Dirigent Barbara Verfaillie

Barbara werd geboren in 1972 en volgde een muziekopleiding aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge. Ze behaalde er de regeringsmedaille voor piano bij J. Duyck. Verder studeerde ze aan de Hogeschool Gent, afdeling Muziek en Dramatische Kunst, waar zij volgende diploma 's haalde: Eerste Prijs Notenleer, Meester in Muziek voor piano bij C. Coppens, Meester in Muziek voor zang bij Z. Vandersteene en het Aggregaatsdiploma. Zij bekwaamde zich verder bij J. Van Quaille, Y. Barthélémy (Parijs) en J. Van Ness (Nederland).

Als soliste-sopraan verleende ze haar medewerking aan de Kamer van Muzieke uit Brugge, Amanti dell Arte o.l.v. Geert Soenen (Requiem van Mozart, Te Deum van Charpentier,& ) en R. De Leeuw (De Staat van L. Andriessen). Ze zong een hoofdrol in de opera Gigantesk van J. De Smet en F. Adam en liet van zich horen in diverse operettes in Tielt en Kortrijk (Walsdroom, Lustige Weduwe, Land van de Glimlach). Nog met F. Adam en J. De Smet maakte ze deel uit van Confidenties , een gezongen theatershow die in de Werf te Brugge werd opgevoerd. Gedurende enkele jaren was zij lid van het Goeyvaerts Consort o.l.v. M. Desmet. Zij gaf les in piano, zang, koor en kamermuziek in diverse muziekscholen. Op dit moment geeft zij zang in de Academie van Knokke.

In 1992 startte Barbara met het dirigeren van het Eligius Ensemble Ruddervoorde, waarmee ze regelmatig concerteert en missen opluistert.