Avís de limitacions

És important destacar que, a causa de la manca d'estàndards i metodologia específics per a aquest tipus d'objectes, aquest projecte s'ha desenvolupat sota un procediment no òptim. Com a conseqüència, és necessari tenir en compte les següents limitacions:

Malgrat aquestes limitacions, el projecte ha permès crear una representació digital de les enquadernacions que ofereix una visió general de la seva forma, textura i detalls. S'espera que en el futur es puguin establir estàndards i metodologies més precises per a la digitalització d'aquest tipus d'objectes, la qual cosa permetrà obtenir models 3D de major qualitat i fidelitat.

CM-2376

Instruccions d'ús del model 3D


Cita i procedència

Giovio, Paolo. Elogia virorum bellica virtute illustrium. Basilea : [Heinrich Petri i Peter Perna], 1561

Procedència: Osuna (família); Paul Pfinzing (1523-1570)? 


Tècnica

Cosit a la grega amb 5 nervis de corda. Trencafiles noves de dos colors (or i vermell) amb cadeneta i ànima de pell. Guardes de paper verjurat i queix interior restaurat amb paper japó. Talls del llibre i genives daurats. Les cobertes i el llom han estat restaurades. Hi ha empelts de pell a les cantonades, al llom i al queix.


Mida

Llarg: 167 cm

Ample: 106 cm

Gruix: 30 cm

 

Decoració


Encuadernación de mediados del siglo XVI, de estilo Aldino, con tapas de cartón, recubiertas de piel color marrón.

La estructura decorativa de las tapas se inicia con un encuadramiento de tres hilos, seguida de cintas de piel, flanqueada con tres hilos, dos de ellos más juntos, que se van entrecruzando formando espacios con curvas y rectas; el resto de espacios están decorados mediante hilos curvos con forma de espiral que finalizan con hierros azurados o rayados, de tipo aldino; en el centro de la tapa anterior se observa un óvalo con la leyenda “PATRIAE / ET / AMICIS” junto a dos florones azurados en la parte superior e inferior y dos flores de cinco pétalos y hojas aldinas a ambos lados; los utensilios empleados han sido ruedas, florones y arquillos y en la tapa posterior la leyenda “M.D.LXVIII.”; las técnicas decorativas han sido el dorado y el mosaico. El lomo está dividido en seis entrenervios mediante cinco falsos nervios, decorados con un hilo; los entrenervios están ornamentados con un encuadramiento rectangular de dos hilos y florones azurados en su interior, todo ello dorado.