Ünlü Ressamların Eserleri

Ünlü ressamların eserlerini merak edenler için oluşturduğumuz bu liste ünlü ressamlar ve eserlerini sizlere daha iyi anlatacak ve hikayelerinden bahsedecek. Koca yaşlı dünyamız üzerinden bir çok ünlü ressam geçti ve geride bir çok eser bıraktılar.

Onları araştırmak ve tarihin köşelerinden ünlü ressamların eserlerinin hikayelerini okumak insanları rahatlatan en güzel şeylerden bazıları.

Ressamların eserleri hakkında bilgiler edinmek ve en ünlü tabloların hikayelerini okumak aslında dünyayı daha iyi anlamamıza yardımcı olan bir şey. Bu nedenle Ünlü ressamların eserlerini araştırmak, ünlü ressamlar ve eserlerini bilmek hayattaki en güzel hobilerden bazıları olarak hayatımızda karşımıza çıkıyor.

Gelin lafı uzatmadan Ünlü ressamların eserlerine göz atalım...

Ünlü Ressamların Eserleri

Tüm zamanların en ünlü resimlerini sıralamak zor bir iştir.

Düzinelerce bin yıl boyunca o kadar çok resim yapıldı ki, bunların sadece nispeten küçük bir yüzdesi halka tanıdık gelen "Ünlü Ressamların Eserleri" olarak yorumlanabilir - ve tesadüfen tüm zamanların en ünlü ressamlarının geçtiği bir dünyada yaşıyoruz.

Leonardo Da Vinci, Mona Lisa, 1503–19

1503-1517 yılları arasında boyanan Da Vinci'nin çekici portresi, yapıldığı günden bu yana iki soruyla sarsıldı: Özne kim ve neden gülümsüyor? Yıllar boyunca birincisi için bir dizi teori önerildi:

Floransalı tüccar Francesco di Bartolomeo del Giocondo'nun karısı olduğu (ergo, eserin alternatif başlığı, La Gioconda); Leonardo'nun annesi Caterina'nın, Leonardo'nun çocukluktaki anılarından yola çıkarak aklına geldiğini; ve son olarak, sürüklenen bir otoportre.

Bu ünlü gülümsemeye gelince, esrarengiz kalitesi yüzyıllardır insanları delirtti. Sebep ne olursa olsun, Mona Lisa'nın doğaüstü sakinlik görünümü, Leonardo'nun atmosferik perspektifi kullanarak uzaklara doğru çözülen arkasındaki idealize edilmiş manzarayla birleşiyor.

Vincent van Gogh, Yıldızlı Gece, 1889

Vincent Van Gogh'un en popüler tablosu olan Yıldızlı Gece, Van Gogh tarafından 1889'da kendini adadığı Saint-Rémy'deki akıl hastanesinde yaratıldı.

Gerçekten de, Yıldızlı Gece, o zamanki çalkantılı zihinsel durumunu yansıtıyor gibi görünüyor, çünkü gece gökyüzü, kişisel şeytanlarının yin ve yang'ından ve doğanın huşusundan kaynaklanan çılgınca uygulanmış fırça izlerinin girdapları ve küreleriyle canlanıyor.

Johannes Vermeer, İnci Küpeli Kız, 1665

Johannes Vermeer'in 1665'te genç bir kadın üzerine yaptığı çalışma, sanki bir fotoğrafmış gibi, şaşırtıcı derecede gerçek ve şaşırtıcı derecede moderndir.

Bu, Vermeer'in görüntüyü oluşturmak için Camera Obscura adı verilen fotoğraf öncesi bir cihaz kullanıp kullanmadığı konusundaki tartışmaya giriyor. Bunu bir kenara bırakırsak, fotoğrafa bakan kişi kim bilinmiyor, ancak Vermeer'in hizmetçisi olabileceği tahmin ediliyor.

Onu omzunun üzerinden bakarken, sanki yüzyıllar boyunca samimi bir bağlantı kurmaya çalışıyormuş gibi gözlerini izleyiciyle kilitleyerek tasvir ediyor.

Teknik olarak konuşursak, Kadın bir portre değil, Tronie adı verilen Hollanda türünün bir örneğidir.

Kaynak: Ünlü Ressamların Eserleri