Dwars door Neigembos

Samen lopen voor het goede doel

Op zondag 7 augustus 2022 organiseren Koen Van den Houte & Mario Penne , in samenwerking met Gidsen Ninove & Chiro Sjaloom Meerbeke voor de 3e keer de jogging ‘Dwars door Neigembos’, die dit jaar opnieuw ten voordele van de nationale Mucostichting en VZW Wenteka zal doorgaan.

Onze eerste editie lokte in 2018 een kleine 400 deelnemers naar Neigembos en bracht 5400 euro op voor onze goede doelen. In 2019 mochten we 674 deelnemers verwelkomen en konden we 9000 euro aan onze goede doelen schenken!

Ook dit jaar belooft het een spetterende editie te worden met allerhande randanimatie. Alle info kan u hieronder terugvinden. Hopelijk mogen we jullie massaal verwelkomen! Onze organisatie is nog steeds 100% zero profit en uniek in de streek.

START EN AANKOMST

De start en aankomst van de hele gebeuren is voorzien ter hoogte van de straat Bevingen, naast de ingang van het kapeldomein (9403 Neigem).

De omloop van de jogging is hellend en gaat door het prachtige Neigembos en kapeldomein.

Opgelet: Op de dag van de wedstrijd zal de kapelparking zelf NIET bereikbaar zijn met de auto. Parkeren doet u best ter hoogte van de kerk van Neigem, aan de rechterkant van de Potaardeweg of Bevingen zelf, maar mensen uit de buurt vragen we om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Vandaar kan u makkelijk te voet naar de start komen.

AFSTANDEN – UURROOSTER

Zoals vorig jaar is er voor elke deelnemer wat wils.

09u00 – 14u15: losse start wandeling 4,8,12 of 16km

14u15: kabouterloop (geboortejaar 2014 en jonger)

14u30: jeugdloop ( geboortejaar 2011 - 2013)

15u00: start JOGGING 4km, 8km, 12 km en 16 km – gezamenlijke massastart.

17u00: podiumceremonie voor elke gekozen afstand.

17u30 Optreden The A-tease


PRIJZEN/TOMBOLA

Er worden bekers voorzien voor de eerste 3 M/V van elke categorie.

Daarnaast is er ook een tombola met 3 grote prijzen waar alle deelnemers van de jogging aan deelnemen.

Trekking voor de podiumceremonie.


RANDANIMATIE EN SPRINGKASTELEN

Voor de kinderen wordt er een springkastelendorp voorzien.

De lopers zullen op 3 cruciale punten (buiten het bos) aangemoedigd worden door de beats van DJ's (cfr. Antwerp 10 miles).INSCHRIJVEN

Voorinschrijvingen zijn nog mogelijk tot woensdagavond 3 augustus 20u00 via het inschrijvingsformulier op deze website.

6 euro over te schrijven op BE67 0635 9368 4087.

Per inschrijving gaat er 4 euro naar het goede doel.

De inschrijvingen voor de kabouter- en jeugdloop (2 euro/deelnemer) gebeuren allen ter plaatse.

Daginschrijvingen zijn de dag zelf ook mogelijk tussen 09u00 en 14u00 voor de wandeling en van 13u30 tot 14u45 voor de jogging zelf. De prijs hiervoor bedraagt 8 euro.


BORSTNUMMER

Het dragen van borstnummer is verplicht (vooraan). De borstnummers (ook van de voorinschrijvingen) worden op de dag zelf uitgereikt.

Voor elke deelnemer aan de jogging wordt er een officiële tijdsregistratie bijgehouden per afstand en per km. (Met updates tijdens de race)

PARCOURS

Na de start aan de kapel van Bevingen volgt er een relatief vlakke eerste kilometer richting Prindaal door een veldweg. Positionering zal het sleutelwoord zijn, gezien na 1.5km de trappen van Neigembos en de helling richting Woestijn volgen. Vervolgens wordt de grote lus van Neigembos aangedaan tot u weer uit het bos ter hoogte van Bevingen 25 uitkomt. Iets voor km 4 komt u opnieuw aan het kapeldomein uit, waarna de lus met de staties wordt aangedaan. Hier zullen sommigen ongetwijfeld al eens puffen. Na een korte klim komt u aan de kapel uit en zit de eerste ronde erop.

Een ronde is 4.2km lang en afhankelijk van de gekozen afstand zal u deze 1,2,3 of 4 keer lopen...

GOEDE DOEL

Dit evenement is een zero profit organisatie:

Per loper gaat er 4 euro naar het goede doel.

Alle drankenverkoop zal ook naar deze goede doelen gaan zijnde:

*Mucostichting (http://www.muco.be/nl/mucoviscidose): die zich al jaren inzet voor mensen met muco en hun families - nog steeds de meest voorkomende erfelijke levensbedreigende ziekte in ons land. Zij zullen ook in de picture staan op 07/08.

*Wenteka VZW: (https://wenteka.weebly.com/), een plaatselijke vereniging uit Denderwindeke die elk jaar een heel aantal jeugdactiviteiten organiseert en gedurende de zomermaanden zich op vrijwillige basis inzet voor honderden kinderen met speelpleinwerking met voor-en naopvang.


Met de vorige 2 edities mochten we 14.400 euro aan onze goede doelen schenken.

Uiteraard hopen we dit bedrag dit jaar te verbreken!