SERVEIS

El centre compta amb l’assessorament de l’EAP, el qual, si les famílies ho sol·liciten al seu educador/a, estarà també al seu abast

Els equips d’atenció primerenca (EAP) són òrgans de suport extern als centres docents sostinguts amb fons públics al primer cicle d’educació infantil, als centres autoritzats i al segon cicle en aquells centres que només disposin d’aquesta etapa; són els responsables de garantir la intervenció psicopedagògica i de contribuir al desenvolupament de l’orientació personal, educativa i social dels alumnes, les seves famílies i els centres dependents de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa.

Els equips d’atenció primerenca estan integrats per:

a) Professors d’ensenyament secundari de l’especialitat d’orientació educativa (Orientadora Educativa -OE-). .

b) Professors tècnics de formació professional de l’especialitat de serveis a la comunitat (PTSC).

c) Mestres d’audició i llenguatge (AL).

d) Mestres de suport educatiu (PT).

e) Altres professionals que es puguin considerar necessaris.

Els equips d’atenció primerenca s’organitzen territorialment per zones d’actuació, segons s’estableix a l’annex 1 de zonificació.

El nombre de dies d’atenció per part dels professionals del servei d’orientació educativa als centres ha de ser proporcional a les necessitats dels alumnes, els centres i les seves famílies.

La coordinació de cada EAP ha de ser assumida per un dels seus membres, d’acord amb el que marca l’article 27 d’aquesta Ordre.

Les finalitats de l’EAP recollides a l’article 12 del Decret 22 de maig de 2019 són les que es detallen a continuació:.

1. Els equips d’atenció primerenca tenen per finalitat garantir la detecció primerenca i la identificació de les necessitats específiques de suport educatiu dels infants al primer cicle d’educació infantil (0-3 anys) en centres autoritzats per la Conselleria d’Educació i Universitat i dels infants a segon cicle (3-6 anys) en centres que només imparteixen aquest cicle, així com assessorar sobre propostes organitzatives, adaptatives i metodològiques a l’aula dels infants escolaritzats i no escolaritzats en funció de les necessitats educatives, sempre d’acord amb el professorat del centre i amb les famílies.

2. Les funcions específiques de l’EAP, al marge de les previstes a l’article 10 d’aquesta Ordre, són:

a) Prevenir i detectar dificultats primerenques, en col·laboració amb les administracions locals i autonòmiques.

b) Coordinar i participar en el procés d’avaluació psicopedagògica per a l’escolarització dels alumnes escolaritzats i no escolaritzats detectats i per identificar necessitats específiques de suport educatiu.

c) Servir de centre de préstec i de recursos psicopedagògics als centres d’educació infantil del seu àmbit o sector.

NORMATIVA DE REFERÈNCIA

Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l’atenció i els drets de la infància i l’adolescència de les Illes Balears.

El Decret 39/2011, de 29 d’abril, pel qual es regula l’atenció a la diversitat i l’orientació educativa als centres educatius no universitaris i sostinguts amb fons públics.

Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 22 de maig de 2019 per la qual es regula el funcionament dels serveis d’orientació educativa, social i professional de les Illes Balears (25/5/2019 núm. 70)

Orden de 14 de febrero de 1996 por la que se regula el procedimiento para la realización de la evaluación psicopedagógica y el dictamen de escolarización y se establecen los criterios para la escolarización de los alumnos con necesidades educativas especiales (BOE 23/02/1996 núm. 47)

Unicef Comité Español (2006).Convención de los derechos del niño


El centre ofereix un horari d'acollida de 7'30 h a 9'00 h. Aquest servei està disposat en dos franges: de 7'30 h a 8'30 h, grups heterogenis  a una de les aules de l'escoleta i de 8'30 h a 9'00 h cada grup està a la seva classe.



Tots sabem la importància que té l’alimentació per al bon desenvolupament dels infants en aquestes edats. És per això que l’escoleta vetlla per l’equilibri i la varietat dels seus menús. Des de fa sis  cursos estem dins del programa de Centres Promotors de la Salut.

Al centre es prepara un esmorzar i un dinar que s’adapten a les necessitats dels infants, per això no es pot dur menjar al centre (excepte els nadons, que han de dur la seva llet i els seus cereals).

Hi ha 4 menús anuals i que se us proporciona cada trimestre; també s’exposaran als taulers informatius per saber què han menjat els vostres fills i filles.

Per fer una dieta especial a un infant perquè tingui una al·lèrgia o intolerància, s’ha d’acreditar amb un justificant mèdic.

MIGDIADES.

Per a les famílies que necessiten aquest servei, de 14'00 h a 15'00/15'30 h  els infants disposen del seu matalàs per fer la migdiada a l'aula destinada per a aquest fi. 


LES SORTIDES.


Les excursions i les sortides que es puguin organitzar a l’escoleta entren dins la programació pedagògica, per això, en el cas que no vulgueu que el vostre fill o filla faci la sortida, s’haurà de quedar a casa.

És obligatori autoritzar-les per escrit.