Ρεφλεξολογία

Τι είναι η ρεφλεξολογία;

Ορισμός

Η Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική, ολιστική αφάρμακος μέθοδος εξισορρόπησης, χαλάρωσης και εναρμόνισης του ανθρώπινου οργανισμού.

Εφαρμόζεται στα πέλματα και στις παλάμες, σε αντανακλαστικά σημεία που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του ανθρώπινου σώματος. Στα πέλματα και στις παλάμες, χαρτογραφούνται όλα τα όργανα και τα μέρη του ανθρώπινου σώματος.

Διεγείροντας τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές τεχνικές, φυσικούς χειρισμούς και πιέσεις, ενεργοποιούνται και απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις και οι μηχανισμοί αυτοΐασης του ανθρώπινου σώματος. Έτσι, επέρχεται η εξισορρόπηση, εναρμόνιση και χαλάρωση του οργανισμού.

Η Ρεφλεξολογία είναι μία τελείως φυσική και ακίνδυνη μέθοδος χωρίς παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, με πολλά και σημαντικά οφέλη.

Πώς λειτουργεί

Όταν έχουμε στρες και άγχος, νιώθουμε πόνο ή κούραση, έχουμε κάποια ανισορροπία ή μπλοκάρισμα, σε κάποιο όργανο ή σημείο του σώματος, τότε, διεγείροντας τα αντανακλαστικά σημεία, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, της λέμφου και της ενέργειας στο πάσχον σημείο του σώματος και έτσι εξισορροπείται ο οργανισμός, ξεμπλοκάρονται οι εντάσεις, μειώνεται ο πόνος και χαλαρώνει το σώμα.


Πού βοηθάει

Με την Ρεφλεξολογία:

⇨ μειώνεται το άγχος

⇨ απελευθερώνεται το σώμα από τις εντάσεις

⇨ το σώμα και οι μύες χαλαρώνουν

⇨ αποτοξινώνεται ο οργανισμός

⇨ ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

⇨ εξισορροπείται το ορμονικό σύστημα

⇨ βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου

⇨ τονώνεται η καρδία

⇨ ανακουφίζονται πόνοι και προβλήματα όπως: περιόδου, αυχενικού συνδρόμου, πονοκεφάλων, ισχιαλγιών, εντέρου, κακώσεων κ.λ.π

Η Ρεφλεξολογία μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με την κλασσική ιατρική ή με οποιαδήποτε άλλη φυσική συμπληρωματική μέθοδο, έχοντας έτσι τα βέλτιστα αποτελέσματα για τον αποδέκτη.


Εγώ και η ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι η πρώτη θεραπευτική μέθοδος που έμαθα. Όταν ήμουν τριάντα ετών τραυματίστηκα σοβαρά στη μέση. Έκανα πολλές θεραπείες χωρίς να έχω σημαντική βελτίωση. Αυτό το γεγονός με ανάγκασε να αναζητήσω τρόπους για να βοηθήσω τον εαυτό μου. Καθώς πειραματιζόμουν ανακάλυψα πως συγκεκριμένες πιέσεις μπορούν να βοηθήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πολύ γρήγορα σχηματίστηκε γύρω μου ένας κύκλος ανθρώπων με ενδιαφέρον για την Ρεφλεξολογία. Σε αυτή την ομάδα, ο ένας βοηθούσε τον άλλο. Με τις ασκήσεις, όλοι έμαθαν πως με την δακτυλική πίεση στις πατούσες και τα χέρια μπορούσαν να ξεμπλοκάρουν και να ενεργοποιήσουν την ροή της ενέργειας στα όργανα. Έτσι συνέχισα να εξασκώ και να μαθαίνω παιδιά και γονείς να εφαρμόζουν την Ρεφλεξολογία. Η γνωριμία μου με τον καθηγητή Lufsan Gavaa, από την Μόσχα στο πανεπιστήμιο σημάδεψε τα επόμενα χρόνια μου και μου έδωσε κατεύθυνση στη Ρεφλεξολογία. Κατάλαβα την αρχαία αυτή μέθοδο με ένα περίεργο τρόπο, μέσα από τον πόνο στο σώμα μου και την διάλυση του, λόγω της δύναμης και της γνώσης της Ρεφλεξολογίας.


Το 2002 αποφοίτησα από NATURAL HEALTH SCIENCE ως Ρεφλεξολόγος.

Η επιθυμία μου είναι να διαδώσω αυτή την απλή αλλά σημαντική μέθοδο σε όσους περισσότερους ανθρώπους και έτσι γεννήθηκε η ιδέα της Σχολής Ρεφλεξολογίας. Η Σχολή λειτουργεί ως Πιστοποιημένο Εργαστήριο Ρεφλεξολογίας από το Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολογίας. Η διάρκεια σπουδών είναι διετής και οι σπουδαστές αποφοιτούν με αναγνωρισμένο δίπλωμα Ρεφλεξολόγου.