Eko kamp Belli


  • Eko-kamp Belli nastao je u suradnji s Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije, Požeško-slavonskom županijom, Parkom prirode Papuk i Domom sv. Augustina u Velikoj. Voditelji projekta bili su prof. Ivana Arambašić, prof. Frano Barišić te Ivan Bedeničić, ravnatelj Katoličke gimnazije.

  • Naziv nosi po ivanjskom rovašu, najmanjem gušteru Hrvatske čije se stanište nalazi na veličkom dijelu Papuka. Sudionici su kroz tjedan dana imali priliku upoznati kulturno-povijesno-prirodne znamenitosti našega kraja, a posjetili su osim Požege i Velike Jankovac, Viroviticu, Park prirode Papuk, arboretum Lisičine i druga mjesta.

  • Cilj projekta je promovirati ovaj kraj, njegovu povijest i kulturu te zbližavati mlade kao i ekumensko zbližavanje katoličke i pravoslavne Crkve. Eko kamp Belli prošao je na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja koje će ga sufinancirati u sklopu svog Poziva za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019.2020.