e-lehti 2018

Tämä on kuuden tamperelaisen koulun yhteinen sanomalehti, joka toteutettiin sanomalehti- ja mediataitoviikoilla 29.1-16.2 . Työskentely toteutettiin kaupungin keskustassa sekä perusopetuksen studiotilassa Mediakoululla. Mukana olivat Etelä-Hervannan, Karosen, Lielahden, Pohjois-Hervannan, Takahuhdin ja Wivi Lönnin koulujen kuudensia luokkia opettajineen sekä kaupungin mediapedagogi ja media-assitentti.

PÄÄKIRJOITUS

Vuoden 2018 mediakoulun sanomalehtiviikon e-lehti on nyt valmis julkaistavaksi. Lehden tuottamiseen osallistuivat Etelä-Hervannan koulun, Pohjois-Hervannan koulun, Lielahden koulun,Takahuhdin koulun, Karosen koulun ja Wivi Lönnin koulun kuutosluokkia.

Aiheita olivat mm. urheilu, muoti, näytteleminen, rasismi ja presidentinvaalit.

Lehteä suunniteltiin omissa luokissa Jukka Haverin ohjeistamana. Kun pohja omalle lehtiartikkelille oli suunniteltu, seuraavaksi luokalle sovittiin päivä mediakoululla. Siellä mm. kuvattiin uutislähetyksen tyyppisiä tietoiskuja, käytiin keskustan alueella haastattelemassa ihmisiä heidän mielipiteistään eri asioihin liittyen. Lopuksi tuotokset koottiin yhteen, videot leikattiin, haastatteluista muokattiin julkaisukelpoisia ja näin olikin jo materiaalit valmiina. Luokille sovittiin viimeinen päivä omalla koululla, jolloin Jukka Haveri tuli ohjeistamaan ja artikkelit kirjoitettiin valmiiksi.

Lehden tekeminen oli mukava ja monipuolinen kokemus. Sen luomisessa opimme lisää mm. esiintymisestä, videon muokkauksesta, kuvaamisesta ja äänittämisestä, sekä keräsimme rohkeutta uskaltaaksemme haastatella vieraita ihmisiä erilaisissa tilanteissa.

Kiitos lehden tuottamisessa mukana olleille.

Mukavia lukuhetkiä kaikille!

Kirjoittajat: Etelä-Hervannan koulun 6.C Mari & Fanny

Y H T E Y S T I E D O T Pyynikintie 2, TRE | jukka.haveri(at)tampere.fi | +358503485563

M E D I A K O U L U (Tampereen kaupunki, perusopetus)

Vuonna 2010 perustettu mediakoulu on mediakasvatuksen tukipalvelu tamperelaisille peruskouluille. Toiminta koostuu koulujen mediapajoista ja työmenetelmien kehittämisestä (1 ILMAISU, PAJAT), oppimateriaaleista ja nettivinkkauksesta (2 MATERIAALIT), koulutuksesta ja yhteistyöverkostoista (3 MEDIATAJU) sekä oppimisympäristöjen kehittämisestä ja välineiden käyttötuesta (4 VÄLINEET). Kouluille maksutonta palvelua koordinoi Tampereen kaupungin mediapedagogi Jukka Haveri .

Keskeisintä toimintamuotoa mediapajoja tarjotaan kaikille tamperelaisille viidensien luokkien oppilaille. Opettajat saavat tukea pajojen suunnitteluun sekä toteutukseen. Sisältö nivotaan opetussuunnitelmiin, median toimiessa välineenä, joka tarjoaa tilaa oppilaan omille havainnoille ja oivalluksille. Toiminnalliset työmenetelmät kannustavat omaan ilmaisuun ja vuorovaikutukseen. Kehitä toimintaa: padlet, muistio