Droom
Dok

                  


OP WEG NAAR HET ZELF

DREAM COUNSELING

Zou je graag meer diepte, richting en vitaliteit willen ervaren in je leven - om zo dichter bij je ware Zelf te komen? 

Je dromen geven onschatbare raad uit het onbewuste, meesterlijk gecodeerd in de rijke symbooltaal van de psyche. Ze bevatten belangrijke sleutels voor je persoonlijke ontwikkeling. 'Een ongeïnterpreteerde droom is als een ongeopende brief,' - zegt de Talmoed. Dromen zijn als berichten van een eerlijke, wijze vriend in een onbekende taal. Hoe kun je die leren verstaan?

In één-op-één sessies help ik je om in gesprek te raken met je droomleven. Met behulp van mythen, sprookjes, symbolen en archetypes, kunst, associaties en actieve imaginaties leer je de droomtaal begrijpen.

Om naar de oppervlakte te brengen wat jou helderheid verschaft, vreugde biedt en verder brengt op je pad.

___________________________________

VOOR CONTACT: ZIE BENEDEN

NACHTELIJK THEATER

Onder de waterlijn van ons dagelijks bewustzijn leeft een wereld van beelden. Terwijl je slaapt, weeft je onbewuste daar dromen van - raadselachtige, indrukwekkende, verontrustende, poëtische of ronduit schokkende verhalen. Alles is geoorloofd in dit creatieve nachttheater. Maar wat zijn dromen eigenlijk? Wat willen deze vreemde droombeelden van ons? En waarom zijn ze zo lastig te begrijpen voor het gewone dagbewustzijn?

HET EGO ALS FILTER

Elke droom vertelt je iets wat je nog niet wist, maar wél vanuit een hoger oogpunt nodig hebt - om verder te groeien. Dromen zijn complementair aan ons dagbewustzijn - en dus met de firma Ego & Verstand, die de praktische leiding heeft over je dagelijkse leven. Zonder die beschermende functie zou je overgeleverd zijn aan kosmische chaos. Stel je voor dat elk onbewust gevoel zich zou melden. Het equivalent van een miljoen e-mails per dag! Je zou niet eens de bus van kwart over acht kunnen halen. Daar hoort dus een filter tussen - en dat is het praktische ego. Mooi. Maar... hoe kom je bij al die verborgen schatten als je ze wél nodig hebt?

DE DROOMMAKER 

Daar zorgt je innerlijke 'Droommaker' voor. Uit de oneindige zee van symbolische beelden schept deze onbewuste, psychische hulpkracht een selectief verhaal - speciaal voor jou. Iets wat je nú nodig hebt, om op termijn een compleet mens te worden. Carl Jung, de bekende dieptepsycholoog, ontdekte dat alle dromen één doel ('telos') hebben: re-integratie met het centrale Zelf. Door je schaduwkanten, onbekende en verboden potenties,  oude pijn, verlangens en creatieve talenten op te duiken uit je dromen en te integreren, wordt je bewustzijn groter. Veel psychische energie ligt opgeslagen onder de waterlijn, klaar voor gebruik... Je Droommaker weet intussen precies waar je aan toe bent.  

Het ego als énige raadgever laat je doordenderen in de oude sporen. Met onvrede, angst, vervreemding, lusteloosheid of zelfs fysieke symptomen tot gevolg. Door de raad van je onbewuste ter harte te nemen, schep je balans en nieuwe harmonie. Van daaruit kun je een volgende stap zetten in je ontwikkeling. Jung noemde droomwerk dan ook  'de koninklijke weg naar het Zelf.'

DROMEN ALS MEDICIJN

Elke nacht smokkelt de Droommaker dus een heilzame boodschap voor jou over de grens, tussen slapen en waken – voorbij de rationele controleposten van het verstand. Schrijf kort op wat je ervaren hebt in een droomdagboek, voordat de beelden van je medicijnverhaal vervluchtigd zijn... Je onbewuste zoekt contact met je waakbewustzijn!

'Een ongeïnterpreteerde droom is als een ongeopende brief,' zegt de Talmoed. Pas als we de brieven van het onbewuste kunnen lezen, ontstaat er een relatie met onze onzichtbare zijde. Wat is er niet geleefd, vermeden of weggewuifd? Wat mag worden losgelaten? Samen kunnen we in een of meer sessies de raad van je onbewuste ontcijferen. Zodat je langzaam groter wordt dan je problemen. 

___________________________

JE DROMEN BEVATTEN BELANGRIJKE SLEUTELS VOOR JE ONTWIKKELING. 

Jijzelf bent de bron van vruchtbaar groeimateriaal, om vastgelopen processen mee te transformeren – op weg naar het mysterieuze, grote Zelf. 

Carl Jung noemde dit proces individuatie. 

Testimonial

'Ik had een telkens terugkerende, bedrukkende badkamerdroom over mijn vader - die plotseling overleed toen ik 5 was. Tijdens de droomsessie zag ik hoe mijn gevoel 'versteend' was, net als de badkamertegels in de droom. Direct daarna had ik een bevrijdende droom: een vriendelijke chauffeur zei dat ik zelf mocht kiezen waar ik heen wilde. 'Naar zee!' zei ik - een watersymbool dat Maritgen aangereikt had. Deze droom plaatste alles in een nieuw perspectief. Mijn gevoel stroomt weer, ik mag mijn eigen leven leiden. Wat een geschenk!' (Sharon)   

___________________________


Wil je ook met je dromen werken - en zo een flinke stap verder komen met jezelf? 

Kom dan naar DroomDok!

*

DROOMSESSIE: 50,- / 75,-  


 *

De sessies duren 45 tot 60 minuten. Online, telefonisch, in de Amsterdamse Pijp, of in bosrijk Rhenen. Je kunt me ook een belangrijke droom mailen - voor een Jungiaanse droominterpretatie en persoonlijk nagesprek.

Neem gerust contact op om te zien wat ik voor je kan betekenen. 

___________________________


Maritgen Matter  |  dream counselling

maritgenmatter@outlook.com 

 +31 (0)6 3988 5066

___________________________

Ik werk volgens de richtlijnen van de Jungian Dream School
en de Jungiaanse droominterpretatie. 

___________________________

IETS OVER MIJ

Ik ben Maritgen Matter (Zutphen, 1962) - schrijver, art director en vormgever (kijk ook op studiomei.nl). Na de vrijeschool, de kunstacademie in Arnhem, een lerarenopleiding Nederlands en de Gerrit Rietveld Academie streek ik neer in Amsterdam, als creatief met een eigen studio. Ik ben (overtuigd!) moeder en 'burger van twee werelden' - met een grote liefde voor de westerse esoterie, de kabbala, de kunsten, mythologie, Jung en innerlijke alchemie. Mijn levenslange 'carrière' als trouwe dromer deed me tenslotte aanmonsteren bij de Jungian Dream School. Droomwerk verbindt deze werelden op een heel praktische en bijzondere manier. We zijn allemaal creatieve zielen op het Pad. Kortom...

Ik verheug me enorm op je komst! 

___________________________

openingsbeeld   |  Jorm S (Shutterstock)

___________________________________________