Adoptie procedure
Adoptieprocedure katten
Je komt bij ons naar al onze geweldige en leuke katten kijken, wat fijn!
Het zijn er meestal veel en wat zijn ze allemaal verschillend en bijzonder. Wij vinden het erg belangrijk dat je de tijd neemt om je nieuwe harige huisgenoot uit te zoeken en te leren kennen. Er zullen er vast een paar zijn die er uitspringen, met ieder hun plussen en eventuele minnen. Daarom gaat de kat niet direct met je mee naar huis maar vragen wij je om er een nachtje over te slapen. Of meerdere nachtjes. Ook vinden wij het een uitstekend idee als je gewoon nog een keer komt kijken voordat de knoop wordt doorgehakt. Dan ga je met de juiste kat naar huis en is de kans op teleurstellingen zo klein mogelijk.
Bent je zeker van je keuze? Dan geven wij je met alle plezier tips en informatie om de introductie thuis zo goed mogelijk te laten verlopen.
De kat die je krijgt is in principe gezond, eventuele problemen worden van tevoren verteld. De kat is ontwormd, ontvlooid, ingeënt en gechipt. Volwassen katten zijn altijd al geholpen, bij kittens is de sterilisatie of castratie binnen een jaar bij onze dierenarts bij de prijs inbegrepen. Indien je de kat bij je eigen dierenarts laat helpen, vergoeden wij slechts een gedeelte van die kosten. Vraag ons in dat geval vooraf om meer informatie.
Adoptieprocedure honden
Als je een leuke hond hebt gevonden wil je die natuurlijk zo snel mogelijk mee naar huis nemen. Zeker bij honden geldt dat het een traumatische ervaring voor de baas en vooral voor de hond kan zijn als thuis blijkt dat de eerste verliefdheid niet doorzet naar de grote liefde.
Daarom hanteren wij de volgende procedure:
Je kunt eventueel een reservering maken voor de hond, nadat je kennis gemaakt hebt.
We vragen je om minimaal drie keer met de hond in het bos direct achter ons asiel te gaan wandelen. In het bos, na een wandeling van een half uur, kan de hond zich immers veel beter als zichzelf gedragen, dan in de drukte van het asiel.
Houd er rekening mee dat wij alleen de hond meegeven als je een geldig legitimatiebewijs kunt tonen.
Wanneer je keuze na drie keer wandelen nog steeds vast staat, volgt er een zogenaamd intake-gesprek. Dit gesprek kan zowel bij jou thuis als op het asiel plaatsvinden. Tijdens dit gesprek krijg je voorlichting over honden in het algemeen, en de specifieke zaken betreffende de hond in je woonsituatie. De bedoeling is dat zowel het Dierentehuis als de nieuwe eigenaar overtuigd zijn dat de nieuwe hond-baas combinatie gaat slagen.
Er wordt een afspraak gemaakt over wanneer de hond kan worden gehaald. Jij zorgt voor een goede halsband en riem en komt de hond ophalen.
Als nazorg kan het voorkomen dat wij nogmaals een huisbezoek brengen.
De hond die je krijgt is in principe gezond, eventuele problemen worden je van tevoren verteld. De hond is ontwormd, ontvlooid, ingeënt en gechipt. De honden worden niet standaard gesteriliseerd of gecastreerd.