Existeixen els contes sobre alimentació saludable, o llegir és l'acte saludable en sí mateix? Descobrirem àlbums que alimenten, el cos i l’ànima, debatrem de tot plegat i compartirem dinàmiques per treballar a l’aula.
http://crearbiblioteca.blogspot.com/
Sessió 1: De Nascuts per llegir a l’Espai de famílies (una experiència a la biblio de Torredembarra)
Sessió 2: Contes clàssics des del bressol
Sessió 3: La caseta de bròquil? (ecs!) Contes per una alimentació saludable
Prenem 5 peces de fruita i verdura i només un conte al dia? Llegir és saludable i cal fer-ho cada dia, també a taula. Durant les 3 sessions oferirem recomanacions de llibres i maneres de fer delicioses les lectures per a infants i famílies. Tastarem la nostra recepta per a l’educació en comunitat i veurem com la literatura ens pot acompanyar des del xumet fins a la forquilla, sense que se’ns faci bola.
https://www.natiperleggere.it/
L'observació i la reflexió ens acompanya a sortir d'un un món ple de plàstic, amb estances tancades, amb mil propostes de joguines estructurades, ens fa pensar en noves propostes, en diferents espais de vida per la petita infància, en un equip obert, reflexiu, motivat I il·lusionat.
Aprendre des de l'observació de l'entorn i la seva transformació, respectant els ritmes i els temps de cada infant i del grup, trobant formes en que l'infant tingui l'oportunitat d'establir relació entre el que passa a dins de l'escola bressol i el que passa en l'espai exterior.
El sentit pedagògic dels ODS de l'Agenda 2030 per un món més just, equitatiu i sostenible. El paper de l'escola i el professorat en la socialització dels ODS. L'educació i la ciutadania global com a part dels ODS: compromisos i execucions dels governs.
https://educacio.gencat.cat/ca/departament/linies-estrategiques/ods/
https://www.educacionyfp.gob.es/mc/sgctie/educacion-para-sostenibilidad.html
http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/primaria/orientacions/educacio-objectius-desenvolupament-sostenible-ods/
https://projectes.xtec.cat/claustreobert/general/ods-abp/
Abordarem què entenem per una alimentació sostenible: proximitat, envasos, preservació pagesia, salut i emocions
https://view.genial.ly/60cc44115851d60dbb1ea36e
Xerrada on reflexionem sobre d’on ve el què mengem: quines tècniques productives s’han emprat en el cultiu dels aliments, quina distància han recorregut abans d’arribar als nostres plats, quins impactes té l’agricultura i la ramaderia en els ecosistemes i en la nostra salut, etc. Parlem dels efectes socials i ambientals de l’agricultura industrial i ens apropem a una alimentació sostenible a través de propostes des de l’agroecologia i la sobirania alimentaria. Al llarg de l'activitat fem propostes per introduir aquests coneixements i pràctiques als centres educatius.
https://www.barcelona.cat/barcelonasostenible/sites/default/files/documents-i-mes/document/15193/guiaalimentatambseny.pdf
Explicarem com va sorgir el projecte i els objectius que persegueix.
Com la música és un mitjà d'expressió que ens permet treballar transversalment temes ODS i solidaris.
Descobrirem el contingut d'aquest projecte de la mà dels autors i com es van composar les cançons.
Eines i recursos per treballar el Canvi Climàtic a les aules de primària i secundària.
Els Projectes científics i la seva globalitat de manera conscient. Breu explicació per a contextualitzar el projecte i com els treballem i proposta d'experimentació. Concloure amb el triangle de metacognició: FER-PENSAR-COMUNICAR-EMOCIONAR-SE.
https://escolatanit.cat/