιο συνοδευτικό υλικό επικουρικά διαθέτετε, στην ηλεκτρονική διεύθυνση eopa.grafeia@gmail.com, τα οποία θα ομαδοποιούνται και θα ταξινομούνται, προκειμένη να διαβιβαστούν στη συμβεβλημένη με την Οργάνωση δικηγόρο.

Τα ερωτήματα θα απαντώνται εκτός απροόπτου εντός μιας εβδομάδας από την υποβολή τους και τα αιτήματα να έχουν όσον το δυνατόν πληρέστερη περιγραφή. Στο email σας προς eopa.grafeia@gmail.com θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και αριθμός μητρώου βιβλιαρίου ΕΟΠΑ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π.Α.

Ευγενικές χορηγείες προς τα μέλη της ΕΟΠΑ:

Το Δ.Σ. της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών, εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του για την ευγενική χορηγία των παρακάτω επιχειρήσεων στο σύλλογο μας, επαινώντας το κοινωνικό έργο που επιτελούν.


ΕΟΠΑ : Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών
Σύλλογος πολυτέκνων